Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

85-tommers 4K giga-tv fra Bang & Olufsen

B&O vil bringe biografoplevelsen ind i din stue med et to meter bredt fjernsyn!

Skrevet af / 11/09/2014 - 11:00
85-tommers 4K giga-tv fra Bang & Olufsen

Et 55″ eller 65″ er fint nok til varieret tv-kiggeri. Men hvis du søger en god filmoplevelse, som den du oplevede første gang i biografen, har du brug for et meget større billede. Det har også Bang & Olufsen forstået. Det designbevidste Struer-firma har tidligere produceret gigantiske plasmaskærme, som Beovision 4-85, men med plamaskærmenes exit og det højtopløste 4K-formats fremmarch, er tiden kommet for en ny model.

Den nye model hedder Beovision Avant 85, og er, som navnet indikerer, baseret på den allerede lancerede Avant 55″. B&O har imidlertid taget et kæmpespring i størrelse fra 55″ til hele 85 tommer i skærmdiagonal, og fra 50 kg til fuldfede 110 kilo i kampvægt! Heldigvis tilbyder B&O at levere og montere den.

Skjermbilde-2014-09-11-kl.-10.19.00

High-end tv
Avant 85 har i lighed med 55’eren en skærm med 4K (3.840 x 2.160 pixels) opløsning, men selve billedpanelet er denne gang baseret på den mere avancerede Direct-LED teknik med hundredvis af lysdioder, inddelt i grupper, som gør det muligt at variere lysstyrken i lokale områder af skærmen. Dette indebærer langt bedre kontrast og sortniveau end den mere ordinære kant-LED-teknik. Når man kombinerer 4K-opløsning, B&O’s gode billedbehandling, som medregner lys- og farveforholdene i rummet, og ikke mindst anti-refleksbehandling på glasset, kan vi nok forvente os en storslået billedoplevelse.

1B-85-On-wall-with-BL18-Maple

Avanceret højttalersystem
Som vanligt for B&O er lydoplevelsen godt dækket ind. Beovision 85 har samme lydsystem som 55, hvilket indebærer 8 højttalerelementer, inklusiv centerkanal og bashøjttaler. Den motoriserede “soundbar” sænkes ned på plads, når du tænder fjernsynet, og holdes skjult, når apparatet er slukket. Tv’et kan også udvides til fuld surround med trådløse højttalere og subwoofere fra B&O’s sortiment, for eksempel Beolab 17 eller 18, og således fungere som hjertet i et meget omfattende hjemmebioanlæg.

Motoriseret sokkel
På trods af størrelse og vægt har B&O kunnet beholde sin stilfulde motoriserede sokkel og vægbeslag til 85-modellen, som henholdsvis kan dreje og vinkle Tv’et i den ønskede posisiton ud fra væggen. Et fast vægbeslag findes også, men nogen bordstander tilbydes ikke (der er ikke mange tv-borde, der tåler over 100 kilo).

Hvad koster det så?
Prisen på BeoVision Avant 85 er selvsagt ikke for begyndere. Men den er heller ikke så ekstrem, som man kunne have frygtet. Knap 160.000 kroner må du lægge på disken for selve fjernsynet, plus 10-20.000 kr for monteringsudstyret. Det er så afgjort en bunke penge, men når man tænker på, at forgængeren kostede mere end dobbelt så meget, og at den motoriserede gulvstander næsten kostede lige så meget som Avant 85, er adgangsbilletten til B&O’s øverste segment blevet betydeligt billigere. Man behøver ikke længere være oliesheik for at købe et Bang & Olufsen fjernsyn. En almindelig oliegrossistløn kan gøre det.

Bang & Olufsen Beovision Avant 85 er tilgængeligt fra i dag, 11. september.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Sonos i konkurrence mod Apple og Sony?

Her er Bose Smart Ultra Sounder

XGIMI Horizon Ultra: 4K-projektor med Dolby Vision

Denon-receiver bringer Atmos-lyd til hjemmebiografen

8K-hjemmebiolyd til lavpris

0
Scroll to Top