Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Slut med videomøder på Google Nest Hub Max

Google vil fremover kun tilbyde videoopkald til enkeltbrugere på Nest Hub Max.

Skrevet af / 19/09/2023 - 14:25
Slut med videomøder på Google Nest Hub Max

Fremtiden for smarte skærme er mildest talt usikker. Først fik vi at vide, at Google ikke længere tilbyder softwaren til andre producenter. Så virkede det, som om de trods alt ville holde liv i deres egen Nest Hub, eftersom der kom ny software. Men nu forsvinder en af de funktioner, de talte mest om, da den store Nest Hub Max blev lanceret, nemlig muligheden for at bruge den til arbejdsmøder med videoopkald.

Læs også Dødsstødet for smarte skærme Skærme med Google Assistant har ført en hensygnende tilværelse, og nu står det klart hvorfor: Google er holdt op med at opdatere softwaren til dem.

Brugere rapporterede på nettet, at når de forsøgte at installere Google Meet, fik de pludselig en besked om, at “deltagelse i møder ikke længere vil være tilgængelig på denne enhed efter den 28. september”. Det førte til den konklusion, at Google Meet ville forsvinde fra Nest Hub Max.

Det virkede logisk, eftersom Zoom i sommer annoncerede, at deres videotjeneste ville forsvinde fra Nest Hub Max den 30. september. Dette skyldes, at Google besluttede, at der ikke længere ville forefindes stemmetjenester og spil fra tredjeparter.

Ikke mere af dette. (Foto: Google)

Men nu har Google præciseret, hvis man kan sige det sådan. De vil fortsat tillade videosamtaler mellem to personer via Google Duo. Hvilket lyder mærkeligt, eftersom Google Duo forsvandt for et år siden for at blive integreret i Google Meet. Men tilsyneladende kalder de stadig private samtaler for Duo.

Læs også Nyt liv til Nest Hub Den smarte skærm Google Nest Hub får ny software med nyttige nyheder.

For at komplicere tingene yderligere er Google Meet-ikonet på Nest Max Duo et link til virksomhedsversionen af Meet. Som ganske rigtigt vil forsvinde. Men man kan starte et privat opkald med stemmekommandoen “hey google, call xxx on Duo”. Så starter et videoopkald med et “Google Duo”-logo i hjørnet.

Balladen om de smarte skærme fortsætter med andre ord.

Kilde: 9to5google

Jonas Ekelund
(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Bedre og billigere sikkerhedskameraer

Simens får kogeplader med temperaturregulering

Miele Aerium opfrisker dit tøj

Smart finsk grej til hjemmet

Intet Meet på Google Nest

Nespresso lancerer Vertuo Creatista

Lyd & Billede
Scroll to Top