Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Google stopper opdatering af andre producenters skærme

Skærme med Google Assistant har ført en hensygnende tilværelse, og nu står det klart hvorfor: Google er holdt op med at opdatere softwaren til dem.

Skrevet af / 12/04/2023 - 19:10
Google stopper opdatering af andre producenters skærme

Smarte højttalere kan være gode til enkle ting som at give kommandoer, men til mere komplicerede svar, som f.eks. vejvisning og opskrifter, vil man nok gerne se det på en skærm. I 2018 kom der smarte skærme fra en række virksomheder som Lenovo, JBL og LG. Men siden har der været mærkeligt stille i kategorien.

Læs også Google på nethinden Lenovo Smart Display med Google Assistant styrer dit opkoblede hjem og kommer med stor skærm og mulighed for video-opkald.

Nu rapporterer 9to5google, at Google ganske enkelt er holdt op med at opdatere software til den type skærme, hvilket forklarer, hvorfor ingen længere vil producere dem.

Vi har kontaktet Google for at få en kommentar, men blev bare henvist til et supportdokument, som egentlig handler om noget andet. Her står der i en bisætning:

“Google no longer provides software updates for these third-party Smart Displays: Lenovo Smart Display (7″, 8″ & 10″), JBL Link View and LG Xboom AI ThinQ WK9 Smart Display.”

Bag dette synes at ligge en beslutning fra 2019, hvor Google besluttede at afvikle sit indbyggede operativsystem Android Thingssom man lige havde lanceret året før. Oprindelig var det meningen, at det skulle bruges i en lang række IoT-produkter (Internet of Things), men i sidste ende blev det kun brugt til de ovennævnte smarte skærme. Siden er der gradvist blevet lukket ned for andre producenter også, for eksempel stoppede browserne med at fungere for lidt over et år siden, og i januar stoppede man i al stilhed med at opdatere systemet.

Læs også Den lille hjælper på natbordet Google Nest Hub er et kontrolpanel til dit smarte hjem. Nu også med søvnsensor og (lidt) bedre lyd.

Google kørte sit eget løb

Det mærkelige er, at da Google lancerede sin egen smarte skærm, Google Home Hub, gjorde de ikke brug af Android Things, i stedet anvendte de en hjemmestrikket version af Chromecast. Dette betød, at man kunne tilbyde flere funktioner til en lavere pris, hvilket i realiteten gjorde det meningsløst at frigive konkurrerende produkter.

Siden da har Google omdøbt sine smarte skærme til Nest Hub og har igen skiftet softwaren på indersiden. I 2019 rullede de uden de store fanfarer et styresystem kaldet Fuchsia ud til deres Nest Hub; det er der ikke blevet talt meget om, ligesom det ikke er blevet tilbudt til tredjepartsproducenter.

Farvel til Nest Hub også

Vores gæt er, at også Google har opgivet ideen om smarte skærme. I januar opsagde man 16 procent af personalet i Fuchsia-projektet. Det seneste produkt er Nest Hub 2, som blev lanceret for to år siden. 

Læs også Google vil proppe dig med Pixels Google Pixel-telefonen er bare begyndelsen. Pixel skal være en stor familie af enheder i alle størrelser. Hvis du synes, at det ligner Apple, er det næppe tilfældigt.

Men det endelige søm i ligkisten er, at Google i oktober ved sin Pixel 7-lancering afslørede, at der ville kommer en tablet ved navn Pixel Tab. Og eftersom tablets ifølge Google sjældent forlader hjemmet, lanceres også en holder, som er forsynet med højttalere og oplader. Voilá, så har du en Nest Hub, men med rigtig Android og aftagelig skærm. Meget bedre. Google Pixel Tab er planlagt til dette forår.

Pixel Tab. (Foto: Google)
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Webers flagskibsgriller bliver smarte

Pizzaovn med roterende sten

To kurve giver flere muligheder

Opkoblet ølbryggeri til det smarte hjem

Robotplæneklipper med cylinder

Tado opgraderes til seneste standard

Koda 2 Max er Oonis største og mest avancerede pizzaovn til dato

Matter version 1.3

Motormoppe fra Dyson

Et kamera til enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Lav mad uden ledning med KitchenAid Go

Scroll to Top