Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Google Pixel til lomme, arm, ører og bord

Google Pixel-telefonen er bare begyndelsen. Pixel skal være en stor familie af enheder i alle størrelser. Hvis du synes, at det ligner Apple, er det næppe tilfældigt.

Skrevet af / 07/10/2022 - 11:00
Google Pixel til lomme, arm, ører og bord

Vel er New York-bydelen Williamsburg ikke Cupertino, og vel er Googles vicepræsident for produktudvikling, Brian Rakowski ikke Tim Cook, men torsdagens Google-lanceringsevent havde alligevel en stærk smag af æbler.

I hvert fald ser det ud til, at Google har taget ved lære af Apple – og for den sags skyld også Samsung – når det gælder om at binde sine produkter sammen i et fælles “økosystem.”

Hele familien Pixel. Google understreger, at de har det største økosystem af enheder.

Google Pixel 7 og Pixel 7 Pro, som nu endelig kan købes i Danmark, er således bare begyndelsen. Står det til Google, skal vi have Pixel i lommen, Pixel på armen og Pixel i ørerne. Og når vi går i seng efter en lang pixelleret dag, bliver det med Pixel på natbordet.

I sin timelange præsentation brugt Brian Rakowski næsten lige så lang tid på smarturet Pixel Watch, der er Googles første eget ur (Google ejer i forvejen Fitbit, der laver træningsarmbånd). Det runde ur har en kantløs skærm, der får det til at se ud, som om det er helt af glas. Og det integrerer naturligvis med alle Android-enheder. Men bedst og mest sømløst med Pixel-telefonen og de øvrige Pixel-produkter. Det samme gælder hørepropperne Pixel Buds, som også blev lanceret i går. I følge Google er de ikke bare endnu et par helt trådløse høretelefoner. Men “en del af Pixel-oplevelsen.”

Ligesom Apples Air Pods kommer Pixels Buds i en normaludgave (til 799 kroner) og en Pro-udgave (til 1.799 kroner). Pro-udgaven har ANC og såkaldt Silent Seal, der angiveligt tilpasser sig øret for en perfekt lydisolering.

Der var plads til venligt drilleri af Apple, der nu har fået detektion af biluheld – tre år efter Google.

I modsætning til Pixel 7-telefonerne og Pixel Buds kommer Pixel Watch desværre ikke til salg i Danmark i første omgang. Googles danske pressechef Jesper Vangkilde kunne ikke give os en dato eller for den sags skyld et årstal på lanceringen:

“Google ser modtagelsen og interessen an. Men vi regner ikke med, at der går seks år, som der gjorde med Pixel-telefonerne!”

Og der er mere i vente. For når Apple og Samsung kan have en tablet, skal Google selvfølgelig også have en. Sig goddag til …Pixel Tab. Det bliver en otte tommers Android 13-enhed. Og Google lover, at det bliver den bedste og mest komplette Android-tabletoplevelse nogensinde. Hvad det vil sige i praksis, kommer vi til at vente på at finde ud af. For Pixel Tab bliver først lanceret til foråret. Og hvornår den eventuelt når skandinaviske butikker, er et spørgsmål, som Google Danmark ikke kender svaret på endnu.

Når den placeres i sin holder, der også er oplader og højttaler, ligner Pixel Tab en Nest Hub – bare med rigtigt Android-styresystem. Smart!

Vi kan dog allerede se, at Google har tænkt ud af boksen, da de designede Pixel Tab. Som Brian Rakowski sagde under præsentationen, er de fleste tablets hjemmefødninge, der kun sjældent forlader boligen. Og når ejeren er ude, ligger de og roder, og bliver enten væk eller løber tør for batteri. Det sker næppe med Pixel Tab, som vil blive leveret med en holder med indbygget højttaler og opladning. Når tabletten placeres i holderen i en behagelig, skrå læsestilling, ligner den til forveksling en Google Nest Hub! Bare med et rigtigt styresystem, så den vil kunne bruges til andet og mere end Nest-skærmen.

P_20221006_184007 P_20221006_184031
<
>
Pixel 7 og (her) Pixel 7 Pro var stjernerne i showet, men der kommer snart Pixels i alle størrelser. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B)

Ikke alt, der blev lanceret i går, var i øvrigt nyheder. Ved siden af premiumtelefonerne Pixel 7 og Pixel 7 Pro havde Google valgt at tage den ældre Pixel 6a-telefon med, som blev lanceret på de større markeder tidligere på året.

Med en pris på 3.699 kroner er Pixel 6a den mest budgetvenlige af de tre telefoner, og den drives af første generation af Googles Tensor-chip. Telefonen har en 6,1″ skærm, 6 GB hukommelse og 128 GB lagerplads.

Vi vender tilbage med en test af Google Pixel 7 Pro en af de nærmeste dage.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

Tør ikke mobilen i ris

Får din gamle Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi og Leica flytter sammen

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

Er det slut med Nokia?

0
Scroll to Top