TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhed

OnePlus 10 Pro officielt lanceret i Kina

Den kinesiske producent klar med ny topmodel flere måneder, før de plejer.

forfatter
Publiceret 11/01/2022 - 08:30

I år skal det være anderledes, mener man åbenbart hos OnePlus, som allerede i dag har lanceret OnePlus 10 Pro på det kinesiske marked. Normalt plejer nye OnePlus Pro-modeller ellers først at se dagens lys i løbet af foråret.

Vi er vant til, at andre kinesiske mobilproducenter lancerer deres produkter på det kinesiske hjemmemarked et par måneder før den globale lancering – f.eks. Xiaomi, der netop har præsenteret Xiaomi 12 Pro, som vi givetvis først får at se i de danske butikker til foråret – men skridtet er nyt for OnePlus, der hidtil primært har markedsført sig som en global aktør med stærkt fokus på markederne i Indien og Europa.

Men efter et par gode år, hvor OnePlus lancerede innovative og supergode topmobiler som OnePlus 7T Pro (2019) og OnePlus 8 Pro (kåret som Årets Bedste high-end-mobil i 2020), var sidste års OnePlus 9 Pro en smule skuffende.

Bevares, sidste års topmodel fra OnePlus var absolut et glimrende produkt, men mobilen var også mere kedelig – og slet ikke nær så overlegen i forhold til konkurrenterne, som vi var blevet vant til.

Så måske er det derfor, OnePlus i år er kommet tidligt ud af starthullerne. Årsagen er givetvis også, at OnePlus har slået pjalterne sammen med en anden stor kinesisk mobilfabrikant, nemlig Oppo, og vi skal da heller ikke klage, for det betyder, at vi allerede nu ved, præcis hvad vi kan glæde os til, når OnePlus 10 Pro om et par måneder er klar til lancering på det europæiske marked.

OnePlus 10 Pro
Den nye OnePlus-topmobil har fået et kameramodul, som er mere kvadratisk og sidder placeret længere nede mod midten end på tidligere OnePlus Pro-modeller. (Foto: OnePlus)

Kamera udviklet i samarbejde med Hasselblad

Allerede sidste år annoncerede OnePlus et samarbejde med den ikoniske kameraproducent Hasselblad, der de seneste 80 år har været førende inden for kamerateknologi. Hasselblad har i mange år været anvendt af verdens bedste fotografer, og f.eks. er det kamera, der indfangede Armstrongs første skridt på månen, fra Hasselblad.

I år udmønter samarbejdet sig i flere kameranyheder, der til sammen skal gøre OnePlus 10 Pro i stand til at konkurrere med og måske også overgå high-end kameramobiler fra Apple, Samsung og Sony.

Hertil hører den nye filmtilstand (Movie Mode), som lader brugeren manuelt justere ISO, hvidbalance og lukkertid, når man optager video. Samt Pro Mode, hvormed brugeren kan tage billeder i 12 bit RAW-format.

Blandt andre nye tiltag er den nye ultravidvinkellinse med et synsfelt på hele 150 grader også værd at nævne.

Ultravidvinkelkameraet bliver på hele 50 megapixel, mens det primære kamera får en opløsning på 48 megapixel. Det tredje kamera bliver en telelinse på 8 megapixel, mens frontkameraet bliver på 32 megapixel, hvilket er en fordobling i forhold til forgængeren.

OnePlus 10 Pro
Det nye 150° ultravidvinkelobjektiv kommer også med en særlig fiskeøjetilstand, der kan tage samme type billeder som et klassisk fiskeøjeobjektiv. (Foto: OnePlus)

Det mest spændende rygte var forkert!

Allerede for et måneder siden kunne vi løfte sløret for de fleste af den nu lancerede OnePlus 10 Pros specifikationer.

Troede vi i hvert fald, for det mest spændende rygte viste sig at være falsk.

Således må OnePlus 10 Pro “nøjes” med 80 watt hurtigopladning, der kan oplade mobilens 5000 mAh store batteri fra 0 til 100 procent på 32 minutter. Vi havde ellers håbet på 125 watt.

Til gengæld understøtter den nye OnePlus 10 Pro præcis som sin forgænger 50 watt trådløs opladning, og der følger en 80 watt oplader med i pakken, når man køber mobilen.

OnePlus 10 Pro får desuden følgende specifikationer:

  • Skærm: 6,7″ AMOLED QHD+ med 120 Hz opdateringsfrekvens
  • Processor: Snapdragon 8 Gen1
  • Hukommelse: 12 GB LPDDR5 RAM
  • Lager: 128 GB / 256 GB UFS 3.1
  • Kamera: 48 Mp + 50 Mp + 8 Mp tripple primært kamera / 32 Mp frontkamera
  • Størrelse: 163 x 73,9 x 8,55 mm
  • Andet: 5G, Bluetooth 5.2
OnePlus 10 Pro
OnePlus 10 Pro kommer i to matte farver. Volcanic Black og (som på billedet) Emerald Forest, også kendt som farven grøn. (Foto: OnePlus)

Nyt design, ingen ColorOS

OnePlus løber til gengæld fra et løfte, som firmaet ellers gav i tilbage i september 2021, da direktør Pete Lau fortalte, at alle nye OnePlus-modeller ville komme med ColorOS, det nye fælles styresystem fra Oppo og OnePlus, fra 2022.

Det gør OnePlus 10 Pro også i Kina, men på det europæiske marked bliver OnePlus 10 Pro lanceret med den nyeste version 12 af OnePlus’ egen brugerflade, OxygenOS. Uanset brugerflade er begge versioner af OnePlus 10 Pro dog baseret på Android 12.

Der bliver til gengæld ingen forskel på det fysiske design. Både den kinesiske og den europæiske version af OnePlus 10 Pro kommer således i to matte farver, Volcanic Black og Emerald Forest, og med et kameramodul, som er mere kvadratisk og sidder placeret længere nede mod midten end på tidligere OnePlus Pro-modeller.

OnePlus 10 Pro kan købes i de kinesiske butikker fra i morgen. Den nøjagtige pris kender vi ikke, ligesom vi heller ikke ved, præcis hvornår OnePlus planlægger at lancere topmobilen på det europæiske marked.

Annonce
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

En kommentar til “OnePlus 10 Pro officielt lanceret i Kina”

  1. Mange vil vist være glad for at høre at de forsætter lidt endnu med OxygenOS og ikke ColorOS, det har jeg set mange negative ting om at folk vil droppe OnePlus 10 Pro hvis den blev med ColorOS.

    Svar

Skriv en kommentar

Kongen af klapmobiler er tilbage Motorola Razr 2022 beviser, at tredje gang er lykkens gang. Endelig lever Motorolas klapmobil op til sin ikoniske forgænger.
Lang, men middelmådig levetid Nokia X30 5G er den grønneste telefon fra finske HMD, men ydelsen er ikke imponerende.
Black Week 2022: Seks knaldgode mobiltilbud Du kan finde gode smartphones til gode priser på Black Friday, men forhandlerne forsøger også at slippe af med de mest usælgelige varer. Sådan undgår du fejlkøb.
Huawei: Sådan undgår du HBO's blokade Huawei bekræfter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Topmobiler i 2023 kommer med denne processor Sådan bliver Qualcomms nye processor til markedets dyreste Android-mobiler.
Den perfekte midimobil Google Pixel 7 har stort set alt det, som storebror Pro har – men lidt billigere.
Følg Lyd & Billede