OnePlus fusionerer udviklingsafdeling med Oppo

De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Annonce
Annonce
forfatter

Du har næsten med garanti aldrig hørt om BKK Electronics, men det kinesiske firma er faktisk blandt de vigtigste og største i mobilbranchen med et samlet salg af smartphones, som kun overgås af Samsung.

BKK ejer nemlig intet mindre end fem smartphone-brands, nemlig Oppo, Vivo, Realme og IQOO, som vi ikke ser så meget til på vores breddegrader, samt OnePlus, der til gengæld er blevet ét danskernes foretrukne mobilmærker i løbet af de seneste par år.

Men selvom mobilproducenterne har samme ejer, fungerer de stort set uafhængigt af hinanden. Det skyldes ikke mindst, at de forskellige mærker har haft forskellige målgrupper og forretningsmodeller, men på det seneste er især OnePlus og Oppo begyndt at producere smartphones, som minder meget om hinanden.

Læs også
Oppos rullende X 2021 konceptmobil udvider sig i din hånd Foldbare mobiler er allerede oldnordisk. Er Oppos sammenrullelige mobilskærm fremtiden?

F.eks. kommer den helt nye Oppo Reno 5 Pro Plus nu med det det farveskiftende elektrokromiske glas, vi først så på OnePlus Concept One.

Og nu har virksomhederne så taget konsekvensen af den gensidige inspiration. Oppo og OnePlus slår simpelthen deres udviklingsafdelinger sammen, således at udviklingen af ny hardware-teknologi og produkter sker i fællesskab. Angiveligt skulle fusionen allerede være sket i slutningen af sidste år, men nu er blækket blevet tørt på den aftale, der formaliserer samarbejdet.

Annonce

Smartphones fra Oppo og OnePlus vil dog stadig komme med hver deres software og brugerflade, skriver Androidauthority.com, som var først ude med historien.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

E-bogslæser til farverige illustrationer.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skærm.
Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skærmen på Galaxy A52 5G kommer helt op på 120 Hz.
Xiaomi Mi 11 var den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888 processor. Nu kan mobilen snart købes herhjemme.
Bare husk at vælge udgaven med stereolyd.
0-100 km/t på under 5 sekunder, firehjulstræk og en rækkevidde på 420 km.
Samsung lancerer et antal nye TV-modeller i løbet af marts/april.
Billig indgangsbillet til analog fotografering.
Lyngdorfs flagskibsforstærker kan nu afspille de højopløste MQA-lydfiler fra blandt andet Tidal.
Historisk Golden Globe til afdød stjerne.
Amazons streaming-tjeneste vil tilbyde mere eksklusivt indhold til de nordiske kunder og lancerer et samarbejde med ErosSTX.
Over-the-air opdateringer gør det nemmere at fikse fejl på XC40 Pure Electric P8.
Efter en lang coronapause er ventetiden (snart) forbi – se traileren til 4. sæson her.
Den er stor, den er lækker - og vi får den nok aldrig at se i Danmark.
Du skal skynde dig, hvis du vil have fat i James Bonds kamera.
De første Volkswagen ID.4 er ankommet til nordiske forhandlere. Vi har taget et hurtigt kig – og lyttet til infotainment-systemet!