Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

OnePlus fusionerer udviklingsafdeling med Oppo

De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.

Skrevet af / 22/01/2021 - 17:03
OnePlus fusionerer udviklingsafdeling med Oppo

Du har næsten med garanti aldrig hørt om BKK Electronics, men det kinesiske firma er faktisk blandt de vigtigste og største i mobilbranchen med et samlet salg af smartphones, som kun overgås af Samsung.

BKK ejer nemlig intet mindre end fem smartphone-brands, nemlig Oppo, Vivo, Realme og IQOO, som vi ikke ser så meget til på vores breddegrader, samt OnePlus, der til gengæld er blevet ét danskernes foretrukne mobilmærker i løbet af de seneste par år.

Men selvom mobilproducenterne har samme ejer, fungerer de stort set uafhængigt af hinanden. Det skyldes ikke mindst, at de forskellige mærker har haft forskellige målgrupper og forretningsmodeller, men på det seneste er især OnePlus og Oppo begyndt at producere smartphones, som minder meget om hinanden.

Læs også Oppos rullende X 2021 konceptmobil udvider sig i din hånd Foldbare mobiler er allerede oldnordisk. Er Oppos sammenrullelige mobilskærm fremtiden?

F.eks. kommer den helt nye Oppo Reno 5 Pro Plus nu med det det farveskiftende elektrokromiske glas, vi først så på OnePlus Concept One.

Og nu har virksomhederne så taget konsekvensen af den gensidige inspiration. Oppo og OnePlus slår simpelthen deres udviklingsafdelinger sammen, således at udviklingen af ny hardware-teknologi og produkter sker i fællesskab. Angiveligt skulle fusionen allerede være sket i slutningen af sidste år, men nu er blækket blevet tørt på den aftale, der formaliserer samarbejdet.

Smartphones fra Oppo og OnePlus vil dog stadig komme med hver deres software og brugerflade, skriver Androidauthority.com, som var først ude med historien.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top