Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Vi har prøvet OnePlus Concept One

OnePlus har i samarbejde med McLaren præsenteret en konceptmobil, som benytter teknologien i elektrokromisk glas til at skabe et usynligt kamera.

Skrevet af / 10/01/2020 - 14:02
Vi har prøvet OnePlus Concept One

Den kinesiske mobilproducent OnePlus har allerede tradition for at samarbejde med sportsvognsfirmaet McLaren. De to virksomheder står også bag OnePlus 7T Pro McLaren, som vi anmeldte for blot få måneder siden.

“Koncepttelefonen er et innovativt eksperiment for fremtidens smartphones. OnePlus startede initiativet med ambitionen om at bringe den uspolerede brugeroplevelse til næste niveau. Det usynlige kamera er helt nyt take på kamera-design, som befrier brugeren fra de kompromiser, som de nuværende kamera-layouts bringer med sig. Kameralinserne på bagsiden er skjult bag det dynamiske, elektrokromiske glas og bliver kun synlige, når kameraet er i brug. Det her er kun begyndelsen på de muligheder, vi kommer til at udforske i fremtiden,” sagde Pete Lau, CEO og grundlægger af OnePlus i forbindelse med fremvisningen af mobilen på CES 2020.

 

Glasset på OnePlus Concept One bruger organiske partikler, der kan skabe forandringer i gennemsigtigheden, så glasset over kameraet kan gå fra uigennemsigtigt til fuldstændig klart. Dette gør, at bagsiden af telefonen er fuldkommen ren og uspoleret, når kameraet ikke er i brug. Glasset giver også en praktisk fordel, idet det også fungerer som et såkaldt pol-filter, der gør det nemmere at tage skarpe, detaljerige billeder i skarpt lys. Det fortalte PR Manager Valencia Hong fra OnePlus, da vi besøgte deres stand på CES-messen i Las Vegas.

OnePlus Concept One er produceret i samarbejde med McLaren. Desværre kommer den næppe i butikkerne nogensinde. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Elektrokromisk glas

En af de største udfordringer var, at glasset skulle være exceptionelt tyndt og let, uden at det blev skrøbeligt, forklarer hun. Elektrokromisk glas er som regel sammensat af to glaspaneler med et farveskiftende materiale imellem. I OnePlus Concept One er glasset langt tyndere end gennemsnittet. Her er glaspanelerne i hver især 0,1mm tynde, hvilket giver hele glasset en tykkelse på blot 0,35mm, hvilket er lige så tyndt som beskyttelsesfilm til smartphones.

Farveskift på kun 0,7 sekunder

Det usynlige kamera i OnePlus Concept One er blevet testet omhyggeligt for at give den hurtigste og bedst mulige oplevelse. Som resultat tager det 0,7 sekunder for glasset at skifte fra sort til gennemsigtigt, hvilket er hurtigere end kameraets egen fulde aktiveringstid. OnePlus har brugt næsten otte måneder på at teste mere end 100 forskellige indstillinger før den bedste løsning blev fundet, fortæller OnePlus’ PR Manager.

Det tager blot 0,7 sekunder for glasset at skifte fra sort til gennemsigtigt. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Kommer ikke til salg

Selve OnePlus Concept One kommer ikke til salg i nogen nær fremtid, men den kinesiske mobilproducent regner stærkt med at bruge den nye kamerateknologi i fremtidige produkter.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt-i-en-afspiller fra Mark Levinson

Seriøs pladespiller du har råd til

Creative-soundbar med Atmos og S-XFi

Billigere Wi-Fi 6 fra Netgear

Kommer til sommer

Bedre lyd med rumkorrektion

VIDEO: Her prøver vi den første smartphone med usynligt kamera

Syg fremtidsbil fra Mercedes

VIDEO: Elbil med storslået underholdningssystem

Acer vil sælge PC'er til Mac-brugerne

Asus: Her er den kraftigste 14" laptop

Asus sætter hastighedsrekord på gaming-skærme

Scroll to Top