Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Prisbilligt Nighthawk Wi-Fi 6 mesh-netværk

Med en startpris på ca. 2.400 kroner kan det blive meget interessant.

Skrevet af / 14/01/2020 - 11:52
Prisbilligt Nighthawk Wi-Fi 6 mesh-netværk

Da det første Wi-Fi 6 mesh-netværk i Netgears Orbi-serie blev lanceret, tænkte vi: Det her bliver godt. Bare synd, at prisen var så pokkers høj – over 6.000 kroner for en router med kun én satellit! Well, nu er Netgear på banen med deres første mesh-netværk under Nighthawk-mærket. Og prisen er meget mere medgørlig.

For ca. 2.400 kroner får du Nighthawk Mesh WiFi 6 System med router og én satellit. Under det halve af prisen for Orbi! Hvis du vil have to satellitter, koster det ca. 3.000 kroner.

Netværket understøtter både 2,4 og 5 GHz frekvenserne med op til 1,8 Gbit/s. Wi-Fi 6-standarden (ax) skal endelig kunne give os ægte gigabit-hastigheder over det trådløse netværk og ikke kun teoretisk som den gamle ac-standard. Men vigtigere end maksimale hastighed på én tilsluttet enhed er langt bedre stabilitet, når flere trådløse enheder er tilsluttet.

Det betyder mindre risiko for, at produkter kører fast, og routeren må genstartes. Vigtigt i disse stemmestyrede smart-hjem-tider, hvor der næsten ikke findes en produktkategori, der ikke kan kobles til internettet.

Nighthawk Mesh WiFi 6 System koster ca. 2.400 kroner. Det er så med én satellit. (Foto: Netgear)

Wi-Fi 6-netværket fungerer bedst med kompatible enheder, såsom de nyeste iPhone- og Android-modeller og mange andre Wi-Fi 6-kompatible produkter, der kommer på markedet. Men det oplyses, at også ældre produkter vil få mere stabil tilslutning. Wi-Fi 6 skal nemlig skifte mere effektivt mellem Wi-Fi-kanaler end de tidligere ac-routere.

Så hvis du har produkter, der bruger 5 GHz, og andre, der bruger 2,4 GHz, vil du opleve bedre stabilitet med et Wi-Fi 6-netværk.

Ud over Wi-Fi har routeren to Ethernet-porte, der understøtter gigabit-hastighed, mens satellitterne har 1 Gigabit Ethernet-port.

Pris og tilgængelighed

Nighthawk Mesh WiFi 6 System med én router og én satellit (MK62) kommer her i januar, og prisen bliver ca. 2.400 kroner. Routeren med to satellitter (MK63) kommer senere i første kvartal, til ca. 3.000 kroner.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt-i-en-afspiller fra Mark Levinson

Seriøs pladespiller du har råd til

Creative-soundbar med Atmos og S-XFi

Billigere Wi-Fi 6 fra Netgear

Kommer til sommer

Bedre lyd med rumkorrektion

VIDEO: Her prøver vi den første smartphone med usynligt kamera

Syg fremtidsbil fra Mercedes

VIDEO: Elbil med storslået underholdningssystem

Acer vil sælge PC'er til Mac-brugerne

Asus: Her er den kraftigste 14" laptop

Asus sætter hastighedsrekord på gaming-skærme

0
Lyd & Billede
Scroll to Top