Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Her er Oppos nye konceptmobil med selvudvidende OLED-skærm

Foldbare mobiler er allerede oldnordisk. Er Oppos sammenrullelige mobilskærm fremtiden?

Skrevet af / 17/11/2020 - 15:58
Her er Oppos nye konceptmobil med selvudvidende OLED-skærm

At OLED-skærme kan rulles sammen har LG allerede demonstreret for snart to år siden med deres sammenrullelige OLED-TV, som de viste frem på CES 2019 i Las Vegas. Men den fleksible OLED-teknologi kan også bruges til at skabe en helt ny slags smartphone, hvilket kinesiske Oppo netop har demonstreret i forbindelse med den kinesiske virksomheds såkaldte Inno Day 2020.

Her fremviste Oppo konceptmobilen X 2021, der kommer med en OLED-skærm, som er “kontinuerligt variabel”. I praksis betyder det, at skærmen kan udvide sig fra sin standardstørrelse, som er 6,7″, til en tabletstørrelse på 7,4″. Brugergrænseflade og apps tilpasser sig automatisk den udvidede skærm, og det hele ligner ren magi.

De to skærmstørrelser – 6,7″ og 7,4″ – er blot tænkt som yderpunkter. Brugeren kan helt selv bestemme, hvor stor skærmen skal være, fortæller Oppo til techmediet Engadget, som også fik demonstreret konceptmobilen live i forbindelse med arrangementet. Deraf betegnelsen “kontinuerligt variabel”.

(Foto: Oppo)

Men selvom den selvudvidende skærm altså kan ligne ren magi, er det en teknologisk løsning med intet mindre end 122 patenter i bagagen, som får det hele til at virke.

Mobilen gemmer på en motoriseret rulle med en del af OLED-skærmen lamineret fast på en såkaldt “Warp Track”, der ruller omkring en rullemotor. Når skærmen minimeres, rulles OLED-panelet sammen af rullemotoren, og den del, som ikke bruges, forsvinder ind i kroppen.

Levin Liu, Oppo Vice President og chef for Oppo Research Institute, understreger over for Engadget, at Oppo X 2021 endnu blot er et koncept, men at virksomheden håber at introducere teknologien til forbrugeren, når “tiden er rigtig”.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top