TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Xiaomi 12 Pro har ultrahurtig opladning med 120 watt

Xiaomi 12 Pro går foran og viser, hvad vi har i vente af kommende mobiler.

forfatter
Publiceret 29/12/2021 - 15:09

Opdateret…

I begyndelsen af december kom nyheden om, at Xiaomi 12-serien ville blive de første mobiler med 8. generations Snapdragon-processor (888). Som er deres hurtigste hidtil. Nu er mobilerne lanceret, men indtil videre kun i Kina, hvor man kan købe dem fra den 31. december. Vi nordboere må vente et par måneder.

Læs også Xiaomi igen først med spritny processor Den kinesiske mobilproducent gentager successen fra sidste år, hvor Xiaomi Mi 11 var den første smartphone på markedet med Snapdragon 888.

Ultrahurtig opladning

Xiaomi 12 Pro har – ud over sin forgænger 11T Pro – den hidtil hurtigste ladehastighed af nogen telefon i salg. Den kan oplades med svimlende 120 watt – hvilket er flere gange hurtigere end de fleste andre mobiler i dag. Altså med undtagelse af 11T Pro.

Det begynder at nærme sig de allerhurtigste MacBook Pro’er (140 watt), og opladning fra 1 til 100 procent skal kunne klares på kun 18 minutter!

Selve batteriet er også et godt spring op ad evolutionsstigen. Det har nemlig en kapacitet på 4600 mAh, og det fra en enkelt battericelle. Det normale for denne kapacitet er to. Det lyder måske uvigtigt, men med sådanne ladehastigheder vil to battericeller bidrage til mere varme og kortere batterilevetid.

(Foto: Qualcomm)

Xiaomi 12: To modeller

Ud over Xiaomi 12 Pro kommer der også en standardudgave. Den har et tocellet batteri på 4500 mAh og understøtter ikke 120 watt opladning, men har alligevel hele 67 watt at byde på. 39 minutter skulle det tage at lade batteriet helt op på den.

Begge telefoner har indbygget lagerhukommelse med en overførselshastighed på 6500 Mbit/s. Blandt de hurtigste SSD’er, med andre ord.

De understøtter også begge Dolby Atmos og 120 Hz opdateringsfrekvens på skærmen. Xiaomi 12 har en 6,28 tommers OLED-skærm med 2400 x 1080 pixel (419 ppi), mens Pro-versionen har en større 6,73 tommers skærm med 3200 x 1440 pixel (521 ppi). Øjet opfatter alt over 300 ppi (pixels pr. tomme) som fotorealistisk, så begge falder godt inden for den ramme.

Skærmene understøtter både Dolby Vision og HDR10 Plus, ud over standard HDR10.

(Foto: Xiaomi)

Kamera

Begge telefoner har kameraer, der bruger kunstig intelligens (AI) til at registrere øjnene på mennesker, figurer og husdyr.

Xiaomi 12 har et Sony IMX766 hovedkamera med 50 megapixel samt en 13 megapixel ultravidvinkel og en 5 megapixel tele. 12 Pro har et Sony IMX707 hovedkamera og 50 megapixel på alle tre kameraer. 12 Pro skulle være særlig imponerende i dårlig belysning og til natfotografering.

Pris og tilgængelighed

De to telefoner kommer til salg den 31. december i Kina, hvor Xiaomi 12 koster 3.699 yuan (ca. 3.800 kroner), mens Xiaomi 12 Pro koster 4.699 yuan (ca. 4.800 kroner).

Hvornår de kommer her til Skandinavien, og hvad de præcis kommer til at koste, ved vi ikke endnu.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Nu er 'USB-C'-loven vedtaget Forbrugerne vil snart kunne bruge én enkelt ladeløsning for deres elektroniske enheder, meddeler EU-parlamentet.
Google siger farvel til spil-streaming Den 18. januar 2023 er det slut med Googles cloud-baserede spiltjeneste. Brugere får deres penge tilbage.
Smart-ur til kendere Garmin gør virkelig sit bedste for at tilbyde et ur for enhver smag. Nu har de præsenteret et smart-ur med et så klassisk udseende, at det ofte forveksles med et traditionelt analogt ur.
En kæmpe mobil til et kæmpe budget Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en værdig arvtager til sin skamroste forgænger. Men alligevel er vi ikke helt oppe at ringe denne gang.
På jagt efter ny mobil? Her er de 10 bedste smartphones! Her finder du de ti bedste mobiler, der kan købes for penge.
L&B TechCast episode 5 I femte episode snakker vi blandt andet om lanceringen af den nye iPhone 14, det nye Apple Watch Ultra, og om foldbare mobiler har nogen fremtid.
Følg Lyd & Billede