TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Xiaomi 12 Pro har ultrahurtig opladning med 120 watt

Xiaomi 12 Pro går foran og viser, hvad vi har i vente af kommende mobiler.

forfatter
Publiceret 29/12/2021 - 15:09

Opdateret…

I begyndelsen af december kom nyheden om, at Xiaomi 12-serien ville blive de første mobiler med 8. generations Snapdragon-processor (888). Som er deres hurtigste hidtil. Nu er mobilerne lanceret, men indtil videre kun i Kina, hvor man kan købe dem fra den 31. december. Vi nordboere må vente et par måneder.

Læs også Xiaomi igen først med spritny processor Den kinesiske mobilproducent gentager successen fra sidste år, hvor Xiaomi Mi 11 var den første smartphone på markedet med Snapdragon 888.

Ultrahurtig opladning

Xiaomi 12 Pro har – ud over sin forgænger 11T Pro – den hidtil hurtigste ladehastighed af nogen telefon i salg. Den kan oplades med svimlende 120 watt – hvilket er flere gange hurtigere end de fleste andre mobiler i dag. Altså med undtagelse af 11T Pro.

Det begynder at nærme sig de allerhurtigste MacBook Pro’er (140 watt), og opladning fra 1 til 100 procent skal kunne klares på kun 18 minutter!

Selve batteriet er også et godt spring op ad evolutionsstigen. Det har nemlig en kapacitet på 4600 mAh, og det fra en enkelt battericelle. Det normale for denne kapacitet er to. Det lyder måske uvigtigt, men med sådanne ladehastigheder vil to battericeller bidrage til mere varme og kortere batterilevetid.

(Foto: Qualcomm)

Xiaomi 12: To modeller

Ud over Xiaomi 12 Pro kommer der også en standardudgave. Den har et tocellet batteri på 4500 mAh og understøtter ikke 120 watt opladning, men har alligevel hele 67 watt at byde på. 39 minutter skulle det tage at lade batteriet helt op på den.

Begge telefoner har indbygget lagerhukommelse med en overførselshastighed på 6500 Mbit/s. Blandt de hurtigste SSD’er, med andre ord.

De understøtter også begge Dolby Atmos og 120 Hz opdateringsfrekvens på skærmen. Xiaomi 12 har en 6,28 tommers OLED-skærm med 2400 x 1080 pixel (419 ppi), mens Pro-versionen har en større 6,73 tommers skærm med 3200 x 1440 pixel (521 ppi). Øjet opfatter alt over 300 ppi (pixels pr. tomme) som fotorealistisk, så begge falder godt inden for den ramme.

Skærmene understøtter både Dolby Vision og HDR10 Plus, ud over standard HDR10.

(Foto: Xiaomi)

Kamera

Begge telefoner har kameraer, der bruger kunstig intelligens (AI) til at registrere øjnene på mennesker, figurer og husdyr.

Xiaomi 12 har et Sony IMX766 hovedkamera med 50 megapixel samt en 13 megapixel ultravidvinkel og en 5 megapixel tele. 12 Pro har et Sony IMX707 hovedkamera og 50 megapixel på alle tre kameraer. 12 Pro skulle være særlig imponerende i dårlig belysning og til natfotografering.

Pris og tilgængelighed

De to telefoner kommer til salg den 31. december i Kina, hvor Xiaomi 12 koster 3.699 yuan (ca. 3.800 kroner), mens Xiaomi 12 Pro koster 4.699 yuan (ca. 4.800 kroner).

Hvornår de kommer her til Skandinavien, og hvad de præcis kommer til at koste, ved vi ikke endnu.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Test af Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ville gerne have haft en færdig test af den nyeste Samsung-topmobil klar til jer nu. Men Samsung sagde nej. Og den koreanske mobilgigant er langt fra den eneste elektronikproducent, som lider af tvangsneuroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lancerer tre nye smartphones med topspecifikationer. Telefonerne kommer i handlen allerede i dag.
lbpluss
Når næsten helt frem Et rigtig godt træningsur, som har det hele. Inklusive katastrofal batteritid og høj pris.
OnePlus bekræfter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad vil blive lanceret 7. februar.
lbpluss
Omvendt? Er iPhone virkelig den bedste mobiltelefon? Og hvis ja, hvorfor er den det i så fald? Som ivrig Android-bruger har jeg taget udfordringen op om at leve med to Apple-produkter i et stykke tid. Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde ...
Følg Lyd & Billede