TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Xiaomi 12 Pro har ultrahurtig opladning med 120 watt

Xiaomi 12 Pro går foran og viser, hvad vi har i vente af kommende mobiler.

forfatter
Publiceret 29/12/2021 - 15:09

Opdateret…

I begyndelsen af december kom nyheden om, at Xiaomi 12-serien ville blive de første mobiler med 8. generations Snapdragon-processor (888). Som er deres hurtigste hidtil. Nu er mobilerne lanceret, men indtil videre kun i Kina, hvor man kan købe dem fra den 31. december. Vi nordboere må vente et par måneder.

Læs også Xiaomi igen først med spritny processor Den kinesiske mobilproducent gentager successen fra sidste år, hvor Xiaomi Mi 11 var den første smartphone på markedet med Snapdragon 888.

Ultrahurtig opladning

Xiaomi 12 Pro har – ud over sin forgænger 11T Pro – den hidtil hurtigste ladehastighed af nogen telefon i salg. Den kan oplades med svimlende 120 watt – hvilket er flere gange hurtigere end de fleste andre mobiler i dag. Altså med undtagelse af 11T Pro.

Det begynder at nærme sig de allerhurtigste MacBook Pro’er (140 watt), og opladning fra 1 til 100 procent skal kunne klares på kun 18 minutter!

Selve batteriet er også et godt spring op ad evolutionsstigen. Det har nemlig en kapacitet på 4600 mAh, og det fra en enkelt battericelle. Det normale for denne kapacitet er to. Det lyder måske uvigtigt, men med sådanne ladehastigheder vil to battericeller bidrage til mere varme og kortere batterilevetid.

(Foto: Qualcomm)

Xiaomi 12: To modeller

Ud over Xiaomi 12 Pro kommer der også en standardudgave. Den har et tocellet batteri på 4500 mAh og understøtter ikke 120 watt opladning, men har alligevel hele 67 watt at byde på. 39 minutter skulle det tage at lade batteriet helt op på den.

Begge telefoner har indbygget lagerhukommelse med en overførselshastighed på 6500 Mbit/s. Blandt de hurtigste SSD’er, med andre ord.

De understøtter også begge Dolby Atmos og 120 Hz opdateringsfrekvens på skærmen. Xiaomi 12 har en 6,28 tommers OLED-skærm med 2400 x 1080 pixel (419 ppi), mens Pro-versionen har en større 6,73 tommers skærm med 3200 x 1440 pixel (521 ppi). Øjet opfatter alt over 300 ppi (pixels pr. tomme) som fotorealistisk, så begge falder godt inden for den ramme.

Skærmene understøtter både Dolby Vision og HDR10 Plus, ud over standard HDR10.

(Foto: Xiaomi)

Kamera

Begge telefoner har kameraer, der bruger kunstig intelligens (AI) til at registrere øjnene på mennesker, figurer og husdyr.

Xiaomi 12 har et Sony IMX766 hovedkamera med 50 megapixel samt en 13 megapixel ultravidvinkel og en 5 megapixel tele. 12 Pro har et Sony IMX707 hovedkamera og 50 megapixel på alle tre kameraer. 12 Pro skulle være særlig imponerende i dårlig belysning og til natfotografering.

Pris og tilgængelighed

De to telefoner kommer til salg den 31. december i Kina, hvor Xiaomi 12 koster 3.699 yuan (ca. 3.800 kroner), mens Xiaomi 12 Pro koster 4.699 yuan (ca. 4.800 kroner).

Hvornår de kommer her til Skandinavien, og hvad de præcis kommer til at koste, ved vi ikke endnu.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend