TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Xiaomi 12 bliver første smartphone med Snapdragon 8 Gen 1

Den kinesiske mobilproducent gentager successen fra sidste år, hvor Xiaomi Mi 11 var den første smartphone på markedet med Snapdragon 888.

Qualcomm er på vej med en ny mobilprocessor, som har fået navnet Snapdragon 8 Gen 1.

I forhold til Qualcomms aktuelle topmodel, Snapdragon 888, er Snapdragon 8 Gen 1 blevet opgraderet over hele linjen. Således har chippens nye Kryo CPU en højtydende Arm Cortex-X2 kerne, der leverer 20% hurtigere samlet ydeevne, mens den er 30% mere strømeffektiv end forgængeren.

Den nye integrerede Adreno GPU kan prale af 30% hurtigere grafik ved en strømbesparelse på 25%. Snapdragon 8 Gen 1 kommer også med en ny AI-motor, der skal kunne levere fire gange så effektiv kunstig intelligens og maskinlæring sammenlignet med Snapdragon 888.

Af andre funktioner kan vi nævne Snapdragon Sight, som forbedrer mobilkameraet ved hjælp af en ny 18-bit billedsignalprocessor, der kan optage op til 8K-video i HDR i realtid. Samt naturligvis det integrerede Qualcomm X65 5G-modem, som tilbyder teoretiske 5G-hastigheder på op til 10 Gbps, ligesom det understøtter både standalone og non-standalone 5G (sub-6GHz såvel som mmWave 5G).

(Foto: Qualcomm)

Xiaomi 12

Alt dette og mere til bliver en del af den kommende Xiaomi 12, som kan blive lanceret på det kinesiske hjemmemarked allerede inden jul. Det skriver Android Authority.

Ny mobil overtager kinesisk kejsertrone Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Xiaomi Mi 11

Sidste år var den kinesiske mobilproducent først på markedet med en smartphone baseret på Snapdragon 888 – nemlig den anmelderroste Xiaomi Mi 11 – og nu tyder alt altså på, at kineserne er i stand til at gentage successen med Snapdragon 8 Gen 1.

I hvert fald har kineserne annonceret på Twitter, at firmaet klar med en “World Debut” af Snapdragon 8 Gen 1, når firmaet lancerer den kommende flagskibsmodel, Xiaomi 12.

Android Authority gætter på, at det kan ske så tidligt som d. 12. december, mens vi formentlig kommer til at vente til begyndelsen af næste år på en europæisk model af Xiaomi 12.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.