Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Xiaomi 12 bliver første smartphone med Snapdragon 8 Gen 1

Den kinesiske mobilproducent gentager successen fra sidste år, hvor Xiaomi Mi 11 var den første smartphone på markedet med Snapdragon 888.

Skrevet af / 02/12/2021 - 08:50
Xiaomi 12 bliver første smartphone med Snapdragon 8 Gen 1

Qualcomm er på vej med en ny mobilprocessor, som har fået navnet Snapdragon 8 Gen 1.

I forhold til Qualcomms aktuelle topmodel, Snapdragon 888, er Snapdragon 8 Gen 1 blevet opgraderet over hele linjen. Således har chippens nye Kryo CPU en højtydende Arm Cortex-X2 kerne, der leverer 20% hurtigere samlet ydeevne, mens den er 30% mere strømeffektiv end forgængeren.

Den nye integrerede Adreno GPU kan prale af 30% hurtigere grafik ved en strømbesparelse på 25%. Snapdragon 8 Gen 1 kommer også med en ny AI-motor, der skal kunne levere fire gange så effektiv kunstig intelligens og maskinlæring sammenlignet med Snapdragon 888.

Af andre funktioner kan vi nævne Snapdragon Sight, som forbedrer mobilkameraet ved hjælp af en ny 18-bit billedsignalprocessor, der kan optage op til 8K-video i HDR i realtid. Samt naturligvis det integrerede Qualcomm X65 5G-modem, som tilbyder teoretiske 5G-hastigheder på op til 10 Gbps, ligesom det understøtter både standalone og non-standalone 5G (sub-6GHz såvel som mmWave 5G).

(Foto: Qualcomm)

Xiaomi 12

Alt dette og mere til bliver en del af den kommende Xiaomi 12, som kan blive lanceret på det kinesiske hjemmemarked allerede inden jul. Det skriver Android Authority.

Læs også Ny mobil overtager kinesisk kejsertrone Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.

Sidste år var den kinesiske mobilproducent først på markedet med en smartphone baseret på Snapdragon 888 – nemlig den anmelderroste Xiaomi Mi 11 – og nu tyder alt altså på, at kineserne er i stand til at gentage successen med Snapdragon 8 Gen 1.

I hvert fald har kineserne annonceret på Twitter, at firmaet klar med en “World Debut” af Snapdragon 8 Gen 1, når firmaet lancerer den kommende flagskibsmodel, Xiaomi 12.

Android Authority gætter på, at det kan ske så tidligt som d. 12. december, mens vi formentlig kommer til at vente til begyndelsen af næste år på en europæisk model af Xiaomi 12.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top