TEST: Xiaomi Mi 11

Xiaomi fejer Huawei af banen

Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Xiaomi Mi 11
Karakter
Xiaomi Mi 11
Lyd & Billede mener
Glimrende kamera med brugervenlige og sjove funktioner. Fremragende skærm med høj opløsning. Tårnhøj ydelse og lang batterilevetid samt et slankt og lækkert, men alligevel robust design.
Kameraet mangler optisk zoom, og lyden fra de indbyggede stereohøjttalere kunne være bedre.
Specifikationer
  • Operativsystem: Android 11 + MIUI 12
  • Skærm: 6,81″ AMOLED 120 Hz, WQHD+ (3200 x 1440), 515 ppi
  • Processor: Snapdragon 888 + Adreno 660 GPU
  • Hukommelse: 8 GB LPDDR5-RAM / 256 GB lager UFS 3.1
  • Kameraer: 108 Mp f/1.9 vidvinkel m. OIS + 13 Mp f/2.4 123° ultravidvinkel + 5 Mp telemakro (primært) / 20 Mp f/2.2 (front)
  • Trådløst: 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
  • Mål og vægt: 164,3 x 74,6 x 8,06 mm / 196 g
  • Batteri: 4600 mAh, 55 W hurtigopladning + 50 W trådløs opladning
  • Web: mistore.dk
Benchmarks

Vejl. pris 6290 Produktside
Annonce
Annonce
forfatter

Savner du Huawei og firmaets mobilers særlige kinesiske præg? Så er du landet det rette sted, for den kinesiske mobilproducent Xiaomi er godt i gang med at snuppe de markedsandele, som Huawei har mistet på grund af den amerikanske boykot, der bl.a. forhindrer Huawei i at levere smartphones med apps og tjenester fra Google.

Og Xiaomis nyeste smartphone, Mi 11, som vi har haft på testbænken, og som du kan læse om herunder, er både den første fra Huaweis kinesiske konkurrent, der kommer bredt ud i handelen i hele Skandinavien, og samtidig byder den på mange fortrin, der vil minde nostalgiske Huawei-brugere om tidligere topmobiler som Huawei P30 og sågar Huawei P30 Pro.

Xiaomi Mi 11 findes i to farver, Horizon Blue og Midnight Gray. (Foto: Xiaomi)

Udseende og konstruktion

Xiaomi Mi 11 ligner ved første øjekast topmodellerne fra konkurrenter som Samsung og OnePlus. Den buede skærm smyger sig diskret rundt om de smalle kanter, mens både tænd/sluk-knappen og knappen til justering af lydstyrke begge praktisk er placeret på telefonens højre side. Mobilen er stort set rammeløs og har frontkameraet indbygget som et udstanset hul i skærmen. 

Bagsiden er ligesom skærmen fremstillet af Gorilla Glass Victus, mens farven er mat, så mobilen ikke samler for meget på fingeraftryk. Kameramodulet sidder øverst til venstre på bagsiden, men er designet med afrundede hjørner, som giver mobilen et ret unikt præg, mens telefonen heller ikke vipper ret meget, hvis den ligger på et bord.

Alt i alt oplever vi Xiaomi Mi 11 som let og solid på samme tid, og selv om vi ikke er i helt samme liga som Apples nyeste iPhones, er kvaliteten utvivlsomt sammenlignelig med smartphones fra førnævnte Samsung og OnePlus.

Annonce
Bagsiden er ligesom skærmen fremstillet af Gorilla Glass Victus, mens farven er mat, så mobilen ikke samler for meget på fingeraftryk. (Foto: Peter Gotschalk)

Skærm

Xiaomi Mi 11 kommer med en 6,81 tommers AMOLED-skærm med WQHD+ opløsning (3200 x 1440), hvilket svarer til en billedskarphed på hele 515 ppi. Desuden har skærmen en adaptiv opdateringsfrekvens på 120 Hz (ligesom bl.a. Samsung Galaxy S21-serien), HDR10+ samt en maksimal lysstyrke på 1500 nit.

Skærmen er som nævnt fremstillet af Gorilla Glass Victus og kommer i øvrigt med en helt vanvittig høj touch-sampling-frekvens på 480 Hz, hvilket betyder, at touch-betjeningen er ekstremt præcis.

I praksis er billedkvaliteten fremragende og næsten på niveau med, hvad OnePlus 9 Pro og Samsung Galaxy S21 Ultra kan præstere. Lysstyrken gør skærmen brugbar i dagslys – selv når solen skinner – og sortniveauet er også fremragende. Farveskalaen kan justeres manuelt, og mobilen kommer også med MEMC (Motion Estimation and Motion Compensation), som er designet til at få videoer til at se bedre ud ved at øge antallet af “frames” i billedet.

En bedre skærm kan man simpelthen ikke ønske sig. Specielt ikke til prisen.

Kameramodulet sidder øverst til venstre på bagsiden, men er designet med afrundede hjørner, som giver mobilen et ret unikt præg, mens telefonen heller ikke vipper ret meget, hvis den ligger på et bord. (Foto: Peter Gotschalk)

Lyd 

Lyden er udviklet i samarbejde med Harman Kardon, og Xiaomi Mi 11 kommer med indbyggede stereohøjttalere, ligesom mobilen understøtter tilslutning af to samtidige Bluetooth-enheder. Det betyder i praksis, at f.eks. to personer kan lytte til den samme musik fra mobilen med hver sit sæt hovedtelefoner.

Annonce

Mobilen leverer da også god lyd fra de indbyggede højttalere, men er ikke på niveau med de dyrere konkurrenter, Harman Kardon eller ej. Hertil er lydbilledet simpelthen lidt for tyndt.

Talekvaliteten er heller ikke den bedste, vi har oplevet, selv om Xiaomi på dette punkt gudskelov ikke har ladet sig inspirere af Huawei, som på bl.a. P30 og P30 Pro havde bygget en højttaler ind i skærmen, så lyden ved taleopkald blev overført til øret via vibrationer i skærmens øverste område. Uha, det var en dårlig idé.

Xiaomi Mi 11 kommer med hele 108 megapixel vidvinkelkamera (f/1.85, OIS), 13 megapixel 123 graders ultravidvinkel (f/2.4) og en såkaldt telemakrolinse på 5 megapixel. (Foto: Xiaomi)

Kamera

Sidste år kårede vi Pro-versionen af forgængeren, Xiaomi Mi 10 Pro, som Årets Kameramobil, og med Xiaomi Mi 11 leverer kineserne igen et kamera, der både giver fremragende fotos og i øvrigt tilbyder nemme og brugbare ekstrafunktioner, som faktisk producerer sjove resultater.

Således kommer den nye topmodel med hele 108 megapixel vidvinkelkamera (f/1.85, OIS), 13 megapixel 123 graders ultravidvinkel (f/2.4) og en såkaldt telemakrolinse på 5 megapixel. Frontkameraet er på 20 megapixel.

Billeder taget i 108 megapixel opløsning bliver ekstremt detaljerede og skarpe, hvis de tages i god belysning. (Foto: Peter Gotschalk)

Desværre må man undvære optisk zoom, men som eksempelbillederne viser, klarer mobilens AI at skabe resultater ud af den digitale zoom – især hvis man holder sig til at zoome 2-5x ind.

Annonce

Man kan altså tage billeder i ultrahøj opløsning, ligesom kameraet også tager gode makrobilleder. Brugerfladen er funktionel med de mest almindelige indstillinger lettilgængelige, mens mere eksotiske funktioner er gemt i undermenuer.

Kameraet tager gode ultravidvinkel-billeder uden fortegning. (Foto: Peter Gotschalk)

Optager man video, kan man med et enkelt klik tilføje biograflignende effekter som f.eks. Parallel World (der spejlvender billedet, som var man ved at optage sin egen version af Inception), ligesom den såkaldte VLOG-funktion lader dig skabe forudredigerede videosekvenser ved hjælp af skabeloner som AgedFilm, Cool eller Rhythm. Et par resultater af både biografeffekter og VLOG kan du se herunder.

 

 

 

Annonce

Alt i alt kommer Xiaomi Mi 11 med et kamera, som slår andre mobiler i samme prisklasse – f.eks. OnePlus 8T – med flere længder. Vi kan næsten ikke vente med at få lov til at teste storebror Xiaomi Mi 11 Ultra, der lige er blevet lanceret, og som skal præsentere det ypperste, Xiaomi kan præstere inden for mobil kamerateknologi.

Med telemakrolinsen kan man komme helt tæt på motivet. (Foto: Peter Gotschalk)

Ydelse og funktioner

Som nævnt er Xiaomi Mi 11 den perfekte mobil for dem, der savner Huaweis kinesiske præg. Xiaomis egen brugerflade, MIUI 12, tillader mange af de samme brugertilpasninger som Huaweis EMUI-brugerflade – bl.a. at app-skuffen skjules, så alle apps ligger på startskærmen – ligesom mobilen kommer med mange egenudviklede apps til f.eks. afspilning af musik og video.

Hele designsproget i MIUI 12 minder så meget om Huaweis, at man indimellem fristes til at tjekke bagsiden af mobilen for at forsikre sig om, at der altså står Xiaomi og ikke noget andet navn.

Men hvor Huawei altid satsede på sine egne Kirin-processorer, kommer Xiaomi Mi 11 (i øvrigt som den første smartphone i verden) med Qualcomms Snapdragon 888-processor samt 8 gigabyte LPDDR5 RAM og 256 gigabyte indbygget lager. Og Xiaomi Mi 11 understøtter selvfølgelig både 5G og Wi-Fi 6.

Frontkameraet på 20 megapixel tager glimrende portrætfotos med bokeh-effekt. (Foto: Peter Gotschalk)

Og vi skal lige love for, at Snapdragon 888 leverer varen. I alle benchmark-tests er Xiaomi Mi 11 enten hurtigere eller helt på niveau med dyrere topmodeller som OnePlus 9 Pro og Samsung Galaxy S21 Ultra, og det samme indtryk gør sig gældende i daglig brug, hvor alting kører lynhurtigt og uden afbrydelser.

Annonce

Samtidig er mobilen ikke til at slide op. Ikke alene understøtter den helt generelt hurtigere opladning end f.eks. Samsungs dyreste smartphones og ikke mindst lige så hurtig trådløs opladning som OnePlus 9 Pro. Batteriet holder også strøm længere, og både Samsung og OnePlus må se sig slået i vores batteri-benchmark-test, hvor mobilen kører på maksimal belastning. Det er intet mindre end imponerende.

Konklusion

Kejseren er død, kejseren længe leve. Xiaomi er et navn, som vi kommer til at lære at udtale i de kommende måneder [shaw-mee], og Mi 11 bliver muligvis firmaets store gennembrud på det skandinaviske marked.

Det ville i givet fald være velfortjent, for her er virkelig tale om en smartphone, der leverer varen på alle punkter. Havde det ikke været for manglen på optisk zoom og den halvtynde lyd, ville vi have givet Xiaomi Mi 11 den absolutte topkarakter, for hvad angår design, skærm, funktioner, ydelse og kamera, er det umuligt at finde en bedre smartphone til prisen lige nu.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
Kommer i hele seks forskellige farver.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.