Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

OnePlus og Oppo får fælles styresystem

Det nye integrerede system kommer i 2022 sammen med ny OnePlus-flagskibsmodel.

Skrevet af / 20/09/2021 - 14:00
OnePlus og Oppo får fælles styresystem

I et interview givet til Lyd & Billede og cirka 70 andre tech-medier fra hele verden har OnePlus-grundlægger og -direktør Pete Lau løftet sløret for firmaets kommende planer for samarbejdet med mobilproducenten Oppo.

Læs også OnePlus og Oppo slår pjalterne sammen De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.

Allerede i januar i år blev det kendt, at de to firmaer ville fusionere deres respektive udviklingsafdelinger. Det betyder, at OnePlus og Oppo nu udvikler ny hardware-teknologi og konkrete produkter i fællesskab.

Og nu tager samarbejdet endnu et skridt i retning af yderligere synergi. Oppos og OnePlus’ respektive Android-platforme, ColorOS og OxygenOS, bliver fusioneret, og fra og med 2022 vil alle Oppo- og OnePlus-mobiler komme på markedet med den samme brugerflade.

OnePlus-stifter Pete Lau forklarede om fremtiden for OxygenOS på et virtuelt møde med Lyd & Billede og cirka 70 andre tech-journalister fra hele verden. (Foto: OnePlus)

Første OnePlus-smartphone med det integrerede styresystem bliver efterfølgeren til OnePlus 9-serien, og med den næste store Android-opdatering senere på foråret i 2022 vil et stort antal eksisterende OnePlus-mobiler blive opgraderet med det nye system, forklarede Pete Lau på mødet med alle os tech-journalister.

Opgraderingen gælder for alle smartphones fra OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro og frem.

OnePlus 8. (Foto: OnePlus)

OnePlus og Oppo fortsætter dog med at eksistere som to separate brands, forklarede Pete Lau, da de to firmaer og deres smartphones har forskelligt fokus for så vidt angår funktioner, specifikationer og målgrupper.

Både Oppo og OnePlus ejes af kinesiske BKK Electronics, som du muligvis aldrig har hørt om. Ikke desto mindre er virksomheden faktisk den næststørste globale producent af smartphones kun overgået af Samsung.

BKK ejer nemlig intet mindre end fem smartphone-brands, nemlig Oppo, Vivo, Realme og IQOO, som vi ikke ser så meget til på vores breddegrader, samt OnePlus, der til gengæld er blevet ét danskernes foretrukne mobilmærker i løbet af de seneste par år.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Scroll to Top