TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

OnePlus og Oppo får fælles styresystem

Det nye integrerede system kommer i 2022 sammen med ny OnePlus-flagskibsmodel.

forfatter
Publiceret 20/09/2021 - 14:00

I et interview givet til Lyd & Billede og cirka 70 andre tech-medier fra hele verden har OnePlus-grundlægger og -direktør Pete Lau løftet sløret for firmaets kommende planer for samarbejdet med mobilproducenten Oppo.

Læs også OnePlus og Oppo slår pjalterne sammen De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.

Allerede i januar i år blev det kendt, at de to firmaer ville fusionere deres respektive udviklingsafdelinger. Det betyder, at OnePlus og Oppo nu udvikler ny hardware-teknologi og konkrete produkter i fællesskab.

Og nu tager samarbejdet endnu et skridt i retning af yderligere synergi. Oppos og OnePlus’ respektive Android-platforme, ColorOS og OxygenOS, bliver fusioneret, og fra og med 2022 vil alle Oppo- og OnePlus-mobiler komme på markedet med den samme brugerflade.

OnePlus-stifter Pete Lau forklarede om fremtiden for OxygenOS på et virtuelt møde med Lyd & Billede og cirka 70 andre tech-journalister fra hele verden. (Foto: OnePlus)

Første OnePlus-smartphone med det integrerede styresystem bliver efterfølgeren til OnePlus 9-serien, og med den næste store Android-opdatering senere på foråret i 2022 vil et stort antal eksisterende OnePlus-mobiler blive opgraderet med det nye system, forklarede Pete Lau på mødet med alle os tech-journalister.

Opgraderingen gælder for alle smartphones fra OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro og frem.

OnePlus 8. (Foto: OnePlus)

OnePlus og Oppo fortsætter dog med at eksistere som to separate brands, forklarede Pete Lau, da de to firmaer og deres smartphones har forskelligt fokus for så vidt angår funktioner, specifikationer og målgrupper.

Både Oppo og OnePlus ejes af kinesiske BKK Electronics, som du muligvis aldrig har hørt om. Ikke desto mindre er virksomheden faktisk den næststørste globale producent af smartphones kun overgået af Samsung.

BKK ejer nemlig intet mindre end fem smartphone-brands, nemlig Oppo, Vivo, Realme og IQOO, som vi ikke ser så meget til på vores breddegrader, samt OnePlus, der til gengæld er blevet ét danskernes foretrukne mobilmærker i løbet af de seneste par år.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Test af Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ville gerne have haft en færdig test af den nyeste Samsung-topmobil klar til jer nu. Men Samsung sagde nej. Og den koreanske mobilgigant er langt fra den eneste elektronikproducent, som lider af tvangsneuroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lancerer tre nye smartphones med topspecifikationer. Telefonerne kommer i handlen allerede i dag.
lbpluss
Når næsten helt frem Et rigtig godt træningsur, som har det hele. Inklusive katastrofal batteritid og høj pris.
OnePlus bekræfter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad vil blive lanceret 7. februar.
lbpluss
Omvendt? Er iPhone virkelig den bedste mobiltelefon? Og hvis ja, hvorfor er den det i så fald? Som ivrig Android-bruger har jeg taget udfordringen op om at leve med to Apple-produkter i et stykke tid. Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde ...
Følg Lyd & Billede