TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

OnePlus og Oppo får fælles styresystem

Det nye integrerede system kommer i 2022 sammen med ny OnePlus-flagskibsmodel.

forfatter
Publiceret 20/09/2021 - 14:00

I et interview givet til Lyd & Billede og cirka 70 andre tech-medier fra hele verden har OnePlus-grundlægger og -direktør Pete Lau løftet sløret for firmaets kommende planer for samarbejdet med mobilproducenten Oppo.

Læs også OnePlus og Oppo slår pjalterne sammen De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.

Allerede i januar i år blev det kendt, at de to firmaer ville fusionere deres respektive udviklingsafdelinger. Det betyder, at OnePlus og Oppo nu udvikler ny hardware-teknologi og konkrete produkter i fællesskab.

Og nu tager samarbejdet endnu et skridt i retning af yderligere synergi. Oppos og OnePlus’ respektive Android-platforme, ColorOS og OxygenOS, bliver fusioneret, og fra og med 2022 vil alle Oppo- og OnePlus-mobiler komme på markedet med den samme brugerflade.

OnePlus-stifter Pete Lau forklarede om fremtiden for OxygenOS på et virtuelt møde med Lyd & Billede og cirka 70 andre tech-journalister fra hele verden. (Foto: OnePlus)

Første OnePlus-smartphone med det integrerede styresystem bliver efterfølgeren til OnePlus 9-serien, og med den næste store Android-opdatering senere på foråret i 2022 vil et stort antal eksisterende OnePlus-mobiler blive opgraderet med det nye system, forklarede Pete Lau på mødet med alle os tech-journalister.

Opgraderingen gælder for alle smartphones fra OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro og frem.

OnePlus 8. (Foto: OnePlus)

OnePlus og Oppo fortsætter dog med at eksistere som to separate brands, forklarede Pete Lau, da de to firmaer og deres smartphones har forskelligt fokus for så vidt angår funktioner, specifikationer og målgrupper.

Både Oppo og OnePlus ejes af kinesiske BKK Electronics, som du muligvis aldrig har hørt om. Ikke desto mindre er virksomheden faktisk den næststørste globale producent af smartphones kun overgået af Samsung.

BKK ejer nemlig intet mindre end fem smartphone-brands, nemlig Oppo, Vivo, Realme og IQOO, som vi ikke ser så meget til på vores breddegrader, samt OnePlus, der til gengæld er blevet ét danskernes foretrukne mobilmærker i løbet af de seneste par år.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend