IFA 2015

Samsungs populære 8-serie kommer nu i både flad og buet udgave.
Annonce
Annonce
forfatter

Samsung har IFA-udstillingens størst hal, City Cube, helt for sig selv. Her vises alle de nyeste mobiler, hvidevarer og “Smart Home”-elektronik. Men undertegnede var naturligvis mest interesserede i at tjekke tv-nyhederne ud!

Ny Ultra HD Blu-ray-afspiller

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Audun Hage, Lyd & Billede.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Audun Hage, Lyd & Billede.

Første nyhed var Samsungs nye Ultra HD Blu-ray afspiller, som de lancerede på pressemødet torsdag formiddag. Detaljerne om den er endnu sparsomme, bortset fra at den understøtter 4K video i HDR-kvalitet. Den officielle lancering af formatet, komplet med nye filmtitler og det hele, synes at skulle vente til CES i Las Vegas i januar 2016.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Audun Hage, Lyd & Billede.

Samsung annoncerede også på IFA, at alle deres 2015 UHD smart-tv’er får en opdatering, der gør dem kompatible med den nye HDMI 2.0a-standard, som er et krav for at være forenelig med Ultra-HD Blu-ray og HDR.

Flat 8-serien
På tv-fronten kommer der ikke voldsomt meget nyt fra Samsung til efteråret, da de fleste modeller allerede er ude. Men nogle nyheder er der dog, herunder en flad version af den populære 8-serie.

IFA_samsung_4
Samsung 55JS8005
Samsungs modeller i 8-serien har traditionelt budt på en god kombination af billedkvalitet, brugervenlighed og design til en ikke alt for astronomisk pris. Men indtil nu har den kun været tilgængelig i buet udgave. Samsung har lagt stor vægt på sit “Curved” -koncept de seneste år, men modtagelsen har været noget blandet. Nogle finder den buede form stilfuld og moderne, mens andre finder det distraherende og imod hensigten, at skærmen kurver på den måde. Især de, der ønsker at hænge tv’et på væggen, har efterlyst en flad version.

På IFA viste Samsung derfor netop dette. Serien kaldes JS80055, og bliver, så vidt Lyd & Billede har kunnet erfare, kun tilgængelig i 55-tommers udgaven 55JS8005. Modellen deler for øvrigt tekniske specifikationer med den buede JS8505. Det gælder også brugen af nanokrystal-teknik i billedpanelet, der giver ekstra lysstyrke, udvidet farverum og dermed også gør skærmen i stand til at vise 4K-video i HDR-kvalitet. Det nye Tizen operativsystem, som også bruges i Samsungs nye smart-ur Gear S2,  er naturligvis også med, kombineret med en firekerners-processor og pegefjernbetjening. Samsung 55JS8005 er tilgængelig nu, og har en vejledende udsalgspris på ca. 16.000 kroner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Audun Hage, Lyd & Billede.

Prisbillig 6-serie med nanokrystaller
Ud over den flade 8-serie viste Samsung også modellen JU6875, som er en overkommelig, men højt specificeret model i 6-serien. Den har været på markedet i et stykke tid, men er nu også tilgængelig i 60 tommers-format med nanokrystal-teknik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

LG Display tilbyder flere nye OLED-skærmstørrelser i 2021, deriblandt en længe ventet 42-tommer. Spørgsmålet er, hvilken af TV-producenterne der først bider på.
LG fremviser både små og store TV’er under CES 2021, men det her tager prisen.
TCL satser kraftigt på den nye MiniLED-teknologi med flere modeller på vej i 2021.
LG har en række TV-nyheder på vej i år, inklusive et helt nyt OLED-panel!
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!
4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Tidligere medarbejdere beskylder Huawei for diskrimination og for at blande sig i deres privatliv.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Ni nye kinesiske techfirmaer er nu blokeret i forhold til amerikanske investorer.
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Dårligt batteri på Sonos Move? Nu kan du skifte det selv.
Når lanceringfesten holdes på nettet, kan man lige så godt gøre det ekstravagant.