Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Tv-nyheder fra Samsung

Samsungs populære 8-serie kommer nu i både flad og buet udgave.

Skrevet af / 07/09/2015 - 16:31
Tv-nyheder fra Samsung

Samsung har IFA-udstillingens størst hal, City Cube, helt for sig selv. Her vises alle de nyeste mobiler, hvidevarer og “Smart Home”-elektronik. Men undertegnede var naturligvis mest interesserede i at tjekke tv-nyhederne ud!

Ny Ultra HD Blu-ray-afspiller

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Audun Hage, Lyd & Billede.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Audun Hage, Lyd & Billede.

Første nyhed var Samsungs nye Ultra HD Blu-ray afspiller, som de lancerede på pressemødet torsdag formiddag. Detaljerne om den er endnu sparsomme, bortset fra at den understøtter 4K video i HDR-kvalitet. Den officielle lancering af formatet, komplet med nye filmtitler og det hele, synes at skulle vente til CES i Las Vegas i januar 2016.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Audun Hage, Lyd & Billede.

Samsung annoncerede også på IFA, at alle deres 2015 UHD smart-tv’er får en opdatering, der gør dem kompatible med den nye HDMI 2.0a-standard, som er et krav for at være forenelig med Ultra-HD Blu-ray og HDR.

Flat 8-serien
På tv-fronten kommer der ikke voldsomt meget nyt fra Samsung til efteråret, da de fleste modeller allerede er ude. Men nogle nyheder er der dog, herunder en flad version af den populære 8-serie.

IFA_samsung_4
Samsung 55JS8005
Samsungs modeller i 8-serien har traditionelt budt på en god kombination af billedkvalitet, brugervenlighed og design til en ikke alt for astronomisk pris. Men indtil nu har den kun været tilgængelig i buet udgave. Samsung har lagt stor vægt på sit “Curved” -koncept de seneste år, men modtagelsen har været noget blandet. Nogle finder den buede form stilfuld og moderne, mens andre finder det distraherende og imod hensigten, at skærmen kurver på den måde. Især de, der ønsker at hænge tv’et på væggen, har efterlyst en flad version.

På IFA viste Samsung derfor netop dette. Serien kaldes JS80055, og bliver, så vidt Lyd & Billede har kunnet erfare, kun tilgængelig i 55-tommers udgaven 55JS8005. Modellen deler for øvrigt tekniske specifikationer med den buede JS8505. Det gælder også brugen af nanokrystal-teknik i billedpanelet, der giver ekstra lysstyrke, udvidet farverum og dermed også gør skærmen i stand til at vise 4K-video i HDR-kvalitet. Det nye Tizen operativsystem, som også bruges i Samsungs nye smart-ur Gear S2,  er naturligvis også med, kombineret med en firekerners-processor og pegefjernbetjening. Samsung 55JS8005 er tilgængelig nu, og har en vejledende udsalgspris på ca. 16.000 kroner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Audun Hage, Lyd & Billede.

Prisbillig 6-serie med nanokrystaller
Ud over den flade 8-serie viste Samsung også modellen JU6875, som er en overkommelig, men højt specificeret model i 6-serien. Den har været på markedet i et stykke tid, men er nu også tilgængelig i 60 tommers-format med nanokrystal-teknik.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top