TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Philips tilbyder en lysere tv-tilværelse

Nu kommer der ekstra meget lys på væggen bag stuealteret.

forfatter
Publiceret 04/09/2015 - 14:30

Philips er kendt for avancerede tv med god billedbehandling, men er måske først og fremmest berømt for sine Ambilight omgivelseslys – farvelysdioder på bagsiden af ​​skærmen, der oplyser væggen bag tv’et med matchende farvelys, der skifter i takt med handlingen på skærmen. Ambilight er med til at styrke oplevelsen af kontrast, og kan i mange tilfælde hæve indlevelsen et hak eller to.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ambilux giver en meget større Ambilight oplevelse end før. Foto: Audun Hage, Lyd & Billede.

Nu skruer Philips lidt mere op for Ambilight. De kalder det Ambilux, men det er fristende at bruge udtrykket “Ambilight XL”. For det er alt det, som vi allerede kender – bare større og mere nøjagtigt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Audun Hage, Lyd & Billede.

Ambilux bruger ikke konventionelle LED’er, men ni små 9 DLP-baserede “picoprojektorer”, som projicerer farvet lys op på væggen. Dette giver en meget stærkere og mere præcis farvegengivelse, som dækker et større areal end tidligere. For at opnå maksimal fordeling anbefales det, at tv’et anbringes omkring 20 centimeter fra bagvæggen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Audun Hage, Lyd & Billede.

Ambilux-lyset har en række forskellige indstillingsmuligheder, tilpasset til alt fra filmkigning til musik og computerspil, med varierende intensitet og “opløsning” baggrundsbilledet. Bruger du lyset ved musikafsplining, vil det ændre farver og mønstre i takt med musikken.

Vi fik systemet demonstreret på IFA, og det giver helt sikkert en imponerende effekt. Specielt til tv-spil, hvor de aktivt skiftende baggrundsfarver trækker dig tættere ind i handlingen.

Philips 8900 med Ambilux er i øvrigt et fuldblods 4K-tv med Pixel Precise Ultra HD-billedbehandling, Android styresystem og quadcore-processor, der sikrer minimal ventetid på smarte-tjenesterne. Det tv, som vi så på IFA, er en tidlig version, men det færdige tv forventes ifølge Philips at være til salg i løbet af 4. kvartal 2015.

 

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skotske Revo laver fine radioer, men først nu i SuperSystem kan man få dem med både stereolyd, streaming og DAB.
Her er de mest interessante hovedtelefoner, som vi har set og hørt på årets IFA-messe.
Razer klar med nyt aktivitetsarmbånd, der angiveligt kan redde dig fra angribende zombier!
JBL er først i verden med trådløse, støjdæmpende hovedtelefoner med indbygget lydkalibrering.
Samsungs populære 8-serie kommer nu i både flad og buet udgave.
MusicCast er et navn, som man lige så godt kan vænne sig til. Det hedder nemlig Yamahas trådløse teknologi, som vi kommer til at se meget mere til.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend