Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 08Deltag

Philips tilbyder en lysere tv-tilværelse

Nu kommer der ekstra meget lys på væggen bag stuealteret.

Skrevet af / 04/09/2015 - 14:30
Philips tilbyder en lysere tv-tilværelse

Philips er kendt for avancerede tv med god billedbehandling, men er måske først og fremmest berømt for sine Ambilight omgivelseslys – farvelysdioder på bagsiden af ​​skærmen, der oplyser væggen bag tv’et med matchende farvelys, der skifter i takt med handlingen på skærmen. Ambilight er med til at styrke oplevelsen af kontrast, og kan i mange tilfælde hæve indlevelsen et hak eller to.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ambilux giver en meget større Ambilight oplevelse end før. Foto: Audun Hage, Lyd & Billede.

Nu skruer Philips lidt mere op for Ambilight. De kalder det Ambilux, men det er fristende at bruge udtrykket “Ambilight XL”. For det er alt det, som vi allerede kender – bare større og mere nøjagtigt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Audun Hage, Lyd & Billede.

Ambilux bruger ikke konventionelle LED’er, men ni små 9 DLP-baserede “picoprojektorer”, som projicerer farvet lys op på væggen. Dette giver en meget stærkere og mere præcis farvegengivelse, som dækker et større areal end tidligere. For at opnå maksimal fordeling anbefales det, at tv’et anbringes omkring 20 centimeter fra bagvæggen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Audun Hage, Lyd & Billede.

Ambilux-lyset har en række forskellige indstillingsmuligheder, tilpasset til alt fra filmkigning til musik og computerspil, med varierende intensitet og “opløsning” baggrundsbilledet. Bruger du lyset ved musikafsplining, vil det ændre farver og mønstre i takt med musikken.

Vi fik systemet demonstreret på IFA, og det giver helt sikkert en imponerende effekt. Specielt til tv-spil, hvor de aktivt skiftende baggrundsfarver trækker dig tættere ind i handlingen.

Philips 8900 med Ambilux er i øvrigt et fuldblods 4K-tv med Pixel Precise Ultra HD-billedbehandling, Android styresystem og quadcore-processor, der sikrer minimal ventetid på smarte-tjenesterne. Det tv, som vi så på IFA, er en tidlig version, men det færdige tv forventes ifølge Philips at være til salg i løbet af 4. kvartal 2015.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top