Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Hovedtelefonerne der kalibrerer sig selv

JBL er først i verden med trådløse, støjdæmpende hovedtelefoner med indbygget lydkalibrering.

Skrevet af / 07/09/2015 - 17:46
Hovedtelefonerne der kalibrerer sig selv

De er berømte for deres enorme PA-anlæg, studiehøjttalere og legendariske hi-fi-højttalere. Hovedtelefoner er imidlertid et indtil videre ret kort kapitel i JBLs lange historie.

Men nu lancerer de en flok Beats-dræbere i form af en serie af hovedtelefoner med det ambitiøse navn Everest. Serien vil bestå af fire hovedtelefoner og et sæt ørepropper. Alle trådløse med Bluetooth og kabel som backup.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede.
Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede.

Topmodellen Everest Elite 700 og den lidt mindre Elite 300, har en temmelig unik kombination af egenskaber. De har ikke kun aktiv støjreduktion, der tilpasser sig miljøet og undertrykker støj udenfor, men du kan justere den via en app – og for eksempel øge støjreduktionen på højre ørekop.

Og som om det ikke var nok, er der små mikrofoner indeni, som kan anvendes til at kalibrere lyden! Ikke ulig hvad man gør med lydkalibrering i et hjemmebiografsystem. Med en mikrofon, der måler responsen i rummet og justerer frekvensen.

Her tilpasser funktionen, kaldet TruNote Auto Sound Calibration, frekvensgangen baseret på hvordan øret er formet, så man kan få en optimeret frekvensgang til ens eget øre. Processen tager omkring et halvt sekund, og kræver kun et enkelt tastetryk.

To personer kan koble hver sin Everest-hovedtelefoner trådløst til den samme spiller, og de har aftagelige ørepuder, der er asymmetrisk formede til en bedre pasform på hovedet, og skummet har desuden forskellig hårdhed foran og bagpå ørepuderne for bedre dæmpning og komfort.

Everest-serien er til salg fra oktober og november, og topmodellen, Everest Elite 700, koster ca.  2.500 kroner.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

Prisbillige hørepropper fra Redmi

Hørepropper: Audio-Technica lover creme til øregangene

Hovedtelefoner afkoder din hjerne

Trådløse hørepropper til jul: De 10 bedste køb

Køb støjdæmpende hovedtelefoner til jul

Apple sælger USB-C ladeetui separat

Har du set den slags hørepropper før?

Hørepropper - med 8K-lyd?

0
Scroll to Top