Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Yamaha med fuld trådløs frihed

MusicCast er et navn, som man lige så godt kan vænne sig til. Det hedder nemlig Yamahas trådløse teknologi, som vi kommer til at se meget mere til.

Skrevet af / 06/09/2015 - 10:00
Yamaha med fuld trådløs frihed

Imens mange konkurrenter allerede har trådløs streaming i et par produkter, introducerer Yamaha nu streaming i næsten alt, hvad de laver, fra mikroanlæg og receivere til højttalere og soundbars. Alle to- og femkanalsreceivere fra 5.000-6.000 kroners-klassen og opefter får streaming via AirPlay. Altså Wi-Fi. Flere af produkterne understøtter også Bluetooth, så man er sikret streaming, uanset hvad man afspiller fra.

Yamaha kalder systemet MusicCast, og det understøtter op til 10 produkter, der er forbundet trådløst i det samme lokale netværk. Så kan du spille fra din telefon eller tablet til et eller flere Yamaha-produkter, der understøtter MusicCast. Det er også muligt at streame direkte fra mobilen, enten via Bluetooth eller Wi-Fi, f.eks. på anlægget på billedet herunder.

IFA_yamaha2
Du kan både streame via Bluetooth og lokalnet (AirPlay og DLNA). Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede.

Som så mange af Yamahas nye produkter med streaming understøtter MCR-N870D streaming via AirPlay eller DLNA, så både Android- og iPhone-brugere kan streame ukomprimeret lyd direkte til anlægget. Her man også DAB+ radio og cd-afspiller i systemet.

IFA_yamaha3
Der ER virkelig intet kabel. Altså bortset fra netledningen. Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede.

Trådløse højttalere med indbygget forstærker kan man også finde. Som NW-X500, i hvid eller sort, som ikke har brug for andet et strømkabel for at afspille musik fra din mobiltelefon.

Det samme gælder for næsten alle modtagere fra RX-V479 og op, samt den nye 90 W stereoreceiver N-R602D, som også har DAB+ radio.

Yamaha MusicCast-produkterne kan styres via en app, der giver brugeren mange muligheder for tilpasning. Som sammenkædning af flere værelser, der spiller den samme, eller hvor der spilles fra hver enhed til separate værelser, og mange flere muligheder.

MusicCast virker gennemtænkt og let at bruge, og vi kommer til at teste både brugervenloghed og lydkvalitet, så snart vi får de første produkter på testbænken.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

DJ-look til vinylelskere

Japansk high-end i ren klasse A

Se Brian Enos farverige pladespiller

Lækker integreret sag med 250 W

Moderne hi-fi klassikere

Roon med vild musikstreamer

Yamaha-produkter bliver Roon-godkendt

Lyden af 725 hk og 1420 watt

Anlægget der erstatter soundbaren

Smukke rørforstærkere fra Jadis

Vanvittig forstærker fra Linn

WaveLab 12: Den største opdatering nogensinde

0
Scroll to Top