Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Kompakt multiroom fra B&O Play

Bang & Olufsen tager multiroom-konkurrencen op med halvmåneformet højttaler.

Skrevet af / 03/09/2015 - 18:00
Kompakt multiroom fra B&O Play
IFA_bogo_A6_Detail_9_web
Frontstoffet er lavet af Kvadrat, der mest er kendt for møbeltekstiler. Foto: B&O.

Sofa?

Det er det første ord, der kommer ind i hovedet på mig ved synet af Beoplay A6, som B&O netop har præsenteret på IFA 2015-messen.

Associationen viser sig at være ramt lige i plet. Det groft vævede stof på multirumshøjttaleren er nemlig fremstillet hos Kvadrat, som er er af Europas største producenter af møbeltekstiler. B&O har dog ikke flået betrækket af en 3-2-1-siddegruppe, men har fået stoffet fremstillet specielt med akustisk gennemsigtighed for øje.

Beoplay A6 er en aktiv, trådløs højttaler til hjemmebrug. Den bliver en lillebror til  BeoPlay A9, som vi har testet med godt resultat. Hvor A9 var tallerkenformet, ligner A6 nærmere en liggende halvmåne. Den buede front er som nævnt beklædt med stof, mens bagsiden er i hvid plast. Et håndtag gør det let at samle højttaleren op og tage den med sig rundt i huset. Når man husker at tage stikket ud, da den kører på lysnet, og ikke batterier.

IFA_bogo_A6_Detail_5_web
Fingertouchbetjeningen sker via en streg langs toppen. Foto: B&O.

Fem højttalere og 250 W
BeoPlay A6 indeholder fire fremadvendte højttalerenheder (to bas/mellemtone og to diskantdomer), samt en bagudvendt fuldtoneenhed, som gør lydbilledet ekstra rummeligt. Hver højttaler har sin egen digitale forstærker. Den samlede forstærkereffekt i A6 er 250 W.

Det er svært at få ørenlyd i de gigantiske messehaller på IFA, men vi fik demonstreret A6 i et separat lokale, væk fra larmen. Og den lyder rigtig lovende. Lyden virker umiddelbart ren og forbløffende fyldig, trods det slanke kabinet. Og selv om stereoperspektivet ikke er som på et fuldvoksent anlæg, er lyden bestemt rumlig. Vi har straks bestilt testeksemplar, så vi kan lægge øre til den under mere kontrollerede omstændigheder.

IFA_bogo_A6_top_back_web
BeoPlay A6 er nærmest halvmåneformet. Foto: B&O.

BeoPlay A3 er designet af den anerkendte danske designer Jakob Wagner: “Jeg har egentlig designet BeoPlay A6 på samme måde, som når jeg designer et møbel. Den intuitive men også overraskende form spiller altid ”hen imod dig”, uanset hvor du er, og derfor får man et mere intimt forhold til sin BeoPlay A6 end til et konventionelt musiksystem,” forklarer Jakob Wagner.

Klar til multiroom
Højttaleren kan streame musik via AirPlay, DLNA eller Bluetooth 4.0 og har integreret adgang til Spotify, Deezer og TuneIn-internetradio. BeoPlay A6 er udstyret med BeoLink Multiroom teknologi, som samler alle B&O PLAY og Bang & Olufsen produkter i ét. Med BeoLink Multiroom er det muligt at spille forskellig musik i forskellige rum eller spille den samme musik i hele hjemmet.

BeoPlay A6 fås i fire farver, kaldet Light Grey, Dusty Blue, Dark Rose og Dark Grey. Prisen er 7.499 kroner.

IFA_bogo_A6-bedroom_web
Foto: B&O.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

Steinway Lyngdorf har slanket sig

Elegance fra Børresen

Luksuslyd på rejsen

Fabriksbesøg: Bang & Olufsen overrasker

Kraftfuld subwoofer fra ATC

Vandtætte indbygningshøjttalere

Klipsch og Onkyo vil udfordre Sonos

Kig op - der er Sonos!

0
Scroll to Top