Nyhed

Åbne Meze hovedtelefoner til en mere overkommelig pris

Med 109 Pro ønsker Meze at tilbyde mange af kvaliteterne fra sine flagskibe til en meget lavere pris

Meze Audio 109 Pro

Meze Audio 109 Pro

Meze, en kendt rumænsk producent af hovedtelefoner, har netop lanceret sit seneste par åbne hovedtelefoner. Hvor flagskibene Empyrean og Elite er nogle dyre sager til henholdsvis 27.000 og 32.000 kroner, kommer den nye model 109 Pro formentlig til at koste under 7.500 kroner, og Meze lover, at den byder på mange af de samme kvaliteter, både når det gælder lyd og håndværksmæssig udførelse. Og så får de vores opmærksomhed.

Dynamiske, åbne hovedtelefoner

Hvor flagskibene er planmagnetiske, altså hvor en tynd folie er ophængt mellem to modstående magnetfelter og vibrerer i takt med disse, er 109 Pro producentens første åbne hovedtelefoner af traditionel, dynamisk type.

De åbne høretelefoner har ørekopper i ægte valnød, både for at leve op til æstetikken i Meze Audio, men også fordi de mener, at det giver en mere naturlig lyd. Vi er lovet et “exceptionelt lydbillede og en meget detaljeret, omsluttende lyd, med den helt rigtige mængde punch”.

Derudover er konstruktionen hovedsagelig udført i en legering af mangan og stål, og zink finder vi også enkelte steder. Alle dele er skruet sammen, ikke limet, så det er nemt at foretage service.

Foto: Meze Audio

For musiknydere

Selv om modellen hedder 109 Pro, får vi ikke indtryk af, at hovedtelefonerne er specielt rettet mod lydteknikere. Det er musikelskere, Meze henvender sig til i markedsføringen. Og med tanke på den varme lyd, vi husker fra 99 Classics, skulle det ikke undre, om også 109 Pro følger samme tonale balance. Altså mere med sigte på ren musiknydelse end den tunge analytiske klang, man forventer fra et par prof-ørebøffer.

Meze 109 Pro: Pris og tilgængelighed

Meze har tidligere annonceret, at 109 Pro vil koste «under 1.000 dollar», og mange spekulerer i om vi ender på omring 800 dollar. Vores gæt er, at prisen lander på under 7.500 kroner, når hovedtelefonerne lander til oktober.

Læs hele pressemeddelelsen her (engelsk)

Les videre
Exit mobile version