TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Soundbars for øjne og ører

Panasonic lover soundbars, som tilfredsstiller både syn og hørelse.

forfatter
Publiceret 13/02/2013 - 14:27

Et stort og godt billede har aldrig været billigere. Samtidig er lyden fra de flade tv-skærme ikke meget at prale af. Den enkleste vej til Rom er en soundbar, og Panasonic lover, at deres soundbar matcher storskærmen på lyd og desuden giver glider problemfrit ind i stuen med sit diskrete design.

Trådløs subwoofer
Fire nye modeller lanceres, hvoraf de tre dyreste har trådløs subwoofer, mens den billigste soundbar har baselementer integreret.

Topmodellen
SC-HTB770 er topmodellen, tilpasset de største skærme fra 55 tommer og opefter. Den præges af en børstet ståloverflade, som også dækker højttalerelementerne. Den består af venstre, center og højre højttaler integreret i en soundbar, men venstre og højre højttaler kan faktisk løsnes fra soundbaren og placeres på hver sin side af tv´et, enten på medfølgende fodstøtte eller monteret på væggen, for et bredere lydbillede. En fleksibel løsning altså. Panasonic lover en forstærkereffekt på 300 watt takket være en effektiv Klasse D-forstærker.

Tilslutninger
Af indgange er blandt andet tre HDMI og to optiske digitale lydindgange. Desuden har SC-HTB770 indbygget bluetooth, således at den kan spille musik trådløst, direkte fra mobilen, tablet eller andre bluetooth-kompatible afspillere.

De mellemste
SC-HTB570 kan også valgfrit monteres som en soundbar under tv´et eller splittes op til separat venstre og højre højttaler, som monteres på væg eller står på fødder. Men her er ingen diskret centerhøjttaler. Ellers er den funktionsmæssig lig med storebror, med HDMI, dobbelte optiske lydindgange og bluetooth. Effekten er opgivet til 240 watt. Skulle du ikke have behov for bluetooth, eller at dele soundbaren i to højttalere, kan SC-HTB527 være løsningen. Den er nemlig ellers identisk.

Den billigste
SC-HTB170 er navnet på den billigste soundbar i 2013. Et panel af børstet aluminium præger fronten, mens højttalermembranen skjuler sig bag et finmasket aluminiumsnet. Højden er 5,5 cm, og bredden er tilpasset mindre og større skærme op til 50 tommer. Placer den på en hylde under tv´et eller monter den på væggen under skærmen. Her kan den drejes indtil 90 grader for at vinkle den optimalt i forhold til tv-rummet. En indbygget sensor mærker, hvordan højttalerne er monteret og tilpasser lyden i forhold til det. Smart. Bashøjttaleren er indbygget i soundbaren, og Panasonic lover en lyd, som langt overgår den fra tv´et. Soundbaren tilsluttes tv´et med HDMI og kan også streame trådløs lyd via bluetooth.

Tilgængelighed
Vi har fået oplyst, at de nye soundbars lanceres løbende i Norden i løbet af foråret. Priser er ikke opgivet, men det skal dreje sig om produkter til den almindelige forbruger.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Ny Blu-ray-afspiller fra Reavon Den nye UBR-X110 er blevet opgraderet med mulighed for at afspille SA-CD’er.
Vanvittig surround-processor fra McIntosh MX180 A/V Processor understøtter 8K-video.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend