TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

PSB fejrer 50 år med nye flagskibe

Synchrony-serien markerer 50 år med godt højttalerhåndværk. Den ikoniske grundlægger er fortsat med på holdet.

forfatter
Publiceret 19/08/2022 - 08:29

PSB Speakers fylder 50 i år. En mærkedag, langt fra alle højttalerproducenter opnår. Det canadiske højttalermærke blev grundlagt af Paul Barton, og historien er stort set den samme som for alle andre: Han mente ikke, at nogen af de andre højttalere på markedet var gode nok, så han besluttede at udvikle sin egne. PSB skiller sig dog ud – efter 50 år er Paul Barton stadig chefudvikler, og sikrer, at intet produkt forlader fabrikken uden at leve op til hans standarder.

Tidligere på sommeren udgav PSB nyheden om retro-højttaleren Passif 50 – en nyfortolkning af Passif II fra 1974. Og nu fortsætter fødselsdagsfejringen med nye modeller i Synchrony-serien.

PSB Synchrony Series
PSB Synchrony-serien består af gulvmodellerne T800 og T600 samt kompaktmodellen B600. Foto: PSB

To gulvstående og en kompakt

Hvor Passif 50 er en ægte, moderne retrohøjttaler, er Synchrony-serien moderne højttalere. Nu kan man argumentere for, at PSB’s højttalere alligevel afgiver retrovibes – der er i hvert fald ikke gjort forsøg på moderne minimalisme, og Synchrony anno 2022 er ingen undtagelse. Det er kram til folk, som ikke har noget imod højttalere af den boksagtige type, som fylder godt i stuen.

PSB hævder, at Synchrony-serien er deres hidtil mest avancerede højttalerserie, og pressemeddelelsen lover “fremragende ydeevne” og “naturtro akustik”.

Synchrony-serien består af tre modeller: Den gulvstående T800 og T600 og den kompakte højttaler B600.

PSB Synchrony T800 Pair Walnut Black
PSB Synchrony T800 er den største gulvstående i serien. Den fås i sort og valnød. Foto: PSB

Synchrony T800 – størst på gulvet

I toppen af ​​serien er den enorme gulvhøjttaler T800. Den deler sjovt nok navn med Terminator-robotten i Arnold Schwartzeneggers skikkelse, og kraftmæssigt er den næppe langt bagud: Med tre 8-tommers (203 mm) til at dundre løs i basområdet, burde det ikke være noget problem at skubbe nok luft, og højttalerne har en separat 5,25″ (133 mm) mellemtone oven på MDF-kabinettet, hvor frontpladen er forstærket med en 5 mm aluminiumsplade. Blandt andet for at give maksimal dynamik og renhed i det vigtige vokalområde Kurven på bagsiden af ​​elementerne er i øvrigt støbt i ét stykke, og membranerne er af vævet kulfiber. Endelig sidder der under mellemtonen en 1-tommers diskantdome.

Læs også PSB-hovedtelefoner tilpasser sig din hørelse PSB M4U 8 MKII har digital støjreduktion og tilpasser sig brugerens hørelse. Men de er ikke uden svagheder.
PSB M4U 8 mkII lifestyle scaled 1

Vi bliver lovet, at konstruktionen af enhederne reducerer forvrængning voldsomt, og at man desuden opnår et højere lydtryk uden at gå i kompression. Dette vil igen sikre en mere åben og renere mellemtone samt en mere virkningsfuld og dyb bas, som strækker sig ned til lige over 20 Hz med lineariteten intakt. Mikrodynamik og detaljer skal også være klart forbedret i forhold til tidligere enheders konstruktion.

Delefilteret er af typen fjerde ordens (24 dB/oktav) Linkwitz-Riley, og det skulle være det mest avancerede og nøjagtige, PSB nogensinde har benyttet. Der bruges højspændings-polyfilm-kondensatorer og intern kabling i iltfri kobber for bedst mulig styring af højttalerenhederne. Om der er tale om polyester- , polystyren- eller polykarbonatfilm, melder pressemeddelelsen intet om.

PSB Synchrony T600 rear
Triwiring: PSB Synchrony T600 har separate terminaler til diskant, mellemtone og basser. Foto: PSB

Synchrony T600 – langt fra en lille fyr

Den mest kompakte gulvhøjttaler i serien hedder T600. Også dette er navnet på en Terminator-model, selv om vi egentlig ikke tror, det har været bevidst fra PSB’s side.

T600 har tre 6,5-tommers i stedet for 8-tommers og et lidt mindre kabinet. Den samlede vægt er 35 kilo pr. højttaler mod 45 kilo for T800, og den dybe bas ruller lidt tidligere afsted. 24 Hz med +/- 3 dB er stadig dybt og mere end i stand til at gengive den dybeste grundtone i et flygel.

Både T600 og T800 er opgivet til at have en følsomhed på 91 dB i et typisk lytterum. Dette er ret højt og betyder, at kvaliteten af ​​forstærkeren er vigtigere end effekten.

PSB Synchrony B600 Front Walnut
PSB Synchrony B600 er foreløbig seriens eneste kompaktmodel. Foto: PSB

Synchrony B600 – ikke til bogreolen

Endelig har vi den mindste model, B600. Den kaldes en reolhøjttaler, men hvis du vil have den bedste lyd ud af dem, bør de placeres på stativer.

De bruger de samme enhedskonstruktioner som i de gulvstående Synchrony-højttalere, men her bruges en enkelt 6,5-tommers enhed til både bas og mellemtone. Også her er kurven bag membranen støbt i ét stykke, og selve membranen er vævet kulfiber. Den 1-tommers titanium diskanthøjttaler med neodymmagnet sidder på undersiden af ​​mellembassen.

Følsomheden på 88 dB er god til enhøjttaler på stativ, mens frekvensområdet strækker sig ned til gennemsnitligt 50 Hz med 3 dB linearitet.

PSB Synchrony: Priser og tilgængelighed

PSB Synchrony T800, T600 og B600 er nu tilgængelige i hele verden, og priserne er henholdsvis 13.000, 10.000 og 3.000 euro.

 

Mere info: psbspeakers.com

Dansk forhandler: High End Sound

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.

Anbefalede high end-højttalere

Audiovector R3 Arreté

Danske Audiovector har kastet deres kærlighed på løbende opgraderinger. Vi kan dog ikke tro andet, end at deres high-end 3-serie nu har nået sit klimaks.

Kerr Acoustic K320 MK3

Dybbas som du aldrig har hørt det før

Sandsynligheden for, at du har hørt om eller ligefrem hørt Kerr, er minimal. Det bør du gøre noget ved.

Focal Kanta No.3

Forfriskende fransk flirt

Focal-højttalerne er et festfyrværkeri af farver, men det er ikke den eneste grund til, at vi elsker dem.

JBL Synthesis 4349

JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!

JBL Synthesis 4367

Brutal magtdemonstration fra JBL

Hvis nogen skulle være i tvivl: JBL er i den grad tilbage og beviser, at de kan det dér med lyd bedre end de fleste.

Sonus faber Olympica Nova III

Topspillende italiensk håndværk

Ud med den gamle referencehøjttaler og ind med en ny fra den nye generation af Sonus fabers Olympica-serie.

MartinLogan Impression ESL 11A

De ser måske mærkelige ud, men du har næppe hørt musikken gengivet med større realisme.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Raidho har forbedret sin fineste højttaler En af de lækreste high-end højttalere, vi kender til, har fået sin arvtager.
lbpluss
HomePod er det nye anlæg Den større HomePod-højttaler er virkelig engagerende at lytte til, når den ikke lytter til dig.
lbpluss
Komplet stereoanlæg til det lille rum Større trådløs JBL-højttaler.
lbpluss
Musikalsk hyldest til Italiens violinbyggere Sonus faber fornyr Homage-serien.
lbpluss
Ny HomePod kommer til Danmark Apples større højttalere relanceres i en ny og smartere version.
Følg Lyd & Billede