Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

JBL Synthesis 4349

JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!

Skrevet af / 20/10/2020 - 09:01
JBL Synthesis 4349

JBL er bestemt ikke holdt op med at lave store, kasseformede højttalere med kraftige enheder. Det er de fortsat med under navnet Synthesis. Det er en helt anden afdeling end de kinaproducerede Bluetooth-højttalere og hovedtelefoner – her laves der udelukkende hæderlig hi-fi.

Deres gamle studiemonitors er for nylig blevet genoplivet og nyder nu gavn af ny og opdateret viden om, hvordan man laver de bedst mulige højttalere.

JBL 4349 har en 12 tommers bas-enhed i stil med mange klassiske JBL-monitors. Kabinetterne er større end på både mine gamle 4411-monitors og klassikerne L112, så 4349 kan presse mere luft og dermed spille højere uden at gå i kompression. Men i modsætning til de ældre familiemedlemmer er det her en ren tovejskonstruktion.

Det betyder, at der ikke er nogen dedikeret mellemtoneenhed. I stedet sidder der et diskanthorn, der optager lige så meget plads som basenheden!

Lydkvaliteten

Det er næsten til at fælde en tåre over, hvordan JBL 4349 bringer mig tilbage til ungdommen. Dengang det var sjovt at spille højt, og hvor min families kælder var midtpunktet for festen. Denne lyd er nemlig sådan, som jeg mindes, at hi-fi var – og så lige et par nøk mere.

Højttalerne gør det virkelig sjovt at spille musik, så det er bare med at tage sine albums fra ungdommen frem igen og grine smørret. Samtidig får man en ekstra grad af opløsning, som gårsdagens store højttalere slet ikke havde. Par disse højttalere med en forstærker af ordentlig kvalitet, så forstår du, hvad jeg mener.

Det her, mine damer og herrer, er Svanesøen i headbanger-outfit!

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Nyhed

Elgigantens medarbejdere på efteruddannelse

På Elgiganten Campus introduceres kædens medarbejdere til den nyeste elektronik, så kunderne kan få den bedst mulige service.
Læs mere
Scroll to Top