TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

PSB Passif 50 – ægte retro

Canadiske PSB fejer sit 50-års jubilæum. Med samme mand bag roret i alle fem årtier.

forfatter
Publiceret 03/07/2022 - 08:00

At en højttalerproducent genskaber klassiske modeller fra svundne tider, er noget vi ser jævnligt. Spørg bare JBL, der har haft stor succes med sin Classic-serie med L100 Classic i spidsen. Engelske Misssion har også lavet den øvelse.

Canadiske PSB tager dog prisen for mest autentiske retrohøjttaler. I anledning af firmaets jubilæum har de lavet en gentolkning af deres Passif II fra 1974.

Det er ikke de valnøddefinerede kabinetter, der imponerer os mest. Heller ikke de groft vævede stoffronter, der ellers oser af nostalgi.

Nej, det er det faktum, at PSB Passif 50, som den nye retrohøjttaler hedder, er designet af den samme mand, som skabte den oprindelige model. Nemlig firmaets chefingeniør og stifter, Paul Barton, der har stået i spidsen for PSB i alle 50 år!

PSB Passif 50 Front 3 4 Pair on Stands Right Grill
PSB Passif 50 er designet af samme mand, som lavede den oprinelige model – i 1974. (Foto: PSB)

Højttaleren ligner umiskendeligt noget, der kunne være bygget i 1972. Inklusive firmalogoet, som den unge Paul i sin tid tegnede i en geografitime. Men bag frontstoffet gemmer sig et sæt mere tidssvarende højttalerenheder.

Passif 50 er en tovejs-højttaler med 1 tommes titaniumdiskant med neodymiummagnet og magnetisk olie i svingspolegabet, en 6,5 tommers bas/mellemtone-enhed og en 8 tommers slavebas.

Vi kender ikke i skrivende stund til en dansk pris på PSB Passif 50, men den europæiske pris bliver 2.999 euro, og den kan købes fra september. Det fremgår ikke af pressematerialet, om prisen er for et par, eller det er stykprisen.

PSB er i dag en del af Lenbrook Group, som vi især kender for NAD.

PSB Passif 50

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
Annonce
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

Fem årtier med Polk Amerikanske Polk Audio har lavet højttalere i 50 år. R200AE er en jubilæumsmodel, signeret af firmaets grundlægger.
Højttalere til mandehulen Elipson Heritage XLS11 er franske - men ligner amerikanske monitorhøjttalere fra stereoens guldalder.
Der står en legende bag disse Efter pladespillerne er MoFi klar med sin første højttaler.
Få biograflyd hjemme i stuen Er lyden fra dit TV tynd og pjevset? Vi har testet fem soundbars i mellemsegmentet, som kan kurere mager bas og give dig en fed surround-oplevelse!
De bedste, vi har hørt De grønne højttalere fra Monitor Audio er en fødselsdagsgave af karat! Her får du faktisk i både pose og sæk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I højttalernes Hall of Fame vil en højttaler stå for sig selv. I et separat rum med en lille rørforstærker tilsluttet. Hvor den afspiller Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil blive bjergtaget af klangen.
Følg Lyd & Billede