TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

PSB Passif 50 – ægte retro

Canadiske PSB fejer sit 50-års jubilæum. Med samme mand bag roret i alle fem årtier.

forfatter
Publiceret 03/07/2022 - 08:00

At en højttalerproducent genskaber klassiske modeller fra svundne tider, er noget vi ser jævnligt. Spørg bare JBL, der har haft stor succes med sin Classic-serie med L100 Classic i spidsen. Engelske Misssion har også lavet den øvelse.

Canadiske PSB tager dog prisen for mest autentiske retrohøjttaler. I anledning af firmaets jubilæum har de lavet en gentolkning af deres Passif II fra 1974.

Det er ikke de valnøddefinerede kabinetter, der imponerer os mest. Heller ikke de groft vævede stoffronter, der ellers oser af nostalgi.

Nej, det er det faktum, at PSB Passif 50, som den nye retrohøjttaler hedder, er designet af den samme mand, som skabte den oprindelige model. Nemlig firmaets chefingeniør og stifter, Paul Barton, der har stået i spidsen for PSB i alle 50 år!

PSB Passif 50 Front 3 4 Pair on Stands Right Grill
PSB Passif 50 er designet af samme mand, som lavede den oprinelige model – i 1974. (Foto: PSB)

Højttaleren ligner umiskendeligt noget, der kunne være bygget i 1972. Inklusive firmalogoet, som den unge Paul i sin tid tegnede i en geografitime. Men bag frontstoffet gemmer sig et sæt mere tidssvarende højttalerenheder.

Passif 50 er en tovejs-højttaler med 1 tommes titaniumdiskant med neodymiummagnet og magnetisk olie i svingspolegabet, en 6,5 tommers bas/mellemtone-enhed og en 8 tommers slavebas.

Vi kender ikke i skrivende stund til en dansk pris på PSB Passif 50, men den europæiske pris bliver 2.999 euro, og den kan købes fra september. Det fremgår ikke af pressematerialet, om prisen er for et par, eller det er stykprisen.

PSB er i dag en del af Lenbrook Group, som vi især kender for NAD.

PSB Passif 50

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Mindre og billigere Sonos-subwoofer forsinket Det kan se ud, som om Sonos' planlagte Sub Mini bliver nogle måneder forsinket.
Soundbar til få hundrede kroner Creative Stage Air V2 er en en bærbar, batteridreven soundbar til næsten ingen penge
Hvor godt lyder Samsungs ultraslanke soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tyndeste soundbar, vi har set, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også nogle tricks, som gør den ekstra nem at placere.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Vi tabte kæben De små KEF LSX II er de bedste trådløse stereohøjttalere i prisklassen.
TAD er tilbage med ny højttaler TAD-CR1TX bliver ikke ligefrem billig.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend