TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

PSB Passif 50 – ægte retro

Canadiske PSB fejer sit 50-års jubilæum. Med samme mand bag roret i alle fem årtier.

forfatter
Publiceret 03/07/2022 - 08:00

At en højttalerproducent genskaber klassiske modeller fra svundne tider, er noget vi ser jævnligt. Spørg bare JBL, der har haft stor succes med sin Classic-serie med L100 Classic i spidsen. Engelske Misssion har også lavet den øvelse.

Canadiske PSB tager dog prisen for mest autentiske retrohøjttaler. I anledning af firmaets jubilæum har de lavet en gentolkning af deres Passif II fra 1974.

Det er ikke de valnøddefinerede kabinetter, der imponerer os mest. Heller ikke de groft vævede stoffronter, der ellers oser af nostalgi.

Nej, det er det faktum, at PSB Passif 50, som den nye retrohøjttaler hedder, er designet af den samme mand, som skabte den oprindelige model. Nemlig firmaets chefingeniør og stifter, Paul Barton, der har stået i spidsen for PSB i alle 50 år!

PSB Passif 50 Front 3 4 Pair on Stands Right Grill
PSB Passif 50 er designet af samme mand, som lavede den oprinelige model – i 1974. (Foto: PSB)

Højttaleren ligner umiskendeligt noget, der kunne være bygget i 1972. Inklusive firmalogoet, som den unge Paul i sin tid tegnede i en geografitime. Men bag frontstoffet gemmer sig et sæt mere tidssvarende højttalerenheder.

Passif 50 er en tovejs-højttaler med 1 tommes titaniumdiskant med neodymiummagnet og magnetisk olie i svingspolegabet, en 6,5 tommers bas/mellemtone-enhed og en 8 tommers slavebas.

Vi kender ikke i skrivende stund til en dansk pris på PSB Passif 50, men den europæiske pris bliver 2.999 euro, og den kan købes fra september. Det fremgår ikke af pressematerialet, om prisen er for et par, eller det er stykprisen.

PSB er i dag en del af Lenbrook Group, som vi især kender for NAD.

PSB Passif 50

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Slår Sonos på hjemmebane Audio Pro A15 er en stærk lille multirums-bordhøjttaler, som du kan tage med dig ud i haven i tørvejr.
lbpluss
Fyldig lyd og fuld streaming Gulvhøjttalerne Audio Pro A38 er et indretningsvenligt alt-i-et stereoanlæg med musikstreaming, multirum og TV-tilslutning.
lbpluss
Musik under bruseren Ikea Vappeby er en lille Bluetooth-højttaler, der tåler at komme med i bad.
lbpluss
Ikoniske B&O-højttalere klar til fremtiden Ny generation af Beosound hjemmehøjttalere.
lbpluss
Næste generation smarthøjttalere fra Sonos Rygterne var sande: De nye Sonos-højttalere kommer 28. marts, og vi har hørt dem.
Følg Lyd & Billede