Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Audiovector R3 Arreté

Danske Audiovector har kastet deres kærlighed på løbende opgraderinger. Vi kan dog ikke tro andet, end at deres high-end 3-serie nu har nået sit klimaks.

Skrevet af / 07/11/2019 - 10:03
Audiovector R3 Arreté

Blandt kompakte gulvhøjttalere er der ingen, der har ramt os som Audiovector SR3 Arreté Raw Surface. Lavet i kun 100 eksemplarer var den selve kulminationen af, hvad den danske producent kunne trylle frem af magi, før man må et trin højere op til større sager. Prisen på Raw Surface var da også 90.000 kroner for et par.

En helt ny 3’er

I arbejdet med en meget større (og meget dyrere) højttaler, nemlig R8 – der er lillebror til flagskibet R11 – har Audiovector lært noget nyt. Ikke bare kunsten at lave endnu bedre højttaler-enheder; de har også fundet ud af, at man ved at koble de rigtige komponenter i delefilteret til jord kan halvere den elektriske forvrængning (3 dB).

Denne lærdom er blevet brugt, da man skulle skabe en endnu bedre højttalerserie end SR3. R3, som den hedder, er tilgængelig i udgaverne Signature, Avantgarde og Arreté – med mulighed for at opgradere fra den ene udgave til den anden. Det er dog kun Arreté-versionen, der kan kobles til jord.

Endnu bedre end bedst

Selve klangkarakteren er meget lig Raw Surface. Luften i toppen og den fantastiske mellemtone, der får magien frem, når vokalister i verdensklasse folder sig ud. Uanset om det er Pavarottis legendariske vibrato eller de overjordiske overtonestrukturer i Cecilia Bartolis stemme, får højttalerne det frem som den største selvfølge. Ved siden af hinanden i vores testrum aner jeg måske et lillebitte lag med flere overtoner hos R3 Arreté. Og bassen er endnu strammere.

Til jord skal du blive

Så er det blevet tid til at slutte jordkablet (som Audiovector kalder Freedom) til. Det kobles fra jordingspunktet på hver højttaler til stikkontakten, men bemærk, at det kun er jord, der er tilsluttet.

Det, der så sker, er rimelig opsigtsvækkende. Lyden bliver hverken højere eller lavere, og selve klangbalancen er den samme. I stedet er det holografien, der er anderledes. Nærmere bestemt at lydbilledet får bedre fokus. Instrumenter, der er mikset i centrum, trækkes endnu tydeligere ind mod midten i stedet for at smøres lidt ud til hver side.

Konklusion

Når budgettet øges til 80.000 kroner for et par gulvhøjttalere, har størrelsen det med at øges tilsvarende. Hvilket er blæret, men upraktisk. Derfor er det meget glædeligt, at der også findes high-end-producenter, som lægger deres sjæl i et par kompakte gulvhøjttalere. Og når det gælder kompakte gulvhøjttalere til omkring 100.000 kroner, kender vi intet bedre end Audiovector R3 Arreté.

Lyden er yderligere forfinet i forhold til den allerede fantastiske SR3 Raw Surface. Bassen er endnu strammere, instrumenterne får endnu mere luft, og det lyder bare fantastisk. Og hvis du kobler Freedom-jordkablet (som koster små 5.000 kroner ekstra) til, får du et stereoperspektiv, der langt overgår det næstbedste blandt gulvhøjttalere i denne klasse.

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Nyhed

Elgigantens medarbejdere på efteruddannelse

På Elgiganten Campus introduceres kædens medarbejdere til den nyeste elektronik, så kunderne kan få den bedst mulige service.
Læs mere
Scroll to Top