Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Mere bas fra MK Sound

MK Sound lancerer nye, kraftige subwoofere, beregnet til at give tryk i hjemmebiografen!

Skrevet af / 20/11/2012 - 12:13
Mere bas fra MK Sound

Mange husker sikkert Miller & Krisel, det lille legendariske amerikanske firma, som var en af pionererne indenfor subwoofere og dedikerede THX-højttalere. M&K havde en høj stjerne indenfor det professionelle studiomiljø og hos entusiaster, som ville have heftig biograflyd.

I dag er der ikke noget, der hedder Miller & Kreisel længere – det oprindelige selskab gik nemlig konkurs i 2007, men produkterne og varemærket lever videre. Tidligere frontfigur Ken Kreisel har startet for sig selv, men de klassiske M&K konstruktioner, herunder det populære S-150 THX system og subwooferen MX350, sælges i opdaterede udgaver under mærkevarenavnet MK Sound.

MK Sound S-150 THX 5.1 højttalersystem.

– Vi er fast besluttet på at videreføre de gode traditioner, som Miller & Kreisel repræsenterede, fortæller Per Becher, en af ejerne i MK Sound International, til Lyd & Billede.

Selskabet blev dannet af de tidligere europæiske distributører for Miller & Kreisel, som ifølge Becher havde en stor entusiasme for mærket og ville videreføre den berømte M&K ”sound”.

Becher fortæller, at der stadig er en betydelig interesse for MK´s produkter i den professionelle branche. Flere tidligere M&K-kunder har valgt at forny deres eksisterende systemer med den nye genration MK højttalere. Blandt andre Disney Studios, som benytter flere sæt af S-150 mkII i deres kontrolrum.

Nye subwoofere
Den nye X-serie er først i rækken af helt nyudviklede subwoofere fra MK Sound.Subwooferne X8, X10 og X12 har henholdsvis dobbelte 8”, 10” og 12 tommers baselementer med stift gummiophæng og 2” talespole af titan. MK bruger også en speciel aluminiumsring i magnetsystemet for at reducere forvrængningen.

Baselementerne er som på tidligere M&K-konstruktioner monteret i en Push-Pull konfiguration, hvor det ene element er indadvendt i kabinettet og koblet i modfase. Princippet har vist sig at være vældig effektivt, når det gælder om at reducere harmonisk forvrængning og mekanisk støj fra subwooferen.

Indgangstrinnet er analogt, uden nogen form for DSP eller rumkorrektion indbygget. Derimod har MK Sound indsat en ny og kraftigere forstærker baseret på den mere effektive klasse D-teknik (switch mode). Forstærkeren yder omkring 400 watt kontinuerligt og betydelig mere i spidserne ved hjælp af en teknik MK Sound kalder Headroom Maximiser.

Dermed findes der altså endnu et subwooferalternativ på markedet, og vi regner med, at flere er spændte på, hvordan de nye MK-Sound konstruktioner spiller i forhold til Ken Kreisels subwoofere! Akkurat det, håber vi at finde ud af i en kommende test.

MK Sound X-serie kommer på markedet i februar 2013, med følgende cirkapriser:

X8: 16.995 kroner
X10: 22.995 kroner
X12: 27.995 kroner

www.mksoundsystem.com

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Billede
Scroll to Top