TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Mere bas fra MK Sound

MK Sound lancerer nye, kraftige subwoofere, beregnet til at give tryk i hjemmebiografen!

forfatter
Publiceret 20/11/2012 - 12:13

Mange husker sikkert Miller & Krisel, det lille legendariske amerikanske firma, som var en af pionererne indenfor subwoofere og dedikerede THX-højttalere. M&K havde en høj stjerne indenfor det professionelle studiomiljø og hos entusiaster, som ville have heftig biograflyd.

I dag er der ikke noget, der hedder Miller & Kreisel længere – det oprindelige selskab gik nemlig konkurs i 2007, men produkterne og varemærket lever videre. Tidligere frontfigur Ken Kreisel har startet for sig selv, men de klassiske M&K konstruktioner, herunder det populære S-150 THX system og subwooferen MX350, sælges i opdaterede udgaver under mærkevarenavnet MK Sound.

MK Sound S-150 THX 5.1 højttalersystem.

– Vi er fast besluttet på at videreføre de gode traditioner, som Miller & Kreisel repræsenterede, fortæller Per Becher, en af ejerne i MK Sound International, til Lyd & Billede.

Selskabet blev dannet af de tidligere europæiske distributører for Miller & Kreisel, som ifølge Becher havde en stor entusiasme for mærket og ville videreføre den berømte M&K ”sound”.

Becher fortæller, at der stadig er en betydelig interesse for MK´s produkter i den professionelle branche. Flere tidligere M&K-kunder har valgt at forny deres eksisterende systemer med den nye genration MK højttalere. Blandt andre Disney Studios, som benytter flere sæt af S-150 mkII i deres kontrolrum.

Nye subwoofere
Den nye X-serie er først i rækken af helt nyudviklede subwoofere fra MK Sound.Subwooferne X8, X10 og X12 har henholdsvis dobbelte 8”, 10” og 12 tommers baselementer med stift gummiophæng og 2” talespole af titan. MK bruger også en speciel aluminiumsring i magnetsystemet for at reducere forvrængningen.

Baselementerne er som på tidligere M&K-konstruktioner monteret i en Push-Pull konfiguration, hvor det ene element er indadvendt i kabinettet og koblet i modfase. Princippet har vist sig at være vældig effektivt, når det gælder om at reducere harmonisk forvrængning og mekanisk støj fra subwooferen.

Indgangstrinnet er analogt, uden nogen form for DSP eller rumkorrektion indbygget. Derimod har MK Sound indsat en ny og kraftigere forstærker baseret på den mere effektive klasse D-teknik (switch mode). Forstærkeren yder omkring 400 watt kontinuerligt og betydelig mere i spidserne ved hjælp af en teknik MK Sound kalder Headroom Maximiser.

Dermed findes der altså endnu et subwooferalternativ på markedet, og vi regner med, at flere er spændte på, hvordan de nye MK-Sound konstruktioner spiller i forhold til Ken Kreisels subwoofere! Akkurat det, håber vi at finde ud af i en kommende test.

MK Sound X-serie kommer på markedet i februar 2013, med følgende cirkapriser:

X8: 16.995 kroner
X10: 22.995 kroner
X12: 27.995 kroner

www.mksoundsystem.com

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Ny Blu-ray-afspiller fra Reavon Den nye UBR-X110 er blevet opgraderet med mulighed for at afspille SA-CD’er.
Vanvittig surround-processor fra McIntosh MX180 A/V Processor understøtter 8K-video.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend