Gulvstående high-end

Audiovector lancerer nye high-end-højttalere den 1. september.
forfatter

Det er under en uge siden, vi kunne fortælle, at Audiovector har en helt ny serie højttalere på vej: R6-serien erstatter SR6-serien, og de tre modeller bygger på meget af teknologien fra flagskibet R11 og den lidt mindre R8. Nu kender vi også priser og lanceringstidspunkt.

R6-serien lægger sig mellem de gulvstående R8 og R3 – som vi for nylig testede i Arreté-versionen – og har fået et nyt isobarisk bassystem med to bas-enheder på indersiden af kabinettet og bedre højttaler-enheder med den smarte AMT-bånddiskant, som vi kender fra R1 Arreté og R3 Arreté.

Læs også
Hi-fi-opfinderen Oskar Heil kendes kun af få, men hans opfindelser har sat fingeraftryk på hi-fi-verdenen, og hans diskant-elementer bruges overalt.

Den særlige diskant-enhed har en foldet membran og kraftige neodymmagneter i Arreté- og Avantgarde-versionerne, mens R6 Signature har en R Evotech-diskant med en vævet silkemembran.

(Foto: Audiovector)

Alle tre har en 8 og en 6,5 tommers bas i bunden af højttaleren og indeni, mens det kun er Arreté-versionen, der har 4,5-vejssystemet med en ekstra 3 tommers mellemtone bagpå samt Freedom, der er en kablet jordforbindelse, som reducerer støj og forbedrer fokus og dybde i musikken.

R6-serien bliver tilgængelig i september i mat italiensk valnøddefinér, lakeret afrikansk rosentræ samt sort og hvid pianolak. Højttalerne kan også leveres i andre farver på forespørgsel.

Priserne er opgivet til 208.500 kroner for R6 Arreté, 149.000 kroner for R6 Avantgarde og 109.000 kroner for R6 Signatur. Alle priser er pr. par.

(Foto og grafik: Audiovector)

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også