Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

MoFi SourcePoint 888: Gulvhøjttalere for den seriøse

MoFi Electronics SourcePoint 888 er en gulvhøjttaler, der bygger videre på succesen fra den fremragende SourcePoint 8 kompakthøjttaler.

Skrevet af / 11/04/2024 - 09:15
MoFi SourcePoint 888: Gulvhøjttalere for den seriøse

Navnet SourcePoint 888 kommer fra brugen af tre 8-tommers enheder. Konstruktøren er ingen ringere end Andrew Jones, som har designet højttalere for både KEF, Infinity og ikke mindst Technical Audio Devices (TAD). Mange anser hans hjertebarn TAD Reference One for at være verdens bedste højttaler. Den var også blandt verdens dyreste.

Med MoFi handler det dog ikke om at gøre det så dyrt som muligt, men så godt som muligt inden for et mere overkommeligt budget, selv om det stadig er entusiaster, man henvender sig til. Og i tilfældet SourcePoint 888 har målet været at forbedre teknologien og lydkvaliteten i stativhøjttaleren SourcePoint 8 og løfte den op på et endnu højere præstationsniveau.

MoFi_SourcePoint_888_white
Foto: MoFi

Koaksialenhed og nye basser

Jones har altså taget udgangspunkt i den specielle dobbelte magnetstruktur, papirmembraner og koaksiale silkediskant i SourcePoint 8 og tilføjet to nyudviklede, dedikerede 8-tommers basenheder. Der er altså tale om en 3-vejs konstruktion, og vi loves stor rækkevidde i bassen (32 Hz, linearitet ikke opgivet) og – måske endnu vigtigere – dynamik.

Læs også De bedste højttalere du aldrig har hørt om Nye højttalerproducenter skal bruge lang tid på at få succes, hvis de ikke har en troldmand med på holdet.

De ekstra basenheder arbejder under 130 Hz og aflaster koaksialenheden fra opgaven med at producere dyb bas, så den kan optimeres til mellemtone- og diskantydelse. Resultatet skal være øget dynamikområde, især ved højere lydniveauer.

De nye basenheder bruger dobbelte, modsatrettede neodymmagneter i en konfiguration, der udnytter en kort svingspole i en lang magnetisk spalte. Magnetfeltet skal være helt uniformt i hele mellemrummet, hvilket resulterer i en meget lineær og præcist kontrolleret drivkraft for membranen.

MoFi_SourcePoint_888_rear
Dobbelte terminaler på bagsiden. Foto: MoFi

Indviduelle kamre

Hver højttalerenhed opererer i omhyggeligt beregnede, individuelt isolerede kamre, som bidrager til et stift kabinet og reducerer resonanser.

Højttalerne leveres med justerbare fødder, som skulle fungere godt på både tæpper og hårde gulve. De magnetisk fastgjorte frontgitre er nemme at tage af og på.

Højttalernes følsomhed er opgivet til 87 dB (2,83 V/1 m), og den anbefalede maksimale indgangseffekt er 200 W, hvilket burde være nok til at overbevise selv i større rum. At højttalerne “kun” går ned til 32 Hz behøver ikke at være en ulempe, da mange rum har problemer i området under dette, hvilket kan medføre en mere ulden basgengivelse. Vi forventer derfor, at SourcePoint 888 vil være lettere at få til at fungere i rummet end mange andre højttalere i samme prisklasse.

MoFi_SourcePoint_888_Loudspeakers_Walnut
Foto: MoFi

Tre farver

SourcePoint 888 fås i tre farver: Satin valnød, sort ask og hvid ask, alle i ægte træfinér. Højttalerne måler 107 x 32 x 41 cm uden gitter og vejer 43 kg pr. stk.

MoFi SourcePoint 888: Tilgængelighed og pris

SourcePoint 888 forventes at være tilgængelig i andet kvartal af 2024 til en vejledende udsalgspris på 6.000 euro pr. par.

Mere info: mofielectronics.com

MoFi_SourcePoint_888_black frontjpg
Foto: MoFi
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

2 kommentarer til “MoFi SourcePoint 888: Gulvhøjttalere for den seriøse”

  1. Claus Dyrup

    Han mangler at lave dem flotte/lækre at se på, som Tannoy og Fyne feks. De er dødsyge at se på.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Her er årets nye soundbars fra Samsung

- Den nye Sonos-app er elendig

Superbillig højttaler

Nu kan du vælge farve

Quad opgraderer sit flagskib

Trådløs luksus fra Frankrig

Epos vokser

Farverig Burmester-højttaler

Budgethøjttalere fra Q Acoustics

Ny højttalerserie fra DALI

Ny generation med unik model

Soundbar fra Steinway

Scroll to Top