Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Vivid Audio Moya M1 high-end højttaler

Vanvittig konstruktion med 13 enheder.

Skrevet af / 14/03/2024 - 12:00
Vivid Audio Moya M1 high-end højttaler

I virkeligheden er der ingen grund til at blive overrasket. Selv om Vivid Audio Moya M1 ikke ser ud som en almindelig højttaler, er den jo også designet af en fyr, der aldrig i sit liv har beskæftiget sig med almindelige højttalere. Laurence Dickie har for længst cementeret sin legendestatus – som manden bag Bowers & Wilkins Nautilus er han vant til at tænke anderledes om højttalere.

Se bare på Vivid Audios katalog. Der er intet, der ligner en almindelig kassehøjttaler. Organiske former dominerer fra top til bund, fra inderst til yderst, og det er fuldt bevidst.

Læs også Vivid Audio Kaya S12: Renere lyd får du ikke Vivid Audio er lykkedes med noget, som ikke burde være muligt i så lille et kabinet.

Ikke for at designet skal skille sig ud fra alt andet ved at se så overjordisk ud som muligt, men fordi de usædvanlige former ifølge Dickie bidrager til endnu bedre lyd.

Det gælder selvfølgelig også for denne, en non plus ultra-konstruktion, som Dickie fantaserede sig frem til i isolationsperioden under pandemien.

Her er der hele otte af Vivid Audios C225-100H basenheder. Hver af dem kan håndtere en effekt på op til 800 watt.

Foto: Vivid Audio

De 22,5 cm store basenheder er placeret lodret på hver side af kabinettet, og magneterne er boltet fast til en stålkonstruktion, der eliminerer resonanser, når de enorme kræfter i bassen sættes i sving.

Diskantenhederne som kan skimtes på fronten – D26 på 26 mm – er belagt med et diamantlag over aluminiumsmembraner, Diamond-like Coated (DLC), som det kaldes.

De øvrige enheder på fronten er to C175 mellemtonebasser, en C100 mellemtone og en D50 øvre mellemtone. Tallene her angiver hver enkelt enheds diameter.

Foto: Vivid Audio

Som man kan se, er Vivid Audio Moya M1 ikke nogen lille højttaler. Den måler 166 cm i højden og er hele 1,2 meter dyb. Hver højttaler vejer 346 kg, og de skulle kunne klare en effekt på op til 3 kW.

Vivid Audio opgiver en følsomhed på 93 dB for Moya M1 med en nominel impedans på 5 ohm, som falder til 2,5 ohm ved 40 Hz.

Frekvensområdet siges at være 19-42.000 Hz ved – 6 dB.

Hvad er prisen? Millioner, garanteret, men vi ved ikke præcis hvor mange.

Foto: Vivid Audio

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

Et kig ind i Harmans helligste

Rauna er tilbage

0
Lyd & Billede
Scroll to Top