Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

IW500: M&K Sounds største og mest kraftfulde in-wall

Er du på jagt efter indbygningshøjttalere? Hvad med M&K Sounds største nogensinde? Mød IW500, deres første THX Dominus-certificerede.

Skrevet af / 12/03/2024 - 11:05
IW500: M&K Sounds største og mest kraftfulde in-wall

M&K Sound, også kendt som Miller & Kreisel, har i forbindelse med sit 50-års jubilæum lanceret sin allerførste THX Certified Dominus-certificerede indbygningshøjttaler, IW500. En referencemodel, som er den hidtil mest kraftfulde indbygningshøjttaler fra det tidligere amerikanske, nu danske firma.

Dominus er den nyeste og højeste præstationsklasse for THX-certificering. Før den rangerede Ultra øverst, her skulle lydsystemet kunne fylde et rum på 85 kubikmeter (35 kvadratmeter med en loftshøjde på 2,4 meter) med en betragtningsafstand på 3,6 meter fra billedfladen.

Læs også Her er vores egen hjemmebiograf Efter flere ugers omhyggelig planlægning, hamren og banken er vores nye biografrum endelig færdigt. Læs om byggeprocessen her.

THX Dominus øger kravene

Med Dominus øges kravene markant, da standarden er udviklet til de største og mest eksklusive hjemmebiografer med en rumvolumen på op til hele 185 kubikmeter. Med den samme standardlofthøjde på 2,4 meter betyder det et gulvareal på over 76 kvadratmeter. Og med en betragtningsafstand på 6 meter.

Det stiller naturligvis krav til både højttalerens størrelse og ydelse. Den lukkede trevejshøjttaler M&K Sound IW500 er på ingen måde lille. Et 85 cm højt og 31 cm bredt kabinet huser bl.a. to 8-tommers basenheder med kulfibermembran og et digert magnetsystem.

Derudover er der to mellemtoneenheder, en på hver side af diskanten i midten.

Hver højttaler kan håndtere en effekt på 500 watt i korte perioder og stadig imponerende 300 watt over længere tid.

Læs også M&K Sound MP-9 5.1 Højttalersystemet fra M&K Sound er baseret på en soundbar, men er den ægte vare, når vi taler hjemmebio-oplevelser.
20240216163332_MK-sound-IW500-Angles-TWeb-topaz
Foto: M&K Sound

Lydtryk

Med udgangspunkt i disse tal, kombineret med en opgivet følsomhed på 92 dB ved 2,83 volt, skulle det give et maksimalt lydtryk på omkring 100 dB og et vedvarende lydtryk på omkring 98 dB. Men ifølge M&K Sound er tallene 121 dB maksimalt og 113 dB vedvarende. Med en total harmonisk forvrængning på under 10 procent.

Det er meget højt, og det er sandsynligvis årsagen til uoverensstemmelserne mellem det angivne lydtryk og maksimale output, da vi vurderer, at det angivne output sandsynligvis er med omkring 0,1 procent forvrængning.

Uanset hvad indikerer THX-certificeringen, at IW500 er mere end i stand til at fylde et stort rum med et realistisk lydniveau.

Højttaleren er skabt til at kunne monteres enten lodret eller vandret som centerhøjttaler, bag et lærred eller indbygget ved en fladskærm. Bemærk, at når højttaleren placeres vandret, er den betydeligt bredere end standardafstanden mellem lægterne i væggen i henhold til de europæiske krav. Hvis du vil bygge ind i vægge uden at lave en ekstra baffelvæg først, skal der derfor være taget højde for dette under opførelsen af boligen.

Læs også Hårdtslående hjemmebiohøjttalere Et nyt norsk højttalermærke har gæstet vores testrum og efterladt testpanelet måbende af begejstring. Sig goddag til Hamrammr!

M&K Sound IW500: Pris og tilgængelighed

M&K Sound IW500 kan bestilles nu gennem officielle forhandlere. Prisen er sat til 5.000 USD, så prisen herhjemme bliver nok over 35.000 kr. pr. højttaler, når momsen er lagt til.

Mer info: mksound.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Sonos vil gøre livet lettere med en ny app

Op til 18 tommer med baskrudt!

Disse højttalerne er mere specielle end det ser ud til

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

0
Lyd & Billede
Scroll to Top