Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Elgiganten lancerer butikshjælp via webcam

Det sker i kampen mod coronavirus, men er interessant på flere måder.

Skrevet af / 04/05/2020 - 16:09
Elgiganten lancerer butikshjælp via webcam

Det er mildt sagt en speciel tid, vi lever i. Vi er alle sammen trætte af at læse om covid-19, også kendt som coronavirus, men der dukker også spændende nyheder op indimellem. F.eks. dagens nyhed fra Elgiganten, der nu lancerer digital butiksassistance. Altså at man kan få hjælp til at shoppe af butiksmedarbejdere via video-opkald. Elgiganten kalder tjenesten Live Shopping.

I disse dage er fysiske butiksbesøg korte, idet folk kun er i butikkerne for at købe nødvendige ting, som de har brug for her og nu. Traditionel shopping, hvor man går rundt og oser, er forsvundet som dug for solen.

Læs også Alt hvad du har brug for på hjemmekontoret! Vi på Lyd & Billede arbejder skam også hjemmefra. Kom med hjem til Gråbein og få tips til, hvordan du gør dit hjemmekontor til et underholdningscenter.

Ubrugte demoprodukter

Demoprodukterne står også ubrugt hen. Det har den norske version af Elgiganten, Elkjøp, taget konsekvensen af ved at stille alle de PC’er, som de har stående til demonstration, til rådighed for forskning i coronavirus. Det gælder over 200 gaming-maskiner, der nu er tilsluttet det verdensomspændende Folding@Home-netværk, som giver privatpersoner og andre mulighed for at donere computerkraft til forskning.

I kampen mod coronavirus stiller Elgiganten i Norge alle sine over 200 gaming-PC’er til rådighed for forskning i virus. (Foto: Elkjøp)

Er digital shopping-hjælp fremtiden?

At Elgiganten nu lancerer digital shopping-assistance, er også en naturlig konsekvens af, at folk handler online snarere end at besøge butikkerne.

Det er ikke kun nu, hvor folk er bange for smitte, at sådan en tjeneste kan være nyttig. Forbrugerne ønsker mere effektiv og smertefri handel uden at skulle køre langt eller stå i kø for at gøre deres indkøb. Det kan ikke mindst være en miljømæssig fordel at slippe for at køre så meget fra og til butikkerne.

Derfor ville det undre os, hvis tjenester som denne forsvinder, når corona-pandemien trækker sig tilbage. At flere og flere butikker tager imod kontaktløs betaling med MobilePay, er en tendens, vi har set et stykke tid, og den er garanteret kommet for at blive.

At man kan få personlig assistance over video på sin digitale shopping-tur, kan også være noget, der hurtigt får fodfæste. Og kan blive en del af vores nye indkøbshverdag. Producenter og detailhandlere er i disse tider tvunget til at tænke nyt, og det kan der komme meget spændende ud af. Trods alt.

Elgigantens Live Shopping er tilgængeligt fra i dag på elgiganten.dk.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Arbejdsro på kontoret

Verdens første stationære PC fundet i et gammelt hus

Farvel til iTunes på Windows

Asus med dobbelt-skærm er i Danmark

Se, dét kan man kalde harddisk-plads!

Praktisk Philips-skærm til hverdagsbrug

40 (!) nye AI-produkter fra Lenovo

Se, hvad Asus viste på CES

AI-computere og 3D-skærme

Ny tast på tastaturet!

Dell XPS-serien udvides

Alle de nye Intel Ultra-PC'er

0
Scroll to Top