Search
Generic filters

Elgiganten lancerer butikshjælp via webcam

Det sker i kampen mod coronavirus, men er interessant på flere måder.

Det er mildt sagt en speciel tid, vi lever i. Vi er alle sammen trætte af at læse om covid-19, også kendt som coronavirus, men der dukker også spændende nyheder op indimellem. F.eks. dagens nyhed fra Elgiganten, der nu lancerer digital butiksassistance. Altså at man kan få hjælp til at shoppe af butiksmedarbejdere via video-opkald. Elgiganten kalder tjenesten Live Shopping.

I disse dage er fysiske butiksbesøg korte, idet folk kun er i butikkerne for at købe nødvendige ting, som de har brug for her og nu. Traditionel shopping, hvor man går rundt og oser, er forsvundet som dug for solen.

Læs også Alt hvad du har brug for på hjemmekontoret! Vi på Lyd & Billede arbejder skam også hjemmefra. Kom med hjem til Gråbein og få tips til, hvordan du gør dit hjemmekontor til et underholdningscenter.

Ubrugte demoprodukter

Demoprodukterne står også ubrugt hen. Det har den norske version af Elgiganten, Elkjøp, taget konsekvensen af ved at stille alle de PC’er, som de har stående til demonstration, til rådighed for forskning i coronavirus. Det gælder over 200 gaming-maskiner, der nu er tilsluttet det verdensomspændende Folding@Home-netværk, som giver privatpersoner og andre mulighed for at donere computerkraft til forskning.

I kampen mod coronavirus stiller Elgiganten i Norge alle sine over 200 gaming-PC’er til rådighed for forskning i virus. (Foto: Elkjøp)

Er digital shopping-hjælp fremtiden?

At Elgiganten nu lancerer digital shopping-assistance, er også en naturlig konsekvens af, at folk handler online snarere end at besøge butikkerne.

Det er ikke kun nu, hvor folk er bange for smitte, at sådan en tjeneste kan være nyttig. Forbrugerne ønsker mere effektiv og smertefri handel uden at skulle køre langt eller stå i kø for at gøre deres indkøb. Det kan ikke mindst være en miljømæssig fordel at slippe for at køre så meget fra og til butikkerne.

Derfor ville det undre os, hvis tjenester som denne forsvinder, når corona-pandemien trækker sig tilbage. At flere og flere butikker tager imod kontaktløs betaling med MobilePay, er en tendens, vi har set et stykke tid, og den er garanteret kommet for at blive.

At man kan få personlig assistance over video på sin digitale shopping-tur, kan også være noget, der hurtigt får fodfæste. Og kan blive en del af vores nye indkøbshverdag. Producenter og detailhandlere er i disse tider tvunget til at tænke nyt, og det kan der komme meget spændende ud af. Trods alt.

Elgigantens Live Shopping er tilgængeligt fra i dag på elgiganten.dk.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Endnu en svensk originalserie på vej fra streaming-giganten.
  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.
  Og priserne bliver relativt behagelige.
  Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.
  En mere kompakt og billigere model af Sony Xperia 1 II. Men med næsten alle de samme specifikationer.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Acer ConceptD 500

  Vejl.pris 23499 kr En stilfuld dag på kontoret
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.