Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nyt og bedre udseende til Marantz hjemmebiograf

Marantz Cinema-serien består af nye, integrerede surround-forstærkere, samt separat processor og 16-kanals effektforstærker - og med et udseende, man bestemt ikke har lyst til at gemme væk.

Skrevet af / 18/10/2022 - 12:56
Nyt og bedre udseende til Marantz hjemmebiograf

Med de nye hjemmebio-produkter fra Marantz loves vi “exceptionel høj ydelse, omhyggelig byggekvalitet og et elegant, tidløst design.” Produkterne er lavet til de allermest kræsne biograf- og lydentusiaster, specielt udviklet til dedikerede hjemmebiografer – men med et udseende, man hellere vil vise frem, end gemme væk.

Dirac kommer til Marantz Cinema

Marantz bruger som altid Audyssey rumkorrektion i sine forstærkere og processorer. Men planen er at lancere Dirac Live til enkelte modeller i marts 2023. Dirac har en endnu mere avanceret form for korrektion og kalibrering end Audyssey, og vores erfaring er, at det fungerer endnu bedre. Derfor er dette en glædelig nyhed!

Marantz Cinema 40
Marantz Cinema 40. Foto: Marantz

Cinema 40 – flagskibet

Cinema 40 er topmodellen blandt de nye, integrerede forstærkere. Med 9 x 125 watt (11.4 pre out), HDMI-kredsløb med 8K-opløsning, Dolby Atmos, DTS:X og Auro 3D, og desuden et væld af ind- og udgange. Inklusive 7 HDMI-indgange og 3 -udgange, forforstærkerudgange og effektforstærkerindgange til samtlige kanaler – og hele fire subwoofere. For hvem vil vel ikke have en sub i hvert hjørne? Rumkorrektion med Audyssey MultEq XT32 og musik-streaming med HEOS multiroom er også på plads.

Marantz Cinema 40 ankommer i marts 2023, i farverne sort og Silver Gold, og vil koste 19.999 kroner.

Marantz Cinema 50 lifestyle 2
Marantz Cinema 50. Foto: Marantz

Cinema 50

Et lille trin længere nede finder vi Cinema 50, med nøjagtig de samme funktioner som Cinema 40. Bare med lidt svagere effektforstækere, nemlig 9 x 110 watt (11.4 pre out). For de tusindlapper du sparer, kan du for eksempel tilføje en kraftigere effektforstærker til frontkanalene.

Marantz Cinema 50 kan købes fra november i år, i farverne sort og Silver Gold, til 15.000 kroner.

Marantz Cinema 60 lifestyle 2
Marantz Cinema 60. Foto: Marantz

Cinema 60 – tilgængelig med DAB-radio

Ønsker du en surround-forstærker med DAB-radio, så hedder den Cinema 60 DAB. Den har et par forstærkerkanaler mindre, og byder på 7 x 100 watt, og det er også antallet af processorkanaler, du får, hvis du har eksterne forstærkere. Samt to subwoofer-kanaler. For hvem skal vel egentlig bruge fire subwoofere?

Også Cinema 60 understøtter Dolby Atmos og DTS:X, men ikke Auro 3D. Den understøtter heller ikke Dirac Live, men har alligevel Audyssey MultEq XT rumkorrektion.

Marantz Cinema 60 kommer i månedskiftet oktober/november, i farverne sort og Silver Gold. Uden DAB-radio koster den 10.000 kroner. Cinema 60 DAB koster 10.500 kroner.

Marantz Cinema 70s lifestyle
Marantz Cinema 70s. Foto: Marantz

Cinema 70s – den slanke

Vil du ha noget slankere i dagligstuen, kan Marantz friste med Cinema 70s. En slank 7.2-kanals forstærker, som erstatter NR1711, med 50 watt pr. kanal og HEOS multiroom musik-streaming indbygget. Også denne har Audyssey MultEq rumkorrektion og understøtter Dolby Atmos og DTS:X. Ud af seks HDMI-indgange understøtter tre af dem 8K video.

Marantz Cinema 70s ankommer i december, i farverne sort og Silver Gold, til 7.400 kroner.

Marantz AMP10 hero scaled 1
Marantz AMP 10. Foto: Marantz

AV 10 og AMP 10

Ønsker du det heftigste, som Marantz kan tilbyde din hjemmebiograf, bør du se nærmere på processoren AV 10 og forstærkeren AMP 10. Processoren har 15.4 kanaler med balancerede udgange, og den kan konfigureres til den Atmos-opsætning, du ønsker, med op til maksimalt seks loftkanaler. Streaming med HEOS multiroom, selvfølgelig med Audyssey MultEq XT32 – og med et løfte om om Dirac-opgradering til foråret.

AMP 10 byder på hele 16 x 200 watt i 8 ohm, har Marantz’ egne HDAM forstærkermoduler, og desuden ny-udviklet Klasse D-forstærkerteknologi.

Prisen for de to komponenter har vi endnu ikke fået i lokal valuta, men Marantz har fastsat en pris på 7.000 Euro. Og det er altså pr. komponent… AV 10 og AMP 10 ankommer tidligt i 2023, og den eneste farve bliver sort.

Mere info: marantz.com

Marantz AV10 hero scaled 1
Marantz AV 10. Foto: Marantz

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

Nye udendørshøjttalere til sommersæsonen

PMC sænker prisen på gode bashøjttalere

Nu laver de også højttalere

Her er Lyngdorfs nye højttaler

Vi hørte Linns nye højttaler

Scroll to Top