Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Her er Sonos Beam

Sonos Beam er den nye soundbar fra Sonos. Den får bl.a. stemmestyring, touch-betjening, HDMI – og en helt okay pris!

Skrevet af / 06/06/2018 - 22:40
Her er Sonos Beam

Sonos har inviteret Lyd & Billede og en række andre medier til San Francisco for at overvære lanceringen af deres nye højttaler i dag. Vi vender tilbage med vores nærmere indtryk, men her er først de vigtigste detaljer:

Den amerikanske producent er blandt markedslederne inden for multirumshøjttalere. Deres soundbars Playbar og Playbase er også blandt de mest populære inden for tv-lyd. Men nu er tiden moden til en opgradering!

Sonos Beam er det nyeste soundbar i Sonos’ sortimentet. Det drejer sig om en soundbar af den mere kompakte slags: 65 cm lang, lavet til at passe til både store og små tv’er. Den kan placeres på et tv-møbel eller hænges på væggen.

Blandt de mest spændende nyheder på Beam-soundbaren finder vi en separat HDMI-indgang med ARC (Audio Return Channel). Dermed bliver det meget lettere at hente højkvalitets lydsignaler og surround-lyd direkte fra tv’et end før. Kendte Sonos-funktioner som Trueplay-kalibrering og dialogforbedring er også på plads.

(Foto: Sonos)

Klar til stemmestyring

Sonos Beam er også klargjort til stemmestyring og har hele fem mikrofoner indbygget. Den vil understøtte flere forskellige stemmestyringstjenester, efterhånden som de lanceres i Norden. Dermed kan Beam-højttaleren fungere som nav i et smartere hjem, med mulighed for at fjernstyre alt, hvad der kan styres via netværket – det være sig belysning, klima, dørlåse/sikkerhed og meget andet.

For at sikre, at den lyd, der kommer ud, også holder høj kvalitet, anvender Beam fire elliptiske fuldtone-enheder kombineret med tre passive enheder for at give ekstra skub i tv-lyden. Den kan bruges fritstående eller som en del af et større Sonos-system. Surround-lyden kan udvides med ekstra Sonos One baghøjttalere, og hvis du vil have mere dybbas, er Sonos Sub et naturligt valg.

Selv om Sonos har holdt tæt om soundbaren i længere tid, er den ikke langt fra lancering. Beam kan bestilles fra den 17. juli og kommer til at koste omkring 3.200 kroner.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Sonos i konkurrence mod Apple og Sony?

Her er Bose Smart Ultra Sounder

XGIMI Horizon Ultra: 4K-projektor med Dolby Vision

Denon-receiver bringer Atmos-lyd til hjemmebiografen

8K-hjemmebiolyd til lavpris

0
Scroll to Top