TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nye Surroundanlæg fra Panasonic

Panasonic satser på trådløst internet med deres nye surroundanlæg med 3D Blu-ray.

forfatter
Publiceret 22/02/2013 - 10:32

Hele 8 nye lydsystemer med Blu-ray. Og alle 3D-klare, selvfølgelig.

De nye anlæg har trådløse funktioner som for eksempel Panasonics cloud baserede internettjeneste Viera Connect, fjernbetjening med smartphone og tablet, internetstreaming via DLNA osv.

Sølvfarvede topmodeller
SC-BTT880 og BTT560 er de dyreste af anlæggene, i sølvfarvet metal, som matcher de nye Viera-tv fra Panasonic. Der loves klarere og kraftigere lyd end tidligere, således at både dialoger og kraftfulde filmeffekter genskabes troværdigt.

Lydteknologi
Cinema Sound Technology er Panasonics lydteknologi, som skal give en mere realistisk filmoplevelse, mere lig den i biografen. Alle 5.1-anlæg har desuden 3D Cinema Surround, som forsøger at simulere et større antal højttalere, for et endnu mere omringende og sømløst lydbillede. Vi testede surroundanlægget SC-BTT590 sidste år, og syntes faktisk at denne funktion havde noget at byde på.

Digital forstærkning, som Panasonic kalder LincsD, sørger for at fodre højttalerne med kraft. Panasonic har arbejdet længe med at få forvrængningen ned, som kendetegner en del Klasse D-forstærkere.

Internet
Panasonic har deres egen internetportal de kalder Viera Connect. Den giver blandt andet adgang til Twitter, Facebook, YouTube og Skype, direkte via anlægget, med tv-skærmen som monitor.

Anlæggene kan desuden fjernbetjenes fra din smartphone eller tablet ved hjælp af en app til iOS og Android. Intet ord om Windows Phone 8 endnu.

Via DLNA kan anlæggene også vise billeder, film eller spille musik fra pc eller mac tilsluttet det samme netværk. De fleste anlæg har indbygget Wi-Fi og behøver dermed ikke at kobles til nettet med kabel.

HDMI
SC-BTT880, BTT560, BTT500, BTT230 og BTT200 har to HDMI-indgange for tilslutning af for eksempel spilkonsollen og tv-modtageren. Standby Pass Through gør, at tilsluttede spillere får billede og lyd gennem tv´et, når lydanlægget er slukket.

Ønsker du trådløs overførsel af lyden til baghøjttalere, er det SC-BTT880, du skal vælge.

Danske priser er endnu ikke kendt. Anlæggene lanceres i løbet af foråret.

panasonic.dk

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

I er altså helt forkert på den vedr. Jura E8 maskinen; Hvis man vil have en mælkedrik, skal man da ikke flytte koppen, men bare lade den stå under udløbene i højre side – der kommer både kaffe og mælk ud fra de to udløb der, og det er ligegyldigt hvad der kommer først! HVIS man så kun ønsker en ren kaffemodel, bruger man udtagene i midten. Enten er jeres prøve eksemplar i stykker, eller I har forklaret det forkert… sorry to say…

Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Ny Blu-ray-afspiller fra Reavon Den nye UBR-X110 er blevet opgraderet med mulighed for at afspille SA-CD’er.
Vanvittig surround-processor fra McIntosh MX180 A/V Processor understøtter 8K-video.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend