Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

McIntosh XCS1.5K

Andre centerhøjttalere er ikke som denne.

Skrevet af / 15/09/2022 - 09:01
McIntosh XCS1.5K

Jeg opgav at tælle, da jeg passerede de 30, og åbnede i stedet pressemeddelelsen, der kunne fortælle om intet mindre end 43 (!) højttaler-enheder. Det er sensationelt for en hvilken som helst højttaler. I en centerhøjttaler er det helt givet en rekord, som næppe nogensinde vil blive slået.

McIntoshs nye XCS1.5K centerhøjttaler er simpelthen et vilddyr! Det er langt fra deres første centerhøjttaler, men absolut den mest hårdtslående. Hele 1500 W effekt siges den at kunne holde til. Sammen med et par gulvstående XRT2.1K eller XRT1.1K for og bag, vil man helt sikkert få et brutalt godt hjemmebio-system ud af det.

XCS1.5K Low Angle
XCS1.5K (Foto: McIntosh)

De 43 højttalerenheder er opdelt i femogtyve 3/4-tommer diskanthøjttalere, fjorten 2,5-tommer mellemtoner som vist på billedet ovenfor, og bag den ‘bro’, de 39 elementer er placeret på, er fire 8-tommer (20 cm) bas-enheder.

Var der nogen, der sagde voldsomt?

Højttaleren er udstyret med tre solide kabelterminaler bagpå, som tillader tri-wiring, og kabinettet kan vippes i fem forskellige vinkler, så lyden rammer lyttepositionen bedre.

XCS1.5K Back Angle
XCS1.5K bak (Foto: McIntosh)

Kabinettet på XCS1.5K er lakeret med syv lag sort højglanslak, og det leveres med et stofgitter, der dækker den forreste mellemtonebro og diskanthøjttalerne.

Hvis du virkelig, virkelig ønsker dig en XCS1.5K til din hjemmebiograf, skal du vente til oktober og sørge for at spare sammen. Prisen er lige så krasbørstig som højttaleren: 40.000 amerikanske dollars – ca. 300.000 kr., plus afgifter.

XCS1.5K Tilt Mechanism
XCS1.5K Tilt Mechanism (Foto: McIntosh)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Sonos har et godt tilbud til dig!

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

Nye udendørshøjttalere til sommersæsonen

PMC sænker prisen på gode bashøjttalere

Nu laver de også højttalere

Her er Lyngdorfs nye højttaler

Scroll to Top