TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Årets billedprodukt

Denne Sony-projektor bliver ingen storsællert. Men den viser et knivskarpt vindue til fremtiden.

forfatter
Publiceret 31/01/2013 - 00:00

Du finder ikke meget indhold, som understøtter den ekstreme opløsning fra VW1000ES. Og med en pris svarende til en anstændig brugt bil er det her en projektor for de få. Alligevel er den årets bedste billedprodukt. Det skyldes den overlegne opløsning og skarphed med mere end fire gange så høj opløsning som almindelig HD-projektorer. Selv på et stort lærred bliver billedet langt skarpere, og man ser detaljer, som før druknede i grove pixels.

Årsagen til denne enestående billedkvalitet ligger i Sonys Reality Creation billedprocessering og 8,8 megapixel opløsning fra 4K-panelerne i projektoren. Sammenlign det med 2 megapixel fra en fuld HD-projektor, og det er ikke svært at se, at billedkvaliteten opleves som meget skarpere fra VW1000ES.

Den kan bruge billedprocessoren til at skabe 4K-effekt fra almindelig Blu-ray med 1080 HD-kvalitet. Selv da er skarpheden skræmmende realistisk. Og man ser meget dybere ind i billedet, fordi detaljeskarpheden også gør alt i baggrunden tydeligere. De færreste vil savne 3D med denne projektor. Det er fuldt ud muligt at se 3D med projektoren, men den dybde, som den ekstra opløsning skaber, gør næsten 3D overflødigt.

De mest seriøse og velbeslåede entusiaster vil trykke ydelsen fra Sonys 4K-projektor til deres bryst. Lige nu er det kun en lille gruppe filmelskere, der vil kunne nyde 4K, resten af os må vente, til de første tv’er med 4K-opløsning dukker op i 2013.

Uddrag fra testen
“… magen til detaljeskarphed og filmoplevelse skal man til de bedste digitale biografer for at finde. Sony VPL-VW1000ES er en milepæl blandt hjemmebiograf-projektorer. En projektor for de få, ganske vist, men med billedkvalitet i referenceklassen, enestående skarphed og fortræffelig 3D-gengivelse.”

Karakter: 5 julehjerter

Pris: 144.000 kroner

sony.dk

 

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Ny Blu-ray-afspiller fra Reavon Den nye UBR-X110 er blevet opgraderet med mulighed for at afspille SA-CD’er.
Vanvittig surround-processor fra McIntosh MX180 A/V Processor understøtter 8K-video.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend