Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Årets billedprodukt

Denne Sony-projektor bliver ingen storsællert. Men den viser et knivskarpt vindue til fremtiden.

Skrevet af / 31/01/2013 - 00:00
Årets billedprodukt

Du finder ikke meget indhold, som understøtter den ekstreme opløsning fra VW1000ES. Og med en pris svarende til en anstændig brugt bil er det her en projektor for de få. Alligevel er den årets bedste billedprodukt. Det skyldes den overlegne opløsning og skarphed med mere end fire gange så høj opløsning som almindelig HD-projektorer. Selv på et stort lærred bliver billedet langt skarpere, og man ser detaljer, som før druknede i grove pixels.

Årsagen til denne enestående billedkvalitet ligger i Sonys Reality Creation billedprocessering og 8,8 megapixel opløsning fra 4K-panelerne i projektoren. Sammenlign det med 2 megapixel fra en fuld HD-projektor, og det er ikke svært at se, at billedkvaliteten opleves som meget skarpere fra VW1000ES.

Den kan bruge billedprocessoren til at skabe 4K-effekt fra almindelig Blu-ray med 1080 HD-kvalitet. Selv da er skarpheden skræmmende realistisk. Og man ser meget dybere ind i billedet, fordi detaljeskarpheden også gør alt i baggrunden tydeligere. De færreste vil savne 3D med denne projektor. Det er fuldt ud muligt at se 3D med projektoren, men den dybde, som den ekstra opløsning skaber, gør næsten 3D overflødigt.

De mest seriøse og velbeslåede entusiaster vil trykke ydelsen fra Sonys 4K-projektor til deres bryst. Lige nu er det kun en lille gruppe filmelskere, der vil kunne nyde 4K, resten af os må vente, til de første tv’er med 4K-opløsning dukker op i 2013.

Uddrag fra testen
“… magen til detaljeskarphed og filmoplevelse skal man til de bedste digitale biografer for at finde. Sony VPL-VW1000ES er en milepæl blandt hjemmebiograf-projektorer. En projektor for de få, ganske vist, men med billedkvalitet i referenceklassen, enestående skarphed og fortræffelig 3D-gengivelse.”

Karakter: 5 julehjerter

Pris: 144.000 kroner

sony.dk

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Billede
Scroll to Top