TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

3D-projektor på budget

Optoma HD25 koster under 10.000 kroner, men lover god billedkvalitet og 3D-oplevelser.

forfatter
Publiceret 25/02/2013 - 09:48

Optoma HD25 blev i dag lanceret på Bristol Sound & Vision-messe i England.

Vi taler Full HD-opløsning på 1920 x 1080 pixels, en respektabel lysstyrke på 2000 ANSI lumen og en påstået kontrast på 20.000:1, men da med dynamisk sortniveau, som undertegnede altid ender med at slå fra, uanset hvilken projektor vi taler om. Jeg foretrækker et lidt lysere sortniveau for at slippe for tikken fra den dynamiske iris, som skruer sig op og ned ud fra informationen i billedet. Desuden bliver nogle scener kort og godt for mørke med dynamisk iris på.

Men tilbage til produktet det handler om. HD25 er udstyret med BrilliantColor, hvilket betyder, at farvehjulet har primærfarverne turkis, rosa og gul foruden primærfarverne rød, grøn og blå. Dette for at give højere farveopløsning og- dybde.

Indgange
Af indgange findes to HDMI, to VGA, komponent og komposit, plus lydindgang. Ja, projektoren har nemlig indbygget højttaler, hvis du skulle ønske at bruge den til små videopræstationer og ikke ønsker at bruge eksternt lydanlæg.

Projektoren lanceres til 800 engelske pund. I Danmark kan det godt blive til noget mere end 10 kroner på pundet, men forvent at prisen bliver under 10.000 danske kroner, når den bliver lanceret. Til sammenligning koster HD30 11.000 kroner, og HD300X får du for omkring 9.000 kroner. HD25 burde ikke blive dyrere end HD300X.

I prisen indgår et par 3D-briller.

optoma.no

Kommentarer

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Ny Blu-ray-afspiller fra Reavon Den nye UBR-X110 er blevet opgraderet med mulighed for at afspille SA-CD’er.
Vanvittig surround-processor fra McIntosh MX180 A/V Processor understøtter 8K-video.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend