Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

3D-projektor på budget

Optoma HD25 koster under 10.000 kroner, men lover god billedkvalitet og 3D-oplevelser.

Skrevet af / 25/02/2013 - 09:48
3D-projektor på budget

Optoma HD25 blev i dag lanceret på Bristol Sound & Vision-messe i England.

Vi taler Full HD-opløsning på 1920 x 1080 pixels, en respektabel lysstyrke på 2000 ANSI lumen og en påstået kontrast på 20.000:1, men da med dynamisk sortniveau, som undertegnede altid ender med at slå fra, uanset hvilken projektor vi taler om. Jeg foretrækker et lidt lysere sortniveau for at slippe for tikken fra den dynamiske iris, som skruer sig op og ned ud fra informationen i billedet. Desuden bliver nogle scener kort og godt for mørke med dynamisk iris på.

Men tilbage til produktet det handler om. HD25 er udstyret med BrilliantColor, hvilket betyder, at farvehjulet har primærfarverne turkis, rosa og gul foruden primærfarverne rød, grøn og blå. Dette for at give højere farveopløsning og- dybde.

Indgange
Af indgange findes to HDMI, to VGA, komponent og komposit, plus lydindgang. Ja, projektoren har nemlig indbygget højttaler, hvis du skulle ønske at bruge den til små videopræstationer og ikke ønsker at bruge eksternt lydanlæg.

Projektoren lanceres til 800 engelske pund. I Danmark kan det godt blive til noget mere end 10 kroner på pundet, men forvent at prisen bliver under 10.000 danske kroner, når den bliver lanceret. Til sammenligning koster HD30 11.000 kroner, og HD300X får du for omkring 9.000 kroner. HD25 burde ikke blive dyrere end HD300X.

I prisen indgår et par 3D-briller.

optoma.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

Nye udendørshøjttalere til sommersæsonen

PMC sænker prisen på gode bashøjttalere

Nu laver de også højttalere

Her er Lyngdorfs nye højttaler

Vi hørte Linns nye højttaler

Scroll to Top