Transistorradio med remix

Teenage Engineerings tolkning af den bærbare radio kan spole i udsendelserne og remixe fortid og nutid
Annonce
Annonce
forfatter

Når de svenske nørder hos Teenage Engineering kaster sig over et eller andet, gør de det altid på deres helt egen måde. Hvad enten de bygger synthesizere med banebrydende betjening, genskaber legendariske Carlssonhøjttalere eller laver Bluetoothhøjtalere for Ikea.

Nu har de givet den klassiske bærbare transistorradio et designmæssigt remix. Resultatet er blevet en sort monolit, som de kalder OB-4 Magic Radio. Det magiske element består sandsynligvis i, at radioen husker alt, der bliver spillet på den, som kørte musikken fra en endeløs båndsløjfe. Man kan altså spole tilbage og remixe det hørte. Hvordan det foregår i praksis, er ikke til at udlede fra den stilbevidste pressemeddelelse, men vi indrømmer at være lidt nysgerrige.

OB-4 er svenske Teenage Engineerings bud på en remixet bærbare radio. (Foto: Teenage Engineering)

Et andet stykke hverdagsmagi er, at knapperne for lydstyrke og spolefunktion er motoriserede, så de bevæger sig, hvis man vælger at styre radioen fra en Bluetoothenhed.

OB-4 kan afspille musik fra FM, Bluetooth og linjeindgang (ingen DAB), og så er der også en “disk mode,” der er reserveret senere “eksperimentelle funktioner, udviklet i et offentligt forskningsrum.” Blandt de funktioner, der lige nu kan ses, er en metronom, en ambient-funktion, der laver et lydtapet ud af stumper af radioudsendelser og en buddabox-mode, der kan recitere 30 forskellige buddhistiske bønner!

Det lyder alt sammen meget mystisk, men Teenage Engineering har faktisk hidtil været i stand til at levere interessante og brugbare produkter bag al hokus pokus.

Prisen bliver EUR 599 (ca. 4.500 kroner). En bæretaske og bærerem i læder kan tilkøbes for (gulp!) EUR 400.

Teenage Engineering

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Nu kommer der endelig en Hegel-forstærker til vinylentusiaster.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.