TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Transistorradio med remix

Teenage Engineerings tolkning af den bærbare radio kan spole i udsendelserne og remixe fortid og nutid

Når de svenske nørder hos Teenage Engineering kaster sig over et eller andet, gør de det altid på deres helt egen måde. Hvad enten de bygger synthesizere med banebrydende betjening, genskaber legendariske Carlssonhøjttalere eller laver Bluetoothhøjtalere for Ikea.

Nu har de givet den klassiske bærbare transistorradio et designmæssigt remix. Resultatet er blevet en sort monolit, som de kalder OB-4 Magic Radio. Det magiske element består sandsynligvis i, at radioen husker alt, der bliver spillet på den, som kørte musikken fra en endeløs båndsløjfe. Man kan altså spole tilbage og remixe det hørte. Hvordan det foregår i praksis, er ikke til at udlede fra den stilbevidste pressemeddelelse, men vi indrømmer at være lidt nysgerrige.

OB-4 er svenske Teenage Engineerings bud på en remixet bærbare radio. (Foto: Teenage Engineering)

Et andet stykke hverdagsmagi er, at knapperne for lydstyrke og spolefunktion er motoriserede, så de bevæger sig, hvis man vælger at styre radioen fra en Bluetoothenhed.

OB-4 kan afspille musik fra FM, Bluetooth og linjeindgang (ingen DAB), og så er der også en “disk mode,” der er reserveret senere “eksperimentelle funktioner, udviklet i et offentligt forskningsrum.” Blandt de funktioner, der lige nu kan ses, er en metronom, en ambient-funktion, der laver et lydtapet ud af stumper af radioudsendelser og en buddabox-mode, der kan recitere 30 forskellige buddhistiske bønner!

Det lyder alt sammen meget mystisk, men Teenage Engineering har faktisk hidtil været i stand til at levere interessante og brugbare produkter bag al hokus pokus.

Prisen bliver EUR 599 (ca. 4.500 kroner). En bæretaske og bærerem i læder kan tilkøbes for (gulp!) EUR 400.

Teenage Engineering

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.