TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Trådløs Rotel hi-fi

Rotel har altid høstet anderkendelse for lydkvalitet. Nu kombinerer de ydelsen med indbygget digitalkonvertere og streaming i den nye 12-serie med stereoprodukter.

forfatter
Publiceret 01/08/2012 - 13:21

Man kan stole på Rotel. Alt de laver lyder godt, noget af det aldeles pragtfuldt. Men de har noget robust, om end solidt over sig. Gode sager altså, men ikke det mest spændende på butikshylderne. Til nu.

For Rotel har erstattet den klassiske 05- og 06-serie med forstærkere, radioer og CD-afspillere, med en helt ny serie produkter. Hvor digitalteknik og streaming er i højsædet.Designet er også opdateret, men i pæn Rotel-ånd hele vejen og i solide aluminiumskabinetter.

De største forandringer finder vi indvendig. Rotel holder sig til sit Balanced Design Concept, som betyder nøje udvalgte komponenter og meget lytning, før produktet går i produktion. Sammen med Symmetrical Signal Trace, som er identiske signalveje for begge kanaler, og stjerne-jordforbindelse, skal lydkvaliteten holdes i hævd.

Kun en CD-afspiller
Den eneste CD-afspiller i serien – RCD-12 – har fået afspillermekanik med spalteåbning, helt uden skuffe. Indvendig er alt nyt, og lydkvaliteten forventer vi holder høj Rotel-klasse.

I serien findes der tre integrerede forstærkere. RA-10 med 45 w per kanal, som er en enkel og billig forstærker med analoge line-indgange, pladespillerindgang og uden fjernbetjening.

Digitalkonverter integreret
Storebror RA-11 har desuden fjernbetjening og USB, optisk og koaksial digitalindgange med 24-bits/192 kHz digitalkonverter. Således at man kan koble digitale lydkilder til og få bedre lyd med forstærkerens indbyggede Wolfson digitalkonverter.

RA-12 har de samme egenskaber som RA-11, men kraftigere strømforsyning og 60 w effekt per kanal. Den kan ses nederst på billedet foroven. Og billedet under viser bagsiden på RA-11, med de digitale indgange midt på. USB-indgangen er på fronten.

Netværksafspiller
To tunere findes også i 12-serien. RT-11 er en FM og DAB+ radio, og kun det, mens RT-12 er en netværksafspiller med FM- og DAB+ radio, netradio, og trådløs netværkstilslutning. Den støtter afspilning af en lang række lydformater som OGG Vorbis, WAV, AIFF, FLAC,AAC, MP3, AU og WMA – og afspilningen kan styres fra en app på smartphonen.

Rotels 12-serie skal være på vej ud i butikkerne, og vi har allerede det meste i serien på blokken til test.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

3 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kraftig forstærker med streaming Kan fås med streaming-modul og phono-trin.
Devialets første soundbar på testbænken Devialet Dione giver TV-lyden et gedigent løft, og samtidig fungerer den fremragende til musik. Men det koster!
Great Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det blive en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
Nye og bedre musik-streamere fra Auralic Æstetik, isolering og vibrationsdæmpning har fået en overhaling i Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1, ligesom afspillerne endelig understøtter AirPlay 2.
Nu kan du designe dit helt eget Burmester-stereo Det er tilladt at drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv skræddersy et system og teste placeringen i dit eget hjem.
Billig indgangsbillet til højopløst lyd Streaming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en nem måde at streame højopløst lyd på.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend