TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Trådløs Rotel hi-fi

Rotel har altid høstet anderkendelse for lydkvalitet. Nu kombinerer de ydelsen med indbygget digitalkonvertere og streaming i den nye 12-serie med stereoprodukter.

forfatter
Publiceret 01/08/2012 - 13:21

Man kan stole på Rotel. Alt de laver lyder godt, noget af det aldeles pragtfuldt. Men de har noget robust, om end solidt over sig. Gode sager altså, men ikke det mest spændende på butikshylderne. Til nu.

For Rotel har erstattet den klassiske 05- og 06-serie med forstærkere, radioer og CD-afspillere, med en helt ny serie produkter. Hvor digitalteknik og streaming er i højsædet.Designet er også opdateret, men i pæn Rotel-ånd hele vejen og i solide aluminiumskabinetter.

De største forandringer finder vi indvendig. Rotel holder sig til sit Balanced Design Concept, som betyder nøje udvalgte komponenter og meget lytning, før produktet går i produktion. Sammen med Symmetrical Signal Trace, som er identiske signalveje for begge kanaler, og stjerne-jordforbindelse, skal lydkvaliteten holdes i hævd.

Kun en CD-afspiller
Den eneste CD-afspiller i serien – RCD-12 – har fået afspillermekanik med spalteåbning, helt uden skuffe. Indvendig er alt nyt, og lydkvaliteten forventer vi holder høj Rotel-klasse.

I serien findes der tre integrerede forstærkere. RA-10 med 45 w per kanal, som er en enkel og billig forstærker med analoge line-indgange, pladespillerindgang og uden fjernbetjening.

Digitalkonverter integreret
Storebror RA-11 har desuden fjernbetjening og USB, optisk og koaksial digitalindgange med 24-bits/192 kHz digitalkonverter. Således at man kan koble digitale lydkilder til og få bedre lyd med forstærkerens indbyggede Wolfson digitalkonverter.

RA-12 har de samme egenskaber som RA-11, men kraftigere strømforsyning og 60 w effekt per kanal. Den kan ses nederst på billedet foroven. Og billedet under viser bagsiden på RA-11, med de digitale indgange midt på. USB-indgangen er på fronten.

Netværksafspiller
To tunere findes også i 12-serien. RT-11 er en FM og DAB+ radio, og kun det, mens RT-12 er en netværksafspiller med FM- og DAB+ radio, netradio, og trådløs netværkstilslutning. Den støtter afspilning af en lang række lydformater som OGG Vorbis, WAV, AIFF, FLAC,AAC, MP3, AU og WMA – og afspilningen kan styres fra en app på smartphonen.

Rotels 12-serie skal være på vej ud i butikkerne, og vi har allerede det meste i serien på blokken til test.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
3 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
CD-afspiller med vakuumrør McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend