Digitalkonverter

Det er svært at skabe en trådløs DAC, men Ayre mener det er lykkedes med QX-5, som også har en ny digitalprocessor.
forfatter

Den ligner en almindelig forstærker eller måske en forforstærker, men Ayres nye QX-5 Twenty er en digitalkonverter med en lang række tilslutninger. Og oven i det er der trådløs forbindelse, så du kan streame musik til den.

Det har i alt 10 digitale indgange, ethernet, Streamlength USB , tre koaksiale med BNC-stik, tre optiske og to balancerede 110 ohm AES/EBU-indgange.

Du kan også tilslutte flash-drev eller harddiske med musik på NAS og streamingtjenesterne Tidal, Deezer og Spotify Connect understøttes i QX-5. Den kan også bruges med Roon-spilleren, som er begyndt at stige i popularitet blandt audifile. QX-5 er blandt de første med ESS Technologies nye flagskib DAC: ES9038PRO.

Kredsen skulle være den bedste fra ESS med hensyn til linearitet og dynamik, og Ayre bruger også sit eget digitale filter og en russisk MORION-krystaloscillator, der hævdes at have den laveste fasestøj på markedet.

Og det er ikke det hele. QX-5 har også indbygget hovedtelefonforstærker med flere udgange. To af de små 3,5 mm til en balanceret forbindelse og der til en af hver af 3,5 og 6,3 mm-udgange.

Volumenkontrollen styrer både hovedtelefonudgangene (individuelt, hvis du ønsker det), og udgangen på bagsiden. Den kan også afbrydes, så QX-5 kan anvendes som en ren DAC.

Prisen er USD 9.000, eller ca. 60.000 kroner med den nuværende vekslekurs, og den kan først købes efter sommeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.