TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Nye udgaver af Linn LP12

Linn Selekt LP12 og Majik LP12 får nye tonearme og pickupper.

forfatter
Publiceret 20/06/2022 - 17:02

Den fandtes i lang tid kun i én version. Ganske vist kunne den udstyres med en bedre arm og pickup, men Linn Sondek LP12 var grundlæggende stadig kun tilgængelig i én version. Senere lancerede Linn nye komponenter, såsom bedre lejer, stivere bundplade og en bedre strømforsyning, der også blev populære opgraderinger for ejere af ældre LP12-pladespillere.

I dag møder man en righoldig menu, hvor man kan sammensætte en LP12 med de dele, man ønsker og har råd til. En fuldspækket LP12 med alt fra øverste hylde løber hurtigt op i 200.000 kroner. Så hedder den Linn Klimax LP12 og repræsenterer det ypperste, Linn kan tilbyde af pladespillere.

Heldigvis findes der også LP12-udgaver til andre budgetter, og indgangsmodellen Majik LP12 sparer dig for i omegnen af 150.000 kroner.

Linn Selekt LP12
Linn Selekt LP12. (Foto: Linn)

Mellem Klimax og Majik har Akurate LP12 ligget i mange år som en dyrere udgave af Majik, men stadig langt under prisniveauet på Klimax LP12. Akurate bliver nu erstattet af den nye Selekt LP12, som her er vist i grå lak.

Læs også Legendernes tid Linn viser, hvorfor LP12 har legendestatus.

Grammofonen er udstyret med den nye Linn Arko-tonearm, som ses på billedet, en Kendo MC-pickup og Linns nye Karousel-lejer, der hviler på et Kore-underchassis. Den kommer også med Lingo IV motorstyring og strømforsyning, og kan bestilles i flere farvevarianter.

 

Linn Selekt LP12
Linn Selekt LP12 med Arko-tonearm og Kendo MC-pickup. (Foto: Linn)

Linn Selekt LP12

Sondek-kabinettet, som består af plint og topplade, kan bestilles i valnød, kirsebær, sort ask, lys eg eller rosentræ. Men også i en valgfri farve fra en ganske bred farvepalet.

Akito-armen, som vi kender fra testen af Akurate LP12, erstattes altså af den nye Arko-arm, der er lavet af 7075-aluminium med en headshell fræset i samme materiale og monteret på et koldekstruderet armrør. Som har et kardanophæng med en kontravægt i rustfrit stål.

Linn Arko
Linn Arko. (Foto: Linn)

Linn Kendo

Den nye Kendo-pickup er også lavet af 7075-aluminium og har en nålearm i bor, kobberspundne spoler og 0,45 mV udgangsspænding. Linn opgiver massen til 7,6 gram, sporingsvægten skal være 2 gram, og den skal belastes med 100 ohm.

Linn Kendo
Linn Kendo. (Foto: Linn)

Linn Majik LP12

Den billigere Majik LP12 kommer også i en opdateret version. Med den samme Krane-tonearm, som erstattede den Jelco-arm. Linn brugte indtil 2020, men nu kan den fås med en Adikt MM- eller den nye Koil MC-pickup.

Læs også Musik-streaming kan næppe gøres bedre For dem, der har råd, får man nok ikke bedre lyd fra den digitale musiksamling eller fra streaming-tjenester. Hvem der bare var rig!
Linn Klimax DSM lifestyle

Pladespilleren, som så hedder enten Majik LP12 MM eller LP12 MC, har stadig Majik LP12 strømforsyning, Carousel-lejer og Majik-underchassis med Solid Base.

Linn Koil
Linn Koil MC. (Foto: Linn)

Priser

Linn Majik LP12 og Selekt LP12 vil få moderate prisjusteringer i forhold til de udgående versioner af Majik LP12 og Akurate LP12. Priserne for de enkelte komponenter er som følger:

 • Arko-tonearm: 3.000 euro
 • Kendo MC-pickup: 2.800 euro
 • Krane-tonearm: 1.350 euro
 • Koil MC-pickup: 800 euro

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Jo, du har også råd til et forstærkersæt Et forstærkersæt med separate komponenter til samme pris som en mellemgod multirumshøjttaler? Det kan faktisk godt lade sig gøre!
Måske den bedste i sin klasse McIntosh har opdateret MA9000 til 9500, og gjort vores yndlingsforstærker mere alsidig, og bare endnu bedre.
Ny Platinum 3G-serie fra Monitor Audio Monitor Audio fejrer 50 års jubilæum og lancerer nye flagskibshøjttalere.
Ny 700-serie med højttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end højttalerne i 800-serien.
Nu bliver Lyngdorf-forstærkeren endnu bedre Med Tidal Connect og fuld decoding af MQA-filer bliver den kompakte forstærker et endnu bedre køb
Festhøjttaler med karaoke og DJ-funktion Spiller dundrende højt i 25 timer.
Følg Lyd & Billede