Ny flagskibs-DAC fra Cambridge Audio

Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
forfatter

Den nye flagskibs-DAC DacMagic 200M fra Cambridge Audio har indbygget understøttelse af MQA, som er en måde at streame musik med lyd højere end CD-kvalitet på. F.eks. gennem Tidal. Når DacMagic 200M modtager et MQA-signal, lyser LED-lamperne på frontpanelet op.

I hjertet sidder to ESS Sabre DAC-chips, der dekoder venstre og højre kanal separat for øget dynamisk omfang og lav forvrængning, og Cambridge lover den bedst mulige lyd på digital musik, uanset hvor det kommer fra. Der er tre forskellige filterjusteringer, så man kan finjustere lyden til sin egen smag.

DacMagic 200M har derfor alle de nødvendige digitalindgange, deriblandt både optiske og koaksiale, og desuden USB-DAC-indgang til brug med PC eller Mac. Sidstnævnte understøtter såvel højopløst PCM helt op til 32 bit/768 kHz som DSD512.

Den har også både balancerede og ubalancerede analogudgange.

Bluetooth

Men det stopper ikke dér, for DacMagic 200M understøtter også trådløs Bluetooth 5.0 samt både AAC- og aptX-codecs ud over standard Bluetooth-codec’en SBC.

DacMagic 200M har præcis det, man har brug for af digitale indgange, inklusive USB-DAC ind. Den har også Bluetooth og desuden både balanceret og ubalanceret analogudgang. (Foto: Cambridge Audio)

Hovedtelefoner

Indeni sidder en separat hovedtelefonforstærker med klasse AB-forstærkning for at få mest muligt ud af hovedtelefoner. Vi bliver lovet masser af kraft og lav forvrængning til hovedtelefonerne.

Alt er monteret i et kompakt chassis, der kun er 5 cm højt og 20 cm bredt og dybt. Et godt format til skrivebordet, men DAC’en kan selvfølgelig også fungere fint i hovedanlægget i stuen.

Annonce
Læs også
RME ADI-2 DAC Du finder næppe en bedre DAC til prisen end RME ADI-2 DAC.

Pris og tilgængelighed

Cambridge Audio DacMagic 200M er prissat til 3.995 kroner og kommer i løbet af februar.

PS: Hvis du har brug for mere end en DAC – nærmere bestemt en, der også har netværksafspilning med AirPlay 2 og Chromecast, og som desuden er Roon Ready-certificeret – så kan du se nærmere på Cambridge CXN v2.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også