Hi-fi

Den nye digitalkonverter fra Copland har både hovedtelefonudgang og analog indgang.
forfatter

Copland DAC 215 er også en forforstærker, så man kan klare sig med den samt et par aktive højttalere eller en effektforstærker. Bagpå finder man både digitale og analoge indgange. Man kan for eksempel tilslutte sin bærbare computer til USB-indgangen og streame fra Tidal eller Spotify. Og tilslutter man en pladespillerforstærker (RIAA) til den analoge indgang, kan man nyde analog vinyllyd.

Copland DAC’en bruger en ES9018 32bit/384 kHz DAC fra ESS, der kører i såkaldt quad-mono-konfiguration (8 monokanaler til 2 stereo), og opskalerer musik til 32bit/384 kHz. Den klarer også DSD64 og DSD128-filer.

Det analoge udgangstrin kører med høj tomgangsstrøm i klasse A for lavest mulig forvrængning, og der er ud over USB også analogindgang, to optiske indgange og en koaksial digitalindgang.

DAC215 er til salg nu til ca. 15.000 kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.