TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

IKEA har hi-fi-ambitioner

IKEA sætter musikken først med Obegränsad pladespiller, skrivebord og lænestol, i samarbejde med Swedish House Mafia.

forfatter
Publiceret 12/06/2022 - 14:59

Sammen med musikerne fra Swedish House Mafia har IKEA fokuseret på musik og kreativitet derhjemme “for dem, der producerer, fremfører, spiller eller bare elsker musik”. Under IKEA Festival i Milano viste IKEA for nylig tre produkter fra den kommende kollektion Obegränsad frem: Et bord til musikproduktion og -lytning, en lænestol og en – hold nu fast! – pladespiller.

Formålet er at “demokratisere musikproduktion derhjemme og gøre det muligt for de mange at slippe deres passion og kreativitet løs”. Vi taler med andre ord om møbler og produkter til dem, der har begrænsede midler, men ubegrænset (!) kreativitet, som de har brug for at udfolde.

Uanset om du er musikproducer, DJ eller musiker, eller bare vil slappe af med musik på kontoret, skal produkterne i Obegränsad-serien give dig det, du har brug for.

IKEA OBEGRANSAD skrivbord vit bakgrund
(Foto: IKEA)

Obegränsad skrivebord

Skrivebordet Obegränsad er et nøgleprodukt for håbefulde musikskabere, som gerne vil lave et hjemmestudie til en overkommelig pris.

Det ligner et almindeligt PC-bord med et udtrækkeligt underlag til tastaturet. Og man kan da også godt have et tastatur her, men tanken er, at man skal kunne placere et MIDI-keyboard her, som så ikke tager plads fra mikserpulten på skrivebordet.

Desuden har Obegränsad-bordet to “hylder”, der fungerer som standere til et par studiemonitors. De fastgøres med skruetvinger, og afstanden mellem dem kan dermed justeres, så man kan få plads til skærmen imellem dem.

IKEA OBEGRANSAD skrivbord hylla narbild
Højttalerhylderne er fastgjort til Obegränsad-skrivebordet med simple skruetvinger. (Foto: IKEA)

God idé

Her på Lyd & Billede synes vi, at det lyder som en god idé. Både at der er plads til tastaturet, og at man får løftet højttalerne op fra den store skrivebordsflade, så lyden ikke bliver farvet.

Det gælder ikke mindst i en miksesituation, hvor man skal høre, præcis hvad det ligger på optagelsen. Men også for hjemmekontorarbejdere, der godt kan lide at høre musik, mens de arbejder. Lyden bliver meget renere, når højttalerne løftes op fra bordet, samtidig med at diskantenhederne kommer tættere på ørehøjde.

IKEA OBEGRANSAD fatolj svart bakgrund
(Foto: IKEA)

Lænestol

Lænestolen Obegränsad er også central i samarbejdet mellem IKEA og Swedish House Mafia. Den har et minimalistisk design, der passer ind hvor som helst, men også tjener et formål. Justérbare remme giver mulighed for at finjustere komfortniveauet.

Ideen bag lænestolen er, at man skal kunne slappe af, mens man nyder sin yndlingsmusik. Vi tænker, at man også kan have den i kontrolrummet, hvor bandets producer kan sidde komfortabelt i baggrunden og lytte til, hvad teknikeren ved konsollen skruer sig frem til.

Hvorvidt lænestolen er justeret i højden til brug sammen med skrivebordet, siger pressemeddelelsen derimod ikke noget om.

IKEA OBEGRANSAD skivspelare
(Foto: IKEA)

Pladespiller

Alle musikinteresserede med respekt for sig selv har adgang til en pladespiller. Men hvis man hidtil har været nødt til at tage hjem til en ven for at høre vinylplader, kan man nu slå kløerne i IKEAs Obegränsad-pladespiller.

Også den er i et minimalistisk design, hvor IKEA ser ud til at være blevet inspireret af klassikere som Goldring Lenco GL75 fra 1970’erne og måske også Garrard 301 tilbage fra 1950’erne.

“I dag ser man en masse slanke pladespillere, der nærmest prøver at gemme sig, men vi ville have noget mere modigt. Vi ønskede, at pladespilleren skulle være en fysisk manifestation af musikken,” siger Friso Wiersma, der er designer hos IKEA.

IKEA OBEGRANSAD skrivbord svart bakgrund
(Foto: IKEA)

Priser og tilgængelighed

Hele Obegränsad-kollektionen lanceres til efteråret. Den vil indeholde mere end 20 produkter, der skal gøre rummet “bedre egnet til behovene hos musikskabere og -fans over hele verden”, som det hedder.

Priserne kender vi ikke endnu.

Mere info: ikea.com

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
McNothing Der er mange, der drømmer om en fed McIntosh-rig hjemme i stuen, men dette produkt tager prisen!
En klassiker vi ikke glemmer Tandberg og andre må have os undskyldt. Hvis der er én, der troner på toppen som den vigtigste norske forstærker gennem tiderne, er det den her.
Råt jubilæumssæt fra Rotel Rotel fejrer jubilæum med en kraftig forstærker og en CD-afspiller med DAC.
Nye udgaver af Linns legendariske pladespiller Linn Selekt LP12 og Majik LP12 får nye tonearme og pickupper.
HiFi-ikoner skifter ejer Kapitalfonden Highlander Partners har opkøbt McIntosh Group, der også står bag Sonus faber.
Radio for de særligt interesserede Tager sig godt ud sammen med dit McIntosh-anlæg.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend