Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Gallo fornyer deres subwoofere

Subwooferne TR-1 og TR3 erstattes med TR-1D og TR-3D. Blandt andet med kraftigere forstærker, nu med klasse D-drift.

Skrevet af / 12/11/2012 - 09:37
Gallo fornyer deres subwoofere

Begyndermodellen TR-1 erstattes af TR-1D. Membranen af pap er skiftet ud med en af keramisk belagt aluminium, som giver væsentlig hurtigere responstid og lavere forvrængning. En klasse D-forstærker på 200 watt RMS og 400 watt maksimal effekt sørger for kontrollen, og et opgraderet elektronisk delefilter giver en bedre faserespons end tidligere. Nyt er bypass-funktion, som gør, at du kan bruge delefilteret indbygget i for eksempel en surroundreceiver for maksimal fleksibilitet til hjemmebiografbrug.

Topmodellen TR-3 erstattes ligeledes med TR-3D. Basmembranen er den samme som før, altså keramisk belagt aluminium. Forstærkeren er på 300 watt Klasse D (maks. 600 watt) for endnu mere krudt end TR-1. Også her er delefiltret opgraderet, og nedre basrespons er nu helt ned i 18 Hz med -3dB. Hvorvidt dette går ud over dynamik og slagkraft, har vi til gode at høre.

Alle Gallos subwoofere bruger cylindriske metalkabinetter og en patenteret S2 dæmpeskum. Det hedder det, fordi dette er skumbider, hvis form ser ud som et sammensmeltet s og et 2-tal. Skummet gør, at der bliver plads til længere lydbølger, altså dybere bas, i et lille kabinet, uden brug af kunstig EQ eller basport. Lukkede kabinetter er da også mere placeringsvenlige, med tanke på bagvæg, end en basrefleks, som enten skal så længere ude på gulvet eller klistret ind i hjørnet.

Priser:
TR-1D 5.495 kr.
TR-3D 8.495 kr.

www.lydportalen.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Djævelen har fået nye kræfter

Legendarisk forstærker genopstår

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Gæt hvad dette er!

Scroll to Top