TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
NYHED

Eksotisk pladespiller

TEAC TN-4D har både direkte drift og phono-trin.

De fleste pladespillere i denne klasse er remdrevne. Det vil sige, at en gummirem driver tallerkenen – en simpel, billig og pålidelig løsning.

Men direkte drift kan være mere stabilt. Desværre koster det mere og er ikke uden problemer. F.eks. cogging – de bittesmå hastighedsvariationer, der opstår, når elektromotoren roterer.

Læs testen af den direkte drevne Reloop HiFi Turn5 her

(Foto: TEAC)

TEAC mener, at de har elimineret cogging på TN-4D. Som er en direkte drevet pladespiller, hvor feedback bruges til at beskytte rotationsstabiliteten og eliminere cogging.

Pladespilleren leveres med indbygget RIAA-trin (phono-trin) og har både USB og analog udgang til tilslutning direkte i PC’en eller anlægget uden ekstra phono-trin.

Armen er udviklet af SAEC, som har en lang tradition for den slags, og pladespilleren leveres med en Sumiko Oyster MM-pickup på et aftageligt pickup-hus.

Læs også: Pladespillere for begyndere

(Foto: TEAC)

Det indbyggede RIAA-trin har op-amps (NJM8080), som skal være lavet specielt til lydprodukter, af New Japan Radio Corporation.

TEAC-pladespilleren kommer i salg – i sort eller valnøddefinér – meget snart til 4.800 kroner.

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.