Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Digital Audiovector bliver trådløs

Højttalerne på billedet ser tilsluttet ud, men det er ikke højttalerkabler, men signalkabel fra Audiovectiors trådløse modtager.

Skrevet af / 10/05/2013 - 14:48
Digital Audiovector bliver trådløs

Streaming er det nye sort i Hi-Fi-branchen. Det gør det muligt at spille musik direkte fra mobilen, uden at måtte tilslutte kabler. Praktisk er det også, fordi det er så nemt for alle at styre musikken fra mobilskærmen.

Du kan sidde i ro og mag, som jeg gjorde, og skifte mellem spillelisterne på en iPad og musikken på min egen iPhone. Valget af musik og volumen styrer jeg fra skærmen.

Højttalerne, som gjordet det muligt, var Audiovectors trådløse version af Si3 Avantgarde Arreté. Topmodellen i serien ser ud som den altid har gjort, men indvendig er alt nyt. Det vil sige, det fænomenale diskantelement, Air Transformeren, som er et bånddiskantelement, er det samme som før. De andre to elementer har fået nye 4 ohm spoler, hvor der før var 8 ohm, fordi højttalerne nemlig er aktive.

Audiovector-amp

Hver højttaler har nemlig en 3 x 60 w digital forstærker, hvor delefilteret normalt sidder. Modulet, som kan købes og monteres i eksisterende Audiovector-modeller for cirka 3.000 Euro (men så følger der også 4 ohms elementer med, som erstatter dine gamle), driver højttaleren fra et trådløs modul, som kobles til de gamle højttalerterminaler på bagsiden af højttaleren.

Dermed er højttaleren i praksis, om ikke teknisk, som en trådløs højttaler at regne.

Audiovectors trådløse Bluetooth-modtager.
Audiovectors trådløse Bluetooth-modtager.

 Som man kan se af bagsiden på Bluetooth-modulet, er det et sæt terminaler til signal og strøm til højttaleren, mens de andre tilslutninger er til lydkilder, man ellers ville have haft en separat forforstærker til, for at kunne benyttes sammen med Audiovector-opsætningen.

Da højttaleren bruger en aktiv digital forstærker, er det også en DSP inkluderet. Denne digitale processor gør det muligt at skræddersy med 100 procent præcision, delefrekvenser, fasevinkler, frekvensrespons og så videre. Dermed kan højttalerne i princippet tunes til enhver smag.

Audiovector-module

På bagsiden af forstærkermodulet, som Peter Stenberg holder her, vælger man om højttaleren står til højre eller venstre, og bas og diskanttuning i ±1 trin.

Da jeg kender den passive version, blev jeg ikke overrasket over stramheden, den skalpelagtige præcision, men bassen blev jeg en smule forbløffet over. Den var ultrakontrolleret, gik dybere end jeg kan huske at den gjorde og havde en dynamik, som var noget af det hurtigste, jeg har hørt. I hvert fald fra så relativt kompakte højttalere.

Drøje 10.000 Euro, eller i overkanten af 80.000 kr. parret, skal højttalerne koste i denne version. Den passive vil stadig være til salg, og så kan man altså købe modulerne med nye elementer til de allerfleste eksisterende Audiovector-højttalere.

Den lille bogreolmodel, K1 (Signature et al), kommer også i en tilsvarende trådløs version til efteråret, prissat til 12.000 kroner parret.

Læs testen til efteråret.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Djævelen har fået nye kræfter

Legendarisk forstærker genopstår

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Gæt hvad dette er!

Scroll to Top