TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Digital Audiovector bliver trådløs

Højttalerne på billedet ser tilsluttet ud, men det er ikke højttalerkabler, men signalkabel fra Audiovectiors trådløse modtager.

forfatter
Publiceret 10/05/2013 - 14:48

Streaming er det nye sort i Hi-Fi-branchen. Det gør det muligt at spille musik direkte fra mobilen, uden at måtte tilslutte kabler. Praktisk er det også, fordi det er så nemt for alle at styre musikken fra mobilskærmen.

Du kan sidde i ro og mag, som jeg gjorde, og skifte mellem spillelisterne på en iPad og musikken på min egen iPhone. Valget af musik og volumen styrer jeg fra skærmen.

Højttalerne, som gjordet det muligt, var Audiovectors trådløse version af Si3 Avantgarde Arreté. Topmodellen i serien ser ud som den altid har gjort, men indvendig er alt nyt. Det vil sige, det fænomenale diskantelement, Air Transformeren, som er et bånddiskantelement, er det samme som før. De andre to elementer har fået nye 4 ohm spoler, hvor der før var 8 ohm, fordi højttalerne nemlig er aktive.

Audiovector-amp

Hver højttaler har nemlig en 3 x 60 w digital forstærker, hvor delefilteret normalt sidder. Modulet, som kan købes og monteres i eksisterende Audiovector-modeller for cirka 3.000 Euro (men så følger der også 4 ohms elementer med, som erstatter dine gamle), driver højttaleren fra et trådløs modul, som kobles til de gamle højttalerterminaler på bagsiden af højttaleren.

Dermed er højttaleren i praksis, om ikke teknisk, som en trådløs højttaler at regne.

Audiovectors trådløse Bluetooth-modtager.
Audiovectors trådløse Bluetooth-modtager.

 Som man kan se af bagsiden på Bluetooth-modulet, er det et sæt terminaler til signal og strøm til højttaleren, mens de andre tilslutninger er til lydkilder, man ellers ville have haft en separat forforstærker til, for at kunne benyttes sammen med Audiovector-opsætningen.

Da højttaleren bruger en aktiv digital forstærker, er det også en DSP inkluderet. Denne digitale processor gør det muligt at skræddersy med 100 procent præcision, delefrekvenser, fasevinkler, frekvensrespons og så videre. Dermed kan højttalerne i princippet tunes til enhver smag.

Audiovector-module

På bagsiden af forstærkermodulet, som Peter Stenberg holder her, vælger man om højttaleren står til højre eller venstre, og bas og diskanttuning i ±1 trin.

Da jeg kender den passive version, blev jeg ikke overrasket over stramheden, den skalpelagtige præcision, men bassen blev jeg en smule forbløffet over. Den var ultrakontrolleret, gik dybere end jeg kan huske at den gjorde og havde en dynamik, som var noget af det hurtigste, jeg har hørt. I hvert fald fra så relativt kompakte højttalere.

Drøje 10.000 Euro, eller i overkanten af 80.000 kr. parret, skal højttalerne koste i denne version. Den passive vil stadig være til salg, og så kan man altså købe modulerne med nye elementer til de allerfleste eksisterende Audiovector-højttalere.

Den lille bogreolmodel, K1 (Signature et al), kommer også i en tilsvarende trådløs version til efteråret, prissat til 12.000 kroner parret.

Læs testen til efteråret.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
CD-afspiller med vakuumrør McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend