data-srcset

Bang & Olufsen

Bang & Olufsen kæmper med underskud, og har nu hyret Carnegie til at finde en mulig køber eller partner til virksomheden.

Bang & Olufsen har lanceret flere spændende produkter det seneste år – som de trådløse Beolab 18 med WiSA teknik, high-end 4K tv’et BeoVision Avant og tidligere på måneden det nye streaming-musiksystem BeoSound Moment.

På trods af dette har har den traditionsrige danske producent problemer med røde tal i regnskabet. Nu har de hyret investeringsbanken Carnegie til at finde en mulig køber eller investor til virksomheden, siger en anonym kilde til Berlingske.

Blandt de potentielle købere nævnes store elektronikkoncerner som for eksempel Sony, Philips, Samsung eller en kapitalfond.

Men måske vil B&O og Carnegie have større held ved at alliere sig med fremadstormende kinesiske TV-producenter som TCL, Seiko eller Hisense. Det kinesiske elektronikmarked er i stærk vækst, og europæiske mærkevarer er meget eftertragtede. Danske mærker som Libratone og Dynaudio fik i 2014 ejere fra henholdsvis Hongkong og Kina.

Apple, som tidligere er blevet nævnt som en potentiel køber af tyske Loewe, er en anden stærk aktør med mange penge på kistebunden, og Apple planlægger at komme med sit eget tv. Apple-chef Tim Cook lagde omkring 3 milliarder dollars på bordet for at blive ejer af Beats Audio i 2014. Måske han også vil blive en frelsende engel for et B&O i vanskeligheder?

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Læs også

 data-srcset

Nye radioer fra JBL

Nej, lineær radio er skam ikke dødt. Det vil JBL bevise med deres bærbare Tuner 2 og Tuner XL.

 data-srcset

HBO Max lanceret i USA

I dag er der premiere på HBO og WarnerMedias nye streaming-tjeneste i USA. Kan HBO Max blive en værdig Netflix-udfordrer?

 data-srcset

Tilpas dit gaming-lydkort

Nej, det hedder ikke Pure Edition, fordi RGB-lyset er fjernet på Sound BlasterX AE-5 Plus. Tværtimod: Her er der lys i alle ender og kanter.