Bang & Olufsen

Bang & Olufsen kæmper med underskud, og har nu hyret Carnegie til at finde en mulig køber eller partner til virksomheden.
forfatter

Bang & Olufsen har lanceret flere spændende produkter det seneste år – som de trådløse Beolab 18 med WiSA teknik, high-end 4K tv’et BeoVision Avant og tidligere på måneden det nye streaming-musiksystem BeoSound Moment.

På trods af dette har har den traditionsrige danske producent problemer med røde tal i regnskabet. Nu har de hyret investeringsbanken Carnegie til at finde en mulig køber eller investor til virksomheden, siger en anonym kilde til Berlingske.

Blandt de potentielle købere nævnes store elektronikkoncerner som for eksempel Sony, Philips, Samsung eller en kapitalfond.

Men måske vil B&O og Carnegie have større held ved at alliere sig med fremadstormende kinesiske TV-producenter som TCL, Seiko eller Hisense. Det kinesiske elektronikmarked er i stærk vækst, og europæiske mærkevarer er meget eftertragtede. Danske mærker som Libratone og Dynaudio fik i 2014 ejere fra henholdsvis Hongkong og Kina.

Apple, som tidligere er blevet nævnt som en potentiel køber af tyske Loewe, er en anden stærk aktør med mange penge på kistebunden, og Apple planlægger at komme med sit eget tv. Apple-chef Tim Cook lagde omkring 3 milliarder dollars på bordet for at blive ejer af Beats Audio i 2014. Måske han også vil blive en frelsende engel for et B&O i vanskeligheder?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.