TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Apple på vej med AirPlay via Bluetooth

Når Apple i næste måned med stor sandsynlighed lancerer den nye iPhone, er der også en mindre, men meget interessant nyhed på tapetet, nemlig AirPlay uden Wi-Fi.

forfatter
Publiceret 29/08/2012 - 00:10

Apples AirPlay er en teknologi, som lader brugeren streame musik fra deres iPod, iPad eller iPhone til en højttaler trådløst via Wi-Fi. Eneste forudsætning er, at højttaleren understøtter AirPlay. Teknologien blev første gang præsenteret i 2010, og senere er AirPlay blevet opdateret, så man nu også kan streame video fra eksempelvis iPad til fjernsynet via en tilsluttet Apple TV-boks, som altså også skal være tilsluttet det lokale netværk, og man kan sågar spejle skærmbilledet fra sin iPad eller Mac til fjernsynet på samme måde. Denne AirPlay-funktion kaldes AirPlay Mirroring.

Læs også: Stortest af 6 AirPlay-højttalere

Nu hævder den engelske avis, The Telegraph, at Apple er på vej med endnu en udvidelse til AirPlay, som lader brugeren streame musik og muligvis andet indhold direkte til en højttaler uden hjælp fra Wi-Fi og et lokalt netværk. I stedet fungerer teknologien, som kan komme til at hedde AirPlay Direct eller AirPlay 2.0, ved hjælp af Bluetooth 4, som allerede understøttes af iPhone 4S, den nye iPad og Apple TV 1080p.

Man kan ikke ligefrem påstå, at Apple med AirPlay via Bluetooth opfinder den dybe tallerken, al den stund at der allerede findes et utal af højttalere, som man kan streame til direkte via Bluetooth. Men Bluetooth 4 er væsentlig mere energieffektiv end tidligere versioner af den trådløse teknologi, og så kan parring lade sig gøre via NFC, hvilket selvfølgelig gør etablering af en trådløs forbindelse mellem enhed og højttaler hurtig og nem.

Mon vi skal se dette som en indikation af, at iPhone 5 får NFC? Hvad tror du?

Kilde: The Telegraph via 9t05mac.com

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend