Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Apple på vej med AirPlay via Bluetooth

Når Apple i næste måned med stor sandsynlighed lancerer den nye iPhone, er der også en mindre, men meget interessant nyhed på tapetet, nemlig AirPlay uden Wi-Fi.

Skrevet af / 29/08/2012 - 00:10
Apple på vej med AirPlay via Bluetooth

Apples AirPlay er en teknologi, som lader brugeren streame musik fra deres iPod, iPad eller iPhone til en højttaler trådløst via Wi-Fi. Eneste forudsætning er, at højttaleren understøtter AirPlay. Teknologien blev første gang præsenteret i 2010, og senere er AirPlay blevet opdateret, så man nu også kan streame video fra eksempelvis iPad til fjernsynet via en tilsluttet Apple TV-boks, som altså også skal være tilsluttet det lokale netværk, og man kan sågar spejle skærmbilledet fra sin iPad eller Mac til fjernsynet på samme måde. Denne AirPlay-funktion kaldes AirPlay Mirroring.

Læs også: Stortest af 6 AirPlay-højttalere

Nu hævder den engelske avis, The Telegraph, at Apple er på vej med endnu en udvidelse til AirPlay, som lader brugeren streame musik og muligvis andet indhold direkte til en højttaler uden hjælp fra Wi-Fi og et lokalt netværk. I stedet fungerer teknologien, som kan komme til at hedde AirPlay Direct eller AirPlay 2.0, ved hjælp af Bluetooth 4, som allerede understøttes af iPhone 4S, den nye iPad og Apple TV 1080p.

Man kan ikke ligefrem påstå, at Apple med AirPlay via Bluetooth opfinder den dybe tallerken, al den stund at der allerede findes et utal af højttalere, som man kan streame til direkte via Bluetooth. Men Bluetooth 4 er væsentlig mere energieffektiv end tidligere versioner af den trådløse teknologi, og så kan parring lade sig gøre via NFC, hvilket selvfølgelig gør etablering af en trådløs forbindelse mellem enhed og højttaler hurtig og nem.

Mon vi skal se dette som en indikation af, at iPhone 5 får NFC? Hvad tror du?

Kilde: The Telegraph via 9t05mac.com

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Djævelen har fået nye kræfter

Legendarisk forstærker genopstår

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Gæt hvad dette er!

Scroll to Top