High-end

Sådan ser Gryphons nye bæst af en forstærker ud. Man aner, at det her bliver dyrt, meget dyrt.
forfatter

Med den nye integrerede Gryphon Diablo-forstærker på testbænken har vi allerede hænderne fulde. Det forhindrer os dog ikke i at se frem til at prøve den endnu voldsommere Antileon Evo. En temmelig massiv effektforstærker, der kører i ren klasse A. Det er ikke så effektivt, men det reducerer forvrængning betydeligt.

Her leverer forstærker 150 W i ren klasse A drift i to kanaler. Effekten hentes fra en temmelig generøs strømforsyning med hele 670.000 uF ladekapacitet, der forsyner 40 (!) bipolare udgangstransistorer med strøm.

Der er proppet med godbidder under motorhjelmen på ​​Antileon Evo, der er udstyret med heftige køleribber på ydersiden. Og det er ikke bare for et syns skyld, da klasse A-forstærkere afgiver mange gange mere varme end konventionelle forstærkere.

Foto: Gryphon
Foto: Gryphon

Vi kan kun gætte, hvordan den lyder, men ud fra vore testerfaringer med Gryphon forventer vi, at Antileon Evo spiller himmelsk.

Der er meget mere, man kan sige om teknikken i Antileon Evo og de luksuskomponenter, den er proppet med. Og vi kunne godt tænke os at teste den. Men i mellemtiden skal vi tilspille og teste den integrerede Diablo-forstærker, så der er al mulig grund til at følge med her på siden samt i bladet.

Prisen på Antileon Evo? Den ligger på den dyre side af en kvart million. Men så har du til to kanaler ….

Foto: Gryphon
Foto: Gryphon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.